13/11/19

Βολιβία: Η Τζανίνε Άνιες αυτοανακηρύχθηκε προσωρινή πρόεδρος

Η δεύτερος αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Βολιβίας, Τζανίνε Άνιες, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει προσωρινή πρόεδρος μετά την πρόσφατη παραίτηση του Έβο Μοράλες.
Ο ερχομός της Τζανίνε Άνιες στην προεδρία έρχεται μετά την αποκάλυψη από Βολιβιανούς βουλευτές ότι δεν διαθέτουν απαρτία για να εγκρίνουν επίσημα την παραίτηση του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.
«Αναλαμβάνω αμέσως την προεδρία του κράτους και υπόσχομαι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ειρήνευση στη χώρα», δήλωσε στις 12 Νοεμβρίου, όπως ανέφερε το TeleSur.

Jeanine Añez @JeanineAnez assumes presidency of as indicated by the constitution. She is the second female president in our history. She swears to pacify the country and lead us to new elections. I am in tears. 🇧🇴

Προβολή εικόνας στο Twitter
Η προσωρινή ηγέτης δήλωσε ότι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τη σύσταση μιας νέας εκλογικής επιτροπής. Σε μία προηγούμενη εκτίμηση της, είχε ισχυριστεί πως οι νέες εκλογές θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.
Esta señora es la que promueven para el interinato en Bolivia. Así despreciaba a las naciones indígenas cuando a penas construían la constitución plurinacional: “nosotros no queremos ser el Collasuyo, no queremos una bandera como la wiphala”

​Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, συνελήφθησαν δεκάδες στελέχη της περιφερειακής εκλογικής επιτροπής, με αφορμή την υποτιθέμενη εμπλοκή τους με μια εν εξελίξει έρευνα σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ής Οκτωβρίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

6 σχόλια:

  1. Εκαναν πολυ καλη δουλεια το NED και οι λοιποι ευαγεις οργανισμοι. Τωρα θα πνευσει ο αερας της δημοκρατιας και θα φανε με χρυσα κουταλια στη Βολιβια (οι πολυεθνικες εννοειται). Αυτη η αυτοανακηρυξη παντως θυμιζει Γκουαιδο ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Επειδη δεν ακουσα τιποτα για τις βαθυτερες αιτιες της αντροπης, τοτεινω να διαβαστει το:
      https://www.zerohedge.com/geopolitical/after-evo-lithium-question-looms-large-bolivia

      Η Βολιβια εχει το 70% των παγκοσμιων αποθεματων Λιθιου (μπαταριες αυτοκινητων, πχ Τεσλα). Γι αυτο ηρθε ο μπαρμπα Σαμ ..........

      Διαγραφή
    2. Έχετε απόλυτο δίκιο ! Το είπε ο ίδιος ο Μοράλες στη συνέντευξη του προ ολίγου στην μεξικάνικη τηλεοραση ! Ειναι η πρώτη χώρα σε αποθέματα και εχει το 70% των αποθεμάτων.Το λίθοι της μάλιστα ειναι σε μια μορφή που ειναι εύκολα χρησιμοποιούμενο ειναι δικαρβονικο λίθιο.Περα απο τις μπαταρίες το λίθιο ειναι το φαρμακο της διπλικης διαταραχής η αλλιως μανιοκατάθλιψης μια ασθένειας που εχει πόλους ασθενείς παγκοσμίως,Βέβαια οι μπαταρίες απορροφούν το περισσότερο μέρος αλλά και η φαρμακευτική παράμετρος...

      Διαγραφή
  3. Μην ξαναπεί κανένας ότι το είσαι ότι δηλώσεις είναι ελληνική εφεύρεση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως γράφει η κυρία σε σχέση με τον Νεάνταρταλ προκάτοχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.