20/11/19

Τυμβωρυχία, η γελοιοποίηση και η τιμωρία...

Κανένας λογικό άνθρωπος δεν αμφιβάλλει πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί μια σημαντική πράξη ηρωισμού στη νεότερη νεοελληνική ιστορία που τιμά όσους συμμετείχαν σ’ αυτή  αλλά και  μια κοινωνία συνολικότερα που ήταν ικανή να επιδείξει σθένος απέναντι στις αυθαίρετες επιβουλές προερχόμενες είτε  από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό.
Από εκεί όμως μέχρι τη "σκύλευση" και τη γελοιοποίηση που υπέστη και υπόκειται η επέτειος στη μεταπολίτευση υπάρχει τεράστια απόσταση.
Κατ’ αρχήν στη μεταπολίτευση οι φανατικότεροι υποστηρικτές της επετείου ήταν κυρίως αυτοί που (όπως το ΚΚ) όταν ελάμβανε χώρα την είχαν καταγγείλει ως πράξη 300 χαφιέδων και προβοκατόρων...
Δείγμα της αχρείας εκμετάλλευσης της ηρωικής πράξης είναι και κάποια σημαία που υποτίθεται πως είναι ποτισμένη με αίμα την οποία κρατούν κρυμμένη ως ιερό κειμήλιο στελέχη της νεολαίας του κόμματος που είχε γραμματέα τον Άκη Τσοχατζόπουλο.  
Η γελοιοποίηση και η εκμετάλλευση του ηρωικού γεγονότος από διάφορους επιτήδειους δεν πρέπει να μας θολώνει την εικόνα της σημασίας της εξέγερσης και της επετείου.

Για τη συνέχεια Capital

2 σχόλια:

  1. Αδικως γραφει οτι γραφει το Καπιταλ. Η σημαια αυτη του "αγωνα" οδηγησε με ασφαλεια τα βηματα του οργισμενου τοτε νεου ΠΑπουτση στην Παγκοσμια Τραπεζα και της κορουλας του στη Goldman Sucks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε....,και η κατάθεση στεφάνων στην κεφάλα..... του Σβορώνου........!

    Μα δεν ντρέπονται λιγάκι;

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.