17/11/19

Συνάντηση με τον Πομπέο θα έχει ο ΥΠΕΞ της Κύπρου κ. Χριστοδουλίδης

REUTERS/POOL
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, έναν ακριβώς χρόνο μετά την υπογραφή της «δήλωσης προθέσεων» Λευκωσίας – Ουάσιγκτον.
 
Η συνάντηση των δύο ομολόγων θα πραγματοποιηθεί στο State Department, στη 1:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα), κατόπιν πρόσκλησης του Πομπέο.
Στην ατζέντα των επαφών βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, με αιχμή τα ενεργειακά.
Ο κ. Χριστοδουλίδης, μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και για την πρόσφατη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον και τις συνομιλίες του Τούρκου προέδρου με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Εκτός του κ. Πομπέο, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Φίλιπ Ρίκερ, τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, Μάθιου Πάλμερ και τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ενεργειακά Ζητήματα, Φράνσις Φάνον. Είναι επίσης «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Τραμπ.
Παράλληλα, θα είναι βασικός ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώνεται στην Ουάσιγκτον, από το «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών» και την εφημερίδα «Καθημερινή», σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), με θέμα «Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειος: Νέες στρατηγικές, νέες προοπτικές».
Θα συμμετάσχει, τέλος, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ενεργειακή ασφάλεια της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, μαζί με τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Κότσο Ανγκούτσεφ, και τον Αμερικανό υφυπουργό, Φράνσις Φάνον.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.