14/11/19

FT : Τα παράδοξα της συνέντευξης Τύπου Τραμπ-Ερντογάν

Η ατάκα του Αμερικανού προέδρου σε Τουρκάλα δημοσιογράφο και το καυστικό σχόλιο ρεπουμπλικανού γερουσιαστή για τα ΜΜΕ της γείτονος. Αλυτα έμειναν τα βασικά θέματα μεταξύ των δύο χωρών.



Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε κατά Αμερικανών βουλευτών από τον Λευκό Οίκο μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία φαίνεται πως άφησε άλυτα βασικά διπλωματικά θέματα. 
Ο Ερντογάν, που περιέγραψε τον κο Τραμπ ως «αγαπητό φίλο» καθώς μιλούσε στη συνέντευξη Τύπου, κατηγόρησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι «ρίχνει μια βαριά σκιά» στις διμερείς σχέσεις.
Οι Αμερικανοί βουλευτές είναι βαθιά δυσαρεστημένοι με τη συμπεριφορά της Αγκυρας στη βορειοανατολική Συρία, όπου εισέβαλαν πρόσφατα Τούρκοι στρατιώτες και εκδίδουν νομοσχέδια που απειλούν με τιμωρητικές κυρώσεις τη χώρα. Ο κος Ερντογάν επιμένει εδώ και καιρό ότι επιδιώκει να προστατευτεί από ομάδες που θεωρεί «τρομοκρατικές».
Ο Τούρκος πρόεδρος έθιξε ιδιαίτερα το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στα τέλη του περασμένου μήνα και αναγνωρίζει επίσημα τις δολοφονίες 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων το 1915 από το εθνικιστικό κόμμα που ήταν στην εξουσία στα τέλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. 1)«Είστε σίγουρα δημοσιογράφος; Δεν δουλεύετε για την Τουρκία με αυτή την ερώτηση;».'

    Hilal Kaplan
    Vikipedi
    'İddialar
    Gazeteciliği sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait bazı konuşma metinlerini bizzat Hilal Kaplan'ın yazdığı iddia edilmiştir.'

    'Allegations
    It was claimed that Hilal Kaplan personally wrote some of the speeches of President Recep Tayyip Erdoğan during her journalism.'


    2)Trump, Turkish President Erdoğan hold a joint press conference

    https://www.youtube.com/watch?v=q5CtNJBCTIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.