24/11/19

FT : Η επέμβαση στη Συρία δεν «τόνωσε» τον Ερντογάν

Καθώς ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά οι ψηφοφόροι ασχολούνται πλέον με τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας. Τα βραχυχρόνια πολιτικά κέρδη του προέδρου, το χάσμα στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης και η πορεία προς τις επόμενες εκλογές.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ισχυρή εγχώρια στήριξη στην πρόσφατη αμφιλεγόμενη στρατηγική εισβολή στη Συρία αλλά ήδη αυτή η πατριωτική έκλαμψη έχει αρχίσει να φθίνει.
Για έναν ηγέτη που βρίσκονταν υπό πίεση, παλεύοντας με μια οικονομία που αντιμετωπίζει προβλήματα και έχοντας αντιμετωπίσει αναποδιές στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, η επίθεση έφερε μια καλοδεχούμενη στροφή στην δημόσια συζήτηση καθώς η χώρα κατακλύστηκε από ένα κύμα εθνικού πάθους. Ενώ τα ξένα κράτη καταδίκασαν τον κο Ερντογάν, στην χώρα του η επιχείρηση κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών στη Συρία, που η Αγκυρα θεωρεί τρομοκράτες, ήταν εξαιρετικά δημοφιλής.
«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ειδικά τις πρώτες δυο ή τρεις εβδομάδες, όλοι μιλούσαν γι’ αυτή», δήλωσε ο Σερέν Σελβίν Κορκαμάζ, διευθυντής του think tank IstanPol. «Ο Ερντογάν κέρδισε χώρο και χρόνο για να ελιχθεί».

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.