5/11/19

O ρώσικος υπερ-υπερηχητικός πύραυλος Zircon, τώρα και σε κορβέτα


Ο εξαιρετικά ευέλικτος υπέρ-υπερηχητικός (hypersonic) αντιπλοϊκός πυραύλος 3M22 Zircon (Ονοματολογία κατά NATO: SS-N-33) θα εγκατασταθεί στην κορυφαία κορβέτα του ρωσικού Ναυτικού, η οποία σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RT πρόκειται να μπει σε υπηρεσία τον επόμενο μήνα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβιβάστηκε στην κορβέτα Gremyashchiy (κεραυνός) το πρώτο πλοίο της ομώνυμης κλάσης, ενώ επισκέφθηκε ένα ναυπηγείο στη δυτική περιοχή της Ρωσίας, το Καλίνινγκραντ πριν λίγες μέρες.

Το τελευταίο αυτό πλοίο σχεδιάστηκε αρχικά για να φέρει υποηχητικούς πυραύλους πλεύσης 3Μ-54 Kalibr, αλλά ο κυβερνήτης του δήλωσε ότι το πλοίο μπορεί επίσης να δεχθεί χωρίς πρόβλημα και τους πυραύλους 3M22 Zircon που είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Ο δε πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε ότι «ο Zircon σίγουρα θα βρεθεί εκεί (σ.σ. στο πλοίο)».

Οι δυο κορβέτες της κλάσης άρχισαν να ναυπηγούνται το 2011 και 2013 αντίστοιχα, κι αν και πρόκειται για μικρά πλοία 2500 τόνων μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκαν και θα μπουν σε υπηρεσία.

Ο πυραύλος Zircon μπορεί να πετύχει ταχύτητα 9,000 χιλιομέτρων (5,593 μίλια) την ώρα και να καταστρέψει θαλάσσιους και επίγειους στόχους σε αποστάσεις πάνω από 1.000 χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.