11/11/19

Strategic Culture Foundation: Το ΝΑΤΟ τελείωσε αλλά ποιος θα το αντικαταστήσει;

Οι Ευρωπαίοι, όπως έχει τονίσει αρκετές φορές ο Γάλλος πρόεδρος Macron, επιθυμούν διακαώς να δημιουργήσουν ένα δικό τους στρατό
Τη «χρησιμότητα» του NATO στην εποχή μας, με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron στον Economist, στην οποία, μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει το Βορειο-Ατλαντικό Σύμφωνο ως «νεκρό», εξετάζει σε ανάλυσή του το think tank, Strategic Culture Foundation.
Όπως αναφέρει: Λίγο πριν την επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Δεκεμβρίου 2019, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron φρόντισε να προετοιμάσει τους πάντες για τις μεγάλες αλλαγές που μπορεί να καταφθάσουν.
Σε συνέντευξή του στον Economist ο Macron, υποστήριξε ότι ουσιαστικά οι μέρες του ΝΑΤΟ είναι… μετρημένες.
Στην πραγματικότητα τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία δεν φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα με τον… θάνατο του ΝΑΤΟ, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προωθούσε τα σχέδια για δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού στρατού, κάτι το οποίο οι δύο χώρες θεωρούν απαραίτητο.
Ταυτόχρονα όλα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν πλέον να «σηκώνουν» το βάρος της μεγαλύτερης χρηματοδότησης τους ΝΑΤΟ.
Ο Macron σε αρκετές περιπτώσεις εκφράζει απόψεις που ταιριάζουν περισσότερο σε έναν ριζοσπάστη και όχι σε έναν συντηρητικό πολιτικό, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη δήλωσή του ότι βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της «ηγεμονίας της Δύσης».
Φυσικά πίσω από τις τευτονικές αλλαγές υπάρχουν και τα πραγματικά κίνητρα, τα οποία γίνονται, κάποια στιγμή, γνωστά σε όλους.
Για τη συνέχεια BankingNews

7 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα του πλανήτη δεν είναι το ΝΑΤΟ, η Ρωσία ή η Κίνα, αλλά οι ανώμαλες ιδεολογίες που βγάζουν κάθε τόσο οι Ευρωπαϊκές χώρες, και οι οποίες καταστρέφουν τον ανθρώπινο πολιτισμό.
    Ότι κακό και αν έχουν κάνει οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι, από Γερμανούς, Γάλλους και Βρετανούς το έχουν μάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιά ΗΠΑ και Ρωσία, ὅτι φταίει ἡ Εὐρώπη, ἰσχύει τοῦτο: https://www.youtube.com/watch?v=_imGbIN9bvk

      Διαγραφή
  2. Τεκτονικές, αλλά και το Τευτονικές ταιριάζει. Πολλοί Γάλλοι, ενώ δεν έχουν καμία γεννετική σχέση, έχουν πέσει θύματα Γερμανικής προπαγάνδας και νομίζουν ότι είναι Τεύτονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τό ΝΑΤΟ ἐξακολουθεῖ νά χρησιμεύῃ,
    α) στό νά κάθεται κάτω ἀπό τήν Ἀγγλία (βλ. ΗΠΑ) ἡ Γερμανία,
    διότι ἀλλιῶς, ὅπως φοβοῦνται οἱ "δυτικοι", θά καθήσῃ κάτω ἀπό τήν Ρωσσία,
    β) στό νά μήν ἑνώνεται ἄρα ἡ Εὐρώπη,
    γ) στό νά χρεώνουν οἱ Τραπεζίτες στά κράτη καί τούς λαούς τό χρῆμα πού ἐκδίδουν (οἱ Τράπεζές τους),
    δ) στό νά μήν μπορῆ νά κατέβη ἡ Ρωσία στήν Μεσόγειο (τουλάχιστον ὄχι εὔκολα, πλέον),
    ε) στό νά μήν ἐλέγχεται ἀπό τούς ἴδιους τούς Ἄραβες ἡ Μέση Ἀνατολή καί οἱ πλουτοπαραγωγικές πηγές της (καί τά πέριξ τοῦ κράτους τοῦ Ἰσραήλ, μέχρι πνιγμοῦ του) ,
    καί
    στ) στό νά μήν ὑπάρχει ἰσορροπία δυνάμεων στόν κόσμο, διότι ἄν ὑπάρξῃ ἰσορροπία δυνάμεων, θά ὑπάρξη σχετική εἰρήνη καί θά ἐφαρμοσθῆ τό εὐαγγέλιο περισσότερο, καί τότε, ὅπως εἶπε ὁ πρώην Πρόεδρος ΗΠΑ Ὀμπάμα, αναφερόμενος στήν ἐπί τοῦ ὅρους ὁμιλἰα τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ (ἡμῶν Κυρίου, ὄχι τοῦ Ὀμπάμα) θά πέσῃ ἔξω ὁ προϋπολογισμός τοῦ Πενταγώνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Νικόλαε
    Οι Γερμανοί Νέσελροντ και Μέττερνιχ είναι η πηγή του κακού που γενοκτονεί την Ορθοδοξία. Αυτοί κυριαχούν ακόμα. Οι Ρώσοι θα γίνουν για μια ακόμα φορά της ιστορίας τους δούλοι των Γερμανικών φιλών.

    Μόνο οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν Χριστιανικές τάσεις. Οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις είναι το κέντρο του σατανισμού όσον αφορά τουλάχιστον τον Ελληνισμό. Δεν θα δούμε άσπρη μέρα αν δεν γίνει μια Χριστιανική Ένωση ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ. Οι Αμερικάνοι πρέπει να γνωρίσουν την Ορθοδοξία. Ως λαός είναι εντιμότεροι από τους Ευρωπαίους. Θέλουν να ελευθερωθούν από τα σατανιστικά κυκλώματα που τους έκαναν δυνάστες των λαών και φτωχούς ακόμα και τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα το αντικαταστησει το αναποδο του...!! Το ΟΤΑΝ.....( Η γιαγια μου...κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.