20/11/19

Πώς τα κατάφεραν έτσι με τα UAV το Υπουργείο Ναυτιλίας και το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ;



Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Σε χθεσινό δημοσίευμα του Army Voice (https://www.armyvoice.gr/2019/11/apasfalise-o-stefanis-poion-archigo-proeidopoiise-me-apostrateia/) αναφέρθηκε “θερμό επεισόδιο” μεταξύ του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Θεοδώρου Κλιάρη, στην διάρκεια συσκέψεως για το λαθρομεταναστευτικό που πλήττει την χώρα. Ανεξαρτήτως του τι ακριβώς ελέχθη, ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο εκείνο στην αναφορά, που περιγράφει την αφορμή για το “επεισόδιο”.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Army Voice, “…κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εποπτεία του Αιγαίου αναφορικά με το προσφυγικό, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος παρουσίασε κάποια στοιχεία από τις δυνατότητες που έχει η ελληνική ακτοφυλακή, λέγοντας ότι η καθυστέρηση στην απόκτηση drones επηρεάζει σημαντικά τις δυνατότητες επιτήρησης των προσφυγικών ροών στα θαλάσσια σύνορά μας“.
Το Army Voice υποστηρίζει ότι αυτό στάθηκε αφορμή για άμεση αντίδραση του ΥΦΕΘΑ και έντονο διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών.

Για τη συνέχεια Doureios

3 σχόλια:

  1. Εννοουν οτι πρεπει να επιτηρουν την ΑΣΦΑΛΗ διευλέυση των μεταναστων απο την θαλασσα ωστε να ειναι αμεση η επεμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χΘΕς δημοσιεύθηκε κάπου σχόλιο εμμέσως φιλικό στον Λιμεναρχη και προσεκτικά εχθρικό στον Υφ/γο/στρατηγό. Το σημερινό δημοσίευμα αντιστρέφει την εικόνα. Το σχόλιο του HASAN είναι μια όψη. Η άλλη, όψη ουσίας επίσης, είναι ποιος και γιατι αποδυναμώνει την ικανότητα δράσης, άμυνας ή επίθεσης, των πλοίων. Εννοείται ουδείς περιμένει απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά του αναφέρονται στο άρθρο του κ. Σάββα Βλάσση για την την άχρηστη και πανάκριβη αναβάθμιση των αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας Ρ-3Β που κόστισε 500.000 Εκατομμύρια, ενώ με ελάχιστο συγκριτικά κόστος μπορούσε επιχειρησιακά να καλυφθεί ο αντικειμενικός σκοπός με UAV και τα χρήματα να σιατεθούν για την αναβάθμιση 4 φρεγατών και αγορά σύγχρονων τορπιλών είναι άνω ποταμών, είναι δραματικά.....!

    Εάν ο Νάυαρχος κ.Αποστολάκης ήταν Ιάπωνας της παλαιάς σχολής θα έπρεπε να κάνει sepuku, να σκίσει την κοιλιά του.

    Αφήνω απ έξω το υπέρβαρο παιδί, τον τέως υπουργίσκο εθνικής αμύνης που μας είχε φλομώσει στην μπούρδα, που είναι υπόλογος έναντί του Ελληνικού λαού διότι επέμεινε σε αυτήν την πανάκριβη και άσχετη τεχνολογικά λύση.

    Σε ποιά χώρα ζούμε.......!!!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.