1/12/19

Ασκήσεις «ΙΑΣΟΝ-2019» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ –ΔΑΥΙΔ-2019»

Το Υπουργείο Άμυνας της Κυηπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου 2019, διεξήχθησαν με επιτυχία οι ασκήσεις «ΙΑΣΟΝ-2019» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ –ΔΑΥΙΔ-2019» με συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. 
Οι ασκήσεις έλαβαν χώρα στο FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Εθνικής Φρουράς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης  «ΙΑΣΟΝ-2019», πραγματοποιήθηκε κοινή εκπαίδευση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των τακτικών αεροπορικών επιχειρήσεων. 
Παράλληλα με την άσκηση  «IΑΣΟΝ» πραγματοποιήθηκε και η άσκηση  «NIKΟΚΛΗΣ- ΔΑΥΙΔ 2019», η οποία περιλάμβανε κοινή εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών και την προετοιμασία περιπόλου μάχης για επιχείρηση σε άγνωστο και δύσβατο έδαφος, με την ταυτόχρονη εκπαίδευση στη Διοίκηση και Έλεγχο της αποστολής. Ένας μεγάλος αριθμός χερσαίων στρατευμάτων από τις ειδικές δυνάμεις των δύο χωρών συμμετείχαν στην άσκηση.
 Ένας τεράστιος αριθμός δυνάμεων από την Εθνική Φρουρά και τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για τις ασκήσεις, οι οποίες αποτελούν απόδειξη της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των αντίστοιχων Υπουργείων Άμυνας και Γενικών Επιτελείων  των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια. 
Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης, συνεργασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματισμού των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών ήταν εμφανές σε όλες τις ασκήσεις. 
Επιπλέον, η κοινή εκπαίδευση με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, οι οποίες είναι μεταξύ των πιο σύγχρονων και εξοπλισμένων στον κόσμο, η υποστήριξη και ο συντονισμός των αεροπορικών επιχειρήσεων από την αεροπορική βάση της Πάφου και οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν, συνέβαλαν σημαντικά στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και των ικανοτήτων της Εθνικής Φρουράς. 
ΠΗΓΗ:https://www.pio.gov.cy/ανακοινωθέντα-άρθρο.html?id=10972#flat

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.