2/12/19

Σουλτάνος που γαυγίζει... δαγκώνει...



Οι εξελίξεις σε σχέση με τις επιδιώξεις της Τουρκίας στη Ν.Α. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή φαίνεται να επιταχύνονται και τούτο οφείλει να μας προβληματίσει.
Μετά την εισβολή στη Βόρεια Συρία προκειμένου να εξαλείψει τον κουρδικό κίνδυνο και την προμήθεια των S-400, παρά τις απειλές των ΗΠΑ, την εβδομάδα που πέρασε η Τουρκία προσχώρησε στην υπογραφή μιας συμφωνίας με τη Λιβύη για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δυο χωρών η οποία παρακάμπτει και παραβιάζει κατάφωρα τα ελληνικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή. 
Η Ελλάδα ορθώς ζήτησε από τον Λίβυο πρέσβη τη συμφωνία με την απειλή της απέλασης και σχεδιάζει να κλιμακώσει τις διπλωματικές της κινήσεις. 
Η Ελλάδα κυρίως οφείλει να ενδυναμώσει τη στρατιωτική αποτρεπτική της ισχύ και να συντονίσει τα ισχυρά της διπλωματικά "χαρτιά" προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις.
Παρά το γεγονός όμως πως η τουρκική κίνηση αποτελεί αλαζονική επίδειξη ισχύος, μάλλον κρύβει νευρικότητα και φόβο. 
Τούτο πρέπει να μας προβληματίζει ακόμη περισσότερο. Στην ιστορία πολλοί πόλεμοι έχουν ξεκινήσει από τον φόβο της ανατροπής μιας ισορροπίας και το μέτωπο Ελλάδας, Ισραήλ και Αιγύπτου ανατρέπει ισορροπίες στην περιοχή.

Για τη συνέχεια Capital




2 σχόλια:

  1. Πολυ ωστα το θετει το θεμα ο συντακτης και εμεις βεβαιως απο το βημα αυτο φωναζουμε απελπισμενα εδω και καιρο να καλυψουν αμεσα(χθες) τις κρισιμες ελλειψεις και φορτους των πολεμικων μεσων.Χρημματα ευτυχως υπαρχουν και ειναι αυτα που ετοιμαζονται να μοιρασουν παλι στους τραπεζιτες βλεπεται οι προδοτες καποια δις αφησαν αντιθετα με τους Σαμαροβενιζελους που να μην πουμε τι αφησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα θα εκανε,ο κ.Στουπας να Αυτοπεριορισθη στις οικονομικες αναλυσεις του που ειναι ενδιαφερουσες..Τις Γεωπολιτικες δεν τις κατεχει και αυτο αποδεικνυεται απο την εμμονη του στην Οικονομια! Η Γεωπολιτικη,ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΣ!!!Ας "το αφησει" λοιπον για τους "Γνωστες του Ειδους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.