1/12/19

Σε τουρκικά χέρια ο γερμανικός και ρωσικός βραχίονας της Thomas Cook

Στον έλεγχο του τουρκικού ταξιδιωτικού ομίλου Anex Tour περνούν τέσσερις θυγατρικές του πτωχευμένου Thomas Cook σε Γερμανία και Ρωσία. Οι εξαγορές, το νέο σκηνικό για τον ελληνικό τουρισμό και η… εξωτερική πολιτική μέσω τουρισμού.

Διαστάσεις πολύ ευρύτερες από εκείνες ενός επιχειρηματικού ντιλ προσλαμβάνει για τον ελληνικό τουρισμό η συμφωνία εξαγοράς ενός ρωσικού και τριών γερμανικών τουρ οπερέϊτορ-θυγατρικών του πτωχευμένου Thomas Cook- από τον τουρκικό ταξιδιωτικό όμιλο Anex Tour.
Στόχος του τουρκικού ομίλου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρός του Necet Kockar, είναι να αναδειχθεί σε δεύτερο ισχυρότερο ταξιδιωτικό οργανισμό του κόσμου μετά τον όμιλο TUI διακινώντας 8 εκατ. ταξιδιώτες. Σε επίπεδο εσόδων ο τουρκικός όμιλος προσδοκά να φθάσει τα 10 δισ. ευρώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς των τεσσάρων θυγατρικών του του TC . Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ισχυρό άνδρα του τουρκικού ομίλου αυτό αποτελεί την πρώτη φάση του σχεδίου. Η αμέσως επόμενη περιλαμβάνει συζητήσεις με την κινεζική Fosun για το ενδεχόμενο εξαγοράς και θυγατρικών του βρετανικού βραχίονα του Thomas Cook.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.