4/5/09

Ιστορική πολιτισμική κλοπή από την Τουρκία.-

Η Τουρκική οργάνωση «Ομάδα Ιστορικών Ερευνών 360 μοίρες» κατασκεύασε κακέκτυπο αντίγραφο Ελληνικού αρχαίου πλοίου, με το όνομα «Κυβέλη» και θα πραγματοποιήσει τον διάπλου της Μεσογείου.

Όπως φαίνεται, το ανοσιούργημα αυτό, πραγματοποιείται με την συμμετοχή της Γαλλίας...

Το θέμα έλαβε διαστάσεις στον Τουρκικό τύπο. Ενδεικτικά αναφέρονται κάτωθι δημοσιεύματα του τηλεοπτικού καναλιού TRT και της εφημερίδος Cumhuriyet.

«Εν πλώ το αρχαίο πλοίο Κυβέλη

Το αρχαίο πλοίο Κυβέλη (Kybele) το οποίο κατασκευάστηκε ως γνήσιο αντίγραφο αποπλέει από τη Φότσα στη Μασσαλία.

Οι κάτοικοι της Φότσα ταξίδεψαν στη Μεσόγειο τον 6ο π.Χ. αιώνα. Ίδρυσαν αποικίες στις ακτές της Μεσογείου και μετέφεραν τον πολιτισμό της Ανατολίας στην Ευρώπη.

Είναι ιδρυτές της Νίκαιας, του Μονακό και της Μασσαλίας.

Θα ζωντανέψει ξανά η πορεία από τη Φώκαια στην Ευρώπη.

Η Ομάδα Ιστορικών Ερευνών 360 μοίρες κατασκεύασε το αντίγραφο του αρχαίου πολεμικού πλοίου Κυβέλη και άνοιξε πανιά στο Αιγαίο.

Τα μέλη της ομάδας θα επισκεφτούν τα λιμάνια της Αδριατικής και Μεσογείου χρησιμοποιώντας μόνο πανιά και κουπιά όπως ακριβώς στην αρχαία εποχή.

Οι ειδικοί ελπίζουν να ανακαλύψουν πληροφορίες σχετικά με την ναυτιλία της εποχής.

Η Κυβέλη μετά από τη Μασσαλία θα περάσει στο Παρίσι μέσω ποταμού και θα πάρει μέρος στις δραστηριότητες «Τουρκικού Έτους»».

Η Cumhuriyet  γράφει ότι «θα πραγματοποιηθεί ξανά το ταξίδι του παλιού πλοίου Kybele το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από 2600 χρόνια από τη Foça της Σμύρνης προς τη Μασσαλία. Έτσι ξεκίνησε χθες η περιοδεια από τη Foça με τη συμμετοχή του πρόξενου της Γαλλίας στην Άγκυρα».

10 σχόλια:

  1. Το κομπλεξ κατωτερωτητας που εχουν τελικα τους ωθει και τους δινει ενεργεια? Ας θυμηθουμε και τους ρωμαιους και τη σχεση Ρωμης-Νεαπολης! Τοοοοοοσα χρονια πια τωρα μας λενε ποσο μας θαυμαζουν?
    Μα γιατι ετσι τουρκαλακια μου? Σαν γυναιο που απαιτει την προσοχη μας? Κι οι Φρανσουα παλι τι επιδιωκουν? Οι Μασσαλιωτες ξερουν απο που καταγονται πολυ καλα και θα αντιδρασουν οι ιδιοι νομιζω.Ουτως η αλλως Φωκιανο αλλα και Γαλλο, απο τη σφαγη της Φωκαιας δεν αφησαν οι μαμελουκοι.
    Αμετε στο δ.... πρωι πρωι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα Χριστέ και Παναγιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μή χειρότερα να λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Στο τέλος, μην εκπλαγούμε αν δούμε την Τουρκία να έρχεται σε αντιπαράθεση με τα Σκόπια για το ποιοι από τους δυο, είναι οι πραγματικοί Έλληνες...
    Μια Ελληνική παροιμία σ΄αυτήν την περίπτωση θα ταίραιζε : "Δυο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα !"

    Aργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο πότε οι ΄΄Μογγόλοι-Τούρκοι΄΄ φτιάχναν πλοία στις στέπες της Ασίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω αν παει, αλλά, "γίνεται ο λύκος πρόβατο" ή γίνονται οι Τούρκοι 'ανθρωποι, μια ζωή βάρβαροι μογγόλοι θάναι.Νομίζω στην περίπτωση θα γελάσουν και τα κατσίκια των Ιμίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι τουρκοι αισθανονται δυνατοι ,
    φτιαχνουν το δικο τους 'πολιτισμο'
    και επιδυκνυουν την δυναμη τους,
    πηγαινουν σχολεια εκδρομες σε εκκλησιες στη καπαδοκια και δειχνουν οι ιδιοι οι δασκαλοι αγιους και κανουν ξεναγηση στους μαθητες ,
    ειχα δει τραγουδι στο youtube που αναφερονταν στο Μ Αλεξανρο και λεγε για τη ζωη του (θα προσπαθησω να το ξαναβρω)
    εχουν την δικια τους λαικη τεχνη που τη βλεπεις μεχρι και ζωγραφιστα καρα και παντα η σημαια,


    αισθανονται δυνατοι και δειχνουν οτι απο εδω περασαν μεγαλοι πολιτισμοι και φυλες (χαλδαιοι , Ελληνες, Βυζαντιο κτλ)που τελικα εκφυλιστηκαν και εσβησαν ή δεν μπορεσαν να αντισταθουν στην τουρκικη δυναμη,

    δειχνουν λοιπον και στους ιδιους και στο εξωτερικο οτι δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν , ουτε κανεις μπορει να τους νικησει ή να τους δαμασει

    δειχνουν
    οτι η αξία του ηττημενου ειναι που δινει δοξα στο νικητη

    αυτη η ψυχολογια που περνουν ειναι απο τα πιο ισχυρα τους οπλα
    και στη πολιτιστικη μαχη θεωρω εχουμε μεινει πισω

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Fysiki synepeia tis pathitikis i anyparktis exwterikis politikis, pera apo tous erasitehnismous tis kathe ellinikis kybernisis. Kammia stratigiki, pou einai to kentro stratigikwn meletwn, poious ehei poio asholountai kai pws? Zw stin Massalia kai edw kai hronia liga metra apo tin plaka sto edafos shetika me tin afixi twn Ellinwn to 600 p.h. yparhei poly poio wrati pinakida istorikis enimerwsis pou anaferei kyriolektika "... oi Fwkaieis apo tin simerini Tourkia..(sta Gallika)". To ehw episimanei hronia stous topikous arhontes kai sto proxeneio. Tipota fysika. Apontes apo pantou. Ola gia eswteriki katanalwsi ginontai gia na tous xanafisite gia alli mia tetraetia prodosias.

    Good luck me tous poly poio organwmenous (e.g. makrohroni kai statheri exwteriki stratigiki) geitones sas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά ποιοι είναι οι πραγματικοί Έλληνες? αυτοί που είναι συνέχεια στην "επίθεση" για να πετύχουν το στόχο τους, με κάθε μέσο, ή εμείς που κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου?
    Διαβάστε το Πάρσιμο της Πόλης, του Φώτη Κόντογλου και θα βρείτε πολλά κοινά της παρακμής και της σαπίλας που επικρατούσε στην Κωσταντινούπολη πριν την άλωση και της σημερινής περιόδου που διανύουμε...
    Τίποτε δεν είναι τυχαίο και κανένα κακό δεν προκύπτει σε μια νύχτα, όλοι βάζουμε το χεράκι μας λίγο ή πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο τη στιγμή που η εισβολή, σφαγή αθώων και καταπατιση κάθε ανθρωπίνου δικαιόματος στην Ελληνικότατη Κύπρο σταμάτησε να συγκινεί τον Έλληνα, από τη στιγμή που έγινε αποδεκτεί η ανάδιξει του Κυπριακού προβλήματος ως πρόβλημα μεταξύ 2 "κοινοτήτων" στο νησί, δεν πρέπει να παραξενευόμαστε καθόλου για αυτά αλλά πρέπει να είμαστε και έτοιμοι για τα άλλα τα πιο δύσκολα που θα ακολουθήσουν.
    Φλεγόμενος έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.