13/6/08


Αθήνα, 13 Ιουνίου 2008

Επιβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας Οσμάν Πακσούτ τη συνάντησή του με τον Ιλκέρ Μπάσμπουγ


του Σάββα Καλεντερίδη
Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑΡΑΦ, ο αντιπρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας αποκαλύπτει ότι όντως συναντήθηκε με τον Ιλκέρ Μπάσμπουγ. Συγκεκριμένα, αφού ο Πακσούτ δίνει τις δικές του απαντήσεις για την τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση από τον πρώην πρόεδρο Σεζέρ, δηλώνει ότι συναντήθηκε με τον Ιλκέρ Μπάσμπουγ στις 4 Μαρτίου 2008 για να συζητήσουν σετικά με την επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των ανδρών του ΡΚΚ στο Ιρακινό Κουρδιστάν και να τον συλληπηθεί για τους 27 νεκρούς που είχε ο τουρκικός στρατός κατά τη διάκρεια των επιχειρήσεων.
Ο Πακσούτ δηλώνει επίσης ότι έχει πολούς φίλους αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων και ο Μπάσμπουγ, με τον οποίο γνωρίστηκε όταν υπηρετούσαν και οι δύο στο ΝΑΤΟ, ο ένας ως υποστράτηγος και ο άλλος ως νομικός σύμβουλος.
Τελικά η Τουρκία στέλνει στο ΝΑΤΟ όλα τα στελέχη του βαθέος κράτους, που μεταξύ άλλων εμπλέκονται σε δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις, ενώ διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη μαφία και με ομάδες που εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών και άλλα παρόμοια.
Μήπως θα έπρεπε όλα αυτά να ληφθούν υπ' όψιν από την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στους κόλπους του ΝΑΤΟ από τη δράση των στελεχών του τουρκικού βαθέος κράτους που υπηρετούν εκεί;

Πηγές:
http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=13.06.2008&c=1&i=123001
http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=13.06.2008&c=1&i=123001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.