22/7/08

Μήνυμα της Δρ Όλγας Σαραντοπούλου για την 34η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο



Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τραγική επέτειοτης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο μας. Τριάντα τέσσερα χρόνια οδυνηρήςπορείας στον χρόνο για τους χιλιάδες εκτοπισμένους, τους αγνοούμενους, τους εγκλωβισμένους Κύπριους αδελφούς μας που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν την τουρκική αδιαλλαξία και την προκλητικότητα της γείτονας χώρας, που αψηφά τα διεθνή ψηφίσματα και στέκει αδιάφορη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. 34 χρόνια διχασμού και παράνομης κατοχής ενός τρίτου και πλέον του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντίθετα σε κάθε έννοια δικαίου, χωρίς πολιτική ή ηθική βάση. Ένα τείχος, το τελευταίο στην Ευρώπη, συνεχίζει να χωρίζει τον Κυπριακό λαό, στερώντας του τη δυνατότητα να συμβιώσει ειρηνικά και ισότιμα μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Για τον Ελληνισμό της Οικουμένης, που όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί αλληλέγγυος στους αγώνες για δικαίωση, η μάχη συνεχίζεται με την ίδια αποφασιστικότητα, με αγωνιστικότητα και ένταση, πίστη στο δίκαιο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας για απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών της, ισονομία και σεβασμό των δικαιωμάτων των νομίμων πολιτών της.
Την ημέρα τούτη, που θυμόμαστε όλοι με αποτροπιασμό, κάνουμε έκκληση προς την τουρκοκυπριακή πλευρά ν' αγωνιστεί στο πλευρό μας για μία δίκαιη και λειτουργική λύση, στέλνουμε μήνυμα προς την Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο, τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τιςαξίες της Δημοκρατίας.
Η ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την επανένωση της Κύπρου, ενός ισότιμου μέλους της Ε.Ε. είναι επιτακτική. Μιας λύσης που θα εξασφαλίζει την ανεξαρτησία της Μεγαλονήσου, την ακεραιότητα του εδάφους της και την δημοκρατική λειτουργία του Κυπριακού κράτους σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών περί Κύπρου και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δρ Όλγα Σαραντοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.