7/7/08

Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα...

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2007
Ονομάζεται Refik Hakan Başverdi και είναι Εισαγγελέας της Δημοκρατίας στο Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Όταν το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση εξέτασε την κίνηση των τηλεφωνημάτων και των μηνυμάτων των κινητών τηλεφώνων των φερομένων ως δραστών, βρήκε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Οι κατηγορούμενοι είχαν ...τηλεφωνικές σχέσεις εκτός των άλλων και με αξιωματικούς που υπηρετούν στην περιβόητη Διεύθυνση Ανορθοδόξου Πολέμου στη Μαλάτεια και στην Κωνσταντινούπολη. Εκτός των στρατιωτικών, όμως, αποκαλύφθηκαν σχέσεις και με το δικαστικό σώμα. Ένας εκ των κατηγορουμένων στη δίκη για την άγρια δολοφονία των τριών χριστιανών στη Μαλάτεια, ο Αμπουζέρ Γιλντιρίμ (Abuzer Yıldırım), έστελνε μηνύματα στον εισαγγελέα 'Refik Hakan Başverdi.
Ποιός είναι ο κύριος;
Το 2001 εξαφανίστηκαν οι Serdar Tanış και Ebubekir Deniz, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της τοπικής οργάνωσης του φιλοκουρδικού κόμματος HADEP στην κωμόπολη Σιλόπη του νομού Σιρνάκ, στο τουρκικό Κουρδιστάν. Την περίοδο εκείνη υπηρετούσε στο νομό Σιρνάκ, ως διοικητής του εκεί συντάγματος στρατοχωροφυλακής, ο συνταγματάρχης Levent Ersöz, που καταζητείται από την τουρκική δικαιοσύνη, ως μέλος της οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ. Οι δικηγόροι των εξαφανισθέντων ζήτησαν από τον τότε επικεφαλής της εισαγγελείας Σιλόπης να ληφθεί η μαρτυρία του συνταγματάρχη, επειδή οι εξαφανισθέντες είχαν προηγουμένως απειληθεί επανειλημένως από τον ίδιο να μην ασχοληθούν με το φιλοκουρδικό κόμμα. Ο συνταγματάρχης μάλιστα τους είχε πει: "Αν ανοίξετε γραφεία του HADEP στη Σιλόπη, θα πεθάνετε", και μετά από λίγο εξαφανίστηκαν. Ο επικεφαλής της εισαγγελείας προφύλαξε τον συνταγματάρχη και δεν ζήτησε ποτέ να του πάρει κατάθεση, παρά τις αλλεπάλληλες αιτήσεις των δικηγόρων των εξαφανισθέντων.
Ποιός ήταν ο επικεφαλής της εισαγγελείας;
Ο Refik Hakan Başverdi, που το όνομά του αναμειγνύεται στη δολοφονία των τριών χριστιανών στη Μαλάτεια.
Μήπως όλα αυτά δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο "κράτος συμμορία" που απονεμήθηκε στην Τουρκία;

Πηγή: http://www.sabah.com.tr/haber,4171FB4D06C24E4A833B4DC899DF3CFD.html

2 σχόλια:

  1. Αυτά να τα βλέπουν εκείνοι που φέρνουν τους Τούρκους στρατηγούς στην Ελλάδα και τους απονέμουν τιμές οι Έλληνες στρατιώτες. Οι Τούρκοι στρατηγοί δεν είναι υπάλληλοι σαν τους δικούς μας, είναι εξουσιαστές δολοφόνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τούρκοι κάνουνε την δουλεία τους.
    Είμαστε σύμμαχοι και το προφίλ μας πρέπει να το προσέχουμε πολύ.
    Μάλλον ήθελε να πεί ο ανώνυμος πως τον πείραξε πιο πολύ η κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Κεμάλ ...
    απο όσους ΠΟλιτικούς και μή ταξίδεψανε στην Τ.
    σωστά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.