3/8/08

Η Γερμανία θα εκπαιδεύσει την αστυνομία του Κουρδιστάν


Η επίσημη σημαία του Κουρδιστάν


Ο υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης του αυτόνομου Κουρδιστάν Κερίμ Σιντζάρι (Κerim Sincari), μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Γερμανίας στο Ιράκ, Χανς Σουμάχερ (Hans Shumaher), δήλωσε ότι έχει συμφωνηθεί η εκπαίδευση της αστυνομίας του αυτόνομου Κουρσδιστάν θα γίνει από την Γερμανία.
Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hanzat στα Άρβυλα (Erbil) του Νοτίου Κουρδιστάν (Βορείου Ιράκ), συζητήθηκε το θέμα της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ της κουρδικής κυβέρνησης και της Γερμανίας.
Με βάση την ιστοσελίδα Peyamner, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, του Μεσούτ Μπαρζανί (Mesut Barzani), μετά τη συνάντηση ο Σιντζάρι δήλωσε ότι από τούδε και στο εξής θα δοθεί μεγαλύτερη σημασία στις σχέσεις με τη Γερμανία και συγκεκριμένα στη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας, της οικονομίας, του εμπορίου, αλλά και στην πολιτική συνεργασία. Ο Σιντζάρι ανακοίνωσε ότι κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η εκπαίδευση των αστυνομικών του κουρδικού κράτους να γίνει από τη Γερμανία.

Πηγή: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9574652.asp?gid=229&sz=53941

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.