6/8/08

Προσδοκίες των Τούρκων για αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω

Εκτενές δημοσίευμα υπάρχει στη σημερινή τουρκική εφημερίδα ΖΑΜΑΝ για τους μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω. Το δημοσίευμα, που έχει τίτλο "Οι Τούρκοι της Ρόδου και της Κω περιμένουν την έκθεση της Ευρώπης που θα τους δώσει το καθεστώς της μειονότητας", κάνει εκτεταμένη αναφορά στο ιστορικό των μουσουλμανικών κοινοτήτων της Ρόδου και της Κω, που αριθμούν 5.000 άτομα, ενώ αναφέρεται και στις ενέργειες που έκανε η Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου, που παραβιάστηκαν βάναυσα από το τουρκικό κράτος από το 1923 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Τουρκία άρπαξε την ευκαιρία και κινείται προς την ίδια κατεύθυνση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με σκοπό τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω, που δεν συμπεριελήφθησαν στην υποχρεωτική αναταλλαγή του 1923, επειδή τότε ήταν υπό ιταλική κατοχή.
Ο κυρίαρχος στόχος της Τουρκίας είναι να αναγνωριστούν μειονοτικά δικαιώματα στους μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω, για να συνεχίσει στη συνέχεια τη γνωστή πολιτική που ασκεί στη Θράκη, καθιστώντας το σύνολο της μουσουλμανικής κοινότητας απόλυτα υπάκουο όργανο της Άγκυρας και του τουρκικού εθνικισμού.
Εκεί λοιπόν που η Ελλάδα θα έπρεπε να ζητά λογαριασμό από την Τουρκία όταν παραβίαζε βάναυσα τα δικαιώματα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, με καθυστέρηση περίπου ενεννήντα χρόνων και ενώ οι Έλληνες και οι Ελληνίδες υπέστησαν τα βασανιστήρια και τις τουρκικές θηριωδίες και βιασμούς από τους θανατοποινίτες που εστάλησαν στην Ίμβρο από το τουρκικό κράτος, τώρα που έμειναν στην Ίμβρο μερικές δεκάδες γέροντες Έλληνες και στην Τένεδο κάτω από δέκα, ξυπνήσαμε και ανακαλύψαμε τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών και απευθυνθήκαμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Δεν λέω, υπάρχει αυτό που λέει ο λαός μας, ότι "ποτέ δεν είναι αργά", αλλά καλό είναι να θυμόμαστε και το "πήγαμε για μαλί και βγήκαμε κουρεμένοι".

2 σχόλια:

  1. Τι θα γίνει τώρα, θα έχουμε κι άλλο πονοκέφαλο, δεν μας φτάνει αυτός της Θράκης;
    Αυτοί που χαράσσουν την πολιτική της Ελλάδας τί κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αυτοί που χαράσσουν την πολιτική της Ελλάδας τί κάνουν;"

    Ενδίδουν στις τουρκικές και όχι μόνον απαιτήσεις. Αυτή είναι η από τους κατά Σημίτη "Αμερικανούς συμμάχους" μας χαρασσόμενη πολιτική της Ελλάδας. Στην Αθήνα εδρεύουν μόνον οι υποτακτικοί που την εφαρμόζουν πιστά.
    Στις Θερμοπύλες κάποτε έπεσαν 300 "τοις κείνων (σ.σ. Σπαρτιατών) ρήμασι πειθόμενοι". Την Ελλάδα σήμερα κυβερνούν 300 "τοις κείνων (σ.σ. Αμερικανοευρωπαίων) χρήμασι τρεφόμενοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.