22/8/08

Κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου από αντάρτες του ΡΚΚΣύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας rojaciwan, που εκφράζει τις θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), χθες, 21 Αυγούστου 2008, Κούρδοι αντάρτες κατέρριψαν επιθετικό ελικόπτερο του τουρκικού στρατού, τύπου Skorsky, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξάγει ο τουρκικός στρατός στην περιοχή Γιουκσέκοβα του νομού Χακιάρι.
Στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων ανταρτών, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις που δουν στην περιοχή, συμμετείχαν και τέσσερα ελικόπτερα τ. Cobra και δυο μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός από τις δυνάμεις των ανταρτών, την κατάρριψη του ελικοπτέρου επιβεβαιώνουν οι κάτοικοι του χωριού Gürkavak (Şagolord), όπου κατερρίφθη το ελικόπτερο.
Ο τουρκικός στρατός και τα τουρκικά ΜΜΕ μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει αναφορές στο θέμα.
Πηγή: http://www.rojaciwan.com/haber-39461.html

1 σχόλιο:

  1. Να ακούσουμε τι θα πούνε και οι Τούρκοι. Πάντως ένα είναι γεγονός, ότι αυτή η ιστορία δεν έχει τέλος. Καλό θα είναι οι Τούρκοι να αρχίσουν να σκέφτονται την παραχώρηση δικαιωμάτων στους Κούρδους. Πριν να είναι αργά για την Άγκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.