18/9/08

Αντιδράσεις στην Καισάρεια σε γύρισμα ντοκυμαντέρ με θέμα το Βυζάντιο





Ο Τούρκος σκηνοθέτης Tanyolaç Türkben, που κατάγεται από την Καισάρεια, αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκυμαντέρ με τίτλο "ΑΝΑΤΟΛΙΑ".
Στο ντοκυμαντέρ σκοπεύει να παρουσιάσει την ιστορία της Ανατολίας από το 5.000 π.Χ. μέχρι σήμερα.
Τις προηγούμενες μέρες ήλθε η στιγμή να κάνει ένα γύρισμα στα τείχη της Καισάρειας, τα οποία χτίστηκαν από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό (527-565), όπως μας παραδίδει ο ιστορικός Προκόπιος.
Ο σκηνοθέτης, θέλοντας να κάνει σκηνικό του Βυζαντίου, ανήρτησε μερικές σημαίες του Βυζαντίου στα τείχη της πόλης.
Μια ομάδα πενήντα ανθρώπων, υποκινούμενοι από μερικά άτομα, συγκεντρώθηκαν στο χώρο του γυρίσματος και επιχείρησαν να κατεβάσουν τις σημαίες, ενώ επιτέθηκαν φραστικά στο συνεργείο που έκανε το γύρισμα.
Φυσικά οι αντιδράσεις ήταν σχετικά χλιαρές, αν ληφθεί υπ' όψιν το εύρος των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σε άλλες, σχετικά ανάλογες περιπτώσεις.
Σας παρουσιάζουμε το γεγονός, με σχετικές φωτογραφίες, για να δουν τα ιστορικά τείχη της Καισάρειας, όσοι δεν την έχουν επισκεφθεί και για εξαγωγή συμπερασμάτων.

1 σχόλιο:

  1. ΕΔΩ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ?ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΝΑ 'ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΝ'ΟΤΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΗΔΕΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΔΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΕΧΟΥΝΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.