29/9/08

Συνάντηση στο Ερεβάν: Οι σχέσεις με την Αγκυρα στο επίκεντρο της συνάντησης Βαρθολομαίου-Σαρκισιάν

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός με συγκίνηση στην Αρμενία

Για την ιδιαίτερη θέση που ο πρόεδρος της Αρμενίας αποδίδει στην αρμενική εκκλησία μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Σερτζ Σαρκισιάν. Ο τελευταίος επανέλαβε την πρόθεση της Αρμενίας να συνεχίσει το δρόμο του διαλόγου και της συνεργασίας με την Τουρκία.
Ο κ. Βαρθολομαίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στις τελετές του καθαγιασμού του Μύρου, στις οποίες αποδίδει μεγάλη σημασία η αρμενική εκκλησία.
«Είναι το σύμβολο της ενότητας της εκκλησίας, αλλά και του έθνους και συγκεντρώνουν αρμενικές κοινότητες από τα τέσσερα σημεία της οικουμένης» είπε ο Αρμένιος πατριάρχης, Καρεκίν Β', ευχαριστώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη και πολλούς άλλους εκκλησιαστικούς ηγέτες, που είχαν προσκληθεί στις τελετές.
Ο κ. Βαρθολομαίος που συνοδεύονταν στην επίσκεψή του και από εκπρόσωπο του Αρμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης έστειλε ευχές στο «φίλο αρμενικό λαό».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός με συγκίνηση από τον αρμενικό λαό, που περνά σε νέα φάση των σχέσεών του με την Τουρκία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Ιδιαίτερης σημασίας η επίσκεψη του Βαρθολομαίου στην Αρμενία και η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της χώρας!
    Ομολογουμένως προμηνύονται πρωτοβουλίες των οποίων η σημειολογία, θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα…
    Εγώ αναμένω πότε θα αντιδράσουν τα αντανακλαστικά του Αρμενικού εθνικισμού, για να καταγράψω, καθώς η κλειστότητα της Αρμενίας, δεν μας επιτρέπει και μεγάλη ενημέρωση για τα εσωτερικά της. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε γενικότερα τα αντανακλαστικά των Αρμενίων και να καταγράψουμε τις αντιδράσεις τους στην προσέγγιση με την Τουρκία.
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.