21/9/08

Το ΝΑΤΟ σχηματίζει μονάδες ταχείας αντίδρασης για να αντιμετωπίσει τη ρωσική αποφασιστικότητα


Ενώ συνεχίζονται οι πολιτικές και διπλωματικές διεργασίες για την είσοδο της Γεωργίας και της Ουκρανίας στην Ατλαντική Συμμαχία, κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, τον προσεχή Δεκέμβριο, μονάδες ταχείας επεμβάσεως σχεδιάζει να συστήσει το ΝΑΤΟ, για να είναι θέση να δρουν άμεσα σε περιπτώσεις επίθεσης της Ρωσίας εναντίον γειοτνικών της χωρών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times, που στηρίζεται σε πληροφορίες του αμερικανικού πενταγώνου, οι μονάδες αυτές θα είναι μικρές, ευκίνητες, με μεγάλη ισχύ πυρός και θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε επιχειρήσεις αμυντικού χαρακτήρα.
Οι μονάδες αυτές θα προβληθούν ως χειροπιαστή εγγύηση στις νέες και στις υποψήφιες χώρες για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, απέναντι στη ρωσική απειλή, που έγινε πλέον ορατή, μετά τη ρωμαλέα αντίδραση της Ρωσίας στην επίθεση του γεωργιανού στρατού στη Νότια Οσετία.
Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της ρωσικος δούμα, Andrey Klimov, αναφερόμενος σε αυτό το ενδεχόμενο είπε: "Πρόκειται για μια παρανοϊκή κίνηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.