29/9/08

Αμερικάνικο αντιπυραυλικό ραντάρ στο Ισραήλ

Το ραντάρ έχει βεληνεκές μεγαλύτερο των 2.000 χιλιομέτρων και εγκαταστάθηκε στην έρημο Νεγκέβ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέστησαν πρόσφατα στο Ισραήλ αντιπυραυλικό ραντάρ, για τον εντοπισμό επιθέσεων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, μετέδωσε σήμερα το ισραηλινό ραδιόφωνο.
Τα ραντάρ έχει βεληνεκές μεγαλύτερο των 2.000 χιλιομέτρων και εγκαταστάθηκε στην έρημο Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ. Ο χειρισμός του έχει ανατεθεί σε ομάδα 120 μελών του αμερικανικού στρατού που σταθμεύουν μόνιμα στην περιοχή.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας που ερωτήθηκε σχετικά δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για εγκατάσταση τέτοιου ραντάρ.
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς είχε δεχθεί να εξετάσει τον ενδεχόμενο εγκατάστασης τέτοιου συστήματος ραντάρ στο Ισραήλ, όπως είχε δηλώσει στα τέλη Ιουλίου ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου.
"Η ιδέα συνίσταται στην παροχή βοήθειας προς το Ισραήλ για τη δημιουργία αντιπυραυλικής αμυντικής ικανότητας σε πολλά επίπεδα ώστε να προστατευθεί από κάθε είδους απειλή , κοντινή ή μακρινή, στην περιοχή", είχε δηλώσει τότε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου.
Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ εξασφάλισε τη συμφωνία του Πενταγώνου για την ανάπτυξη του αμερικανικού συστήματος ραντάρ κατά την επίσκεψή του τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει τέτοιου είδους συστήματα ραντάρ στην Ιαπωνία και ετοιμάζονται για την ανάπτυξη ενός ισχυρού συστήματος ανίχνευσης στο έδαφος της Τσεχίας.
ΕΘΝΟΣ

4 σχόλια:

  1. Σάββα καλημέρα,
    Το Σάββατο 27/9 συναντήθηκε η ΥΠΕΞ με τη διοίκηση της Παμμακεδονικής στη Νέα Υόρκη που εξελίχτηκε σε καταιγισμό "γνωστών στους μυημένους" αποκαλύψεων.
    Ειπώθηκαν (σε σχετικό δελτίο τύπου στο www.kalami.net πρώτο link)όλα αυτά που "δεν λέγονται" στην Ελλάδα για ΕΛΙΑΜΕΠ, Καρρά, Βερέμη, Νιμιτς κλπ. Ξεκίνησε να αναδημοσιεύεται σε διάφορα blogs ενώ έχει σταλεί στην Αθήνα στη Προεδρεία της Δημοκρατίας κλπ.
    Εν τω μεταξύ ξεκινάει σήμερα η σειρά "Έλληνες" στο ΣΚΑΙ με επιστημονικό υπεύθυνο το Βερέμη.
    Θεωρώ "αυτονόητο" ότι παρακολουθείς το όλο θέμα.
    Φιλικά,
    Κώστας Πικραμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα καλημέρα
    Είδα σήμερα σχετικά δημοσιεύματα.
    Έχω συγκεχυμένη άποψη για το πού πάει το θέμα.
    Πρέπει να το παρακολουθούμε.
    Βασικό ερώτημα είναι το ποιοί και γιατί θέλουν να σβήσουν τη σλαβική καταγωγή των σλαβόφωνων κατοίκων των Σκοπίων και να δημιουργήσουν μια νέα εθνική ταυτότητα, τη "μακεδονική".
    Αν ξεσκεπαστεί αυτή η ιστορία, τότε ίσως είναι πιο εύκολη η πολιτική διαχείρηση του θέματος.
    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Σάββα.-
    Ομολογώ με κατέπληξε η ευθυκρισία σου, σχετικά με τις προθέσεις των ΗΠΑ να καταργήσουν στην σλαβική καταγωγή των Σκοπιανών!
    Είναι ένα θέμα που τους τελευταίους μήνες είναι πολύ έντονο στα Σκόπια. Ακόμα και στους ίδιους τους Σκοπιανούς προκαλεί απορία…
    Δυστυχώς είναι η πρώτη φορά που ακούω με σαφήνεια την άποψη αυτή, καθώς μπορεί να κυκλοφορούν εσχάτως πλήθος δημοσιεύματα για την «μακεδονική ταυτότητα» των Σκοπιανών ταυτόχρονα με την «μακεδονική κοινότητα» στην Ελλάδα κλπ, αλλά ουδείς ασχολήθηκε με την έντονη προσπάθεια των ΗΠΑ, να «αποσλαβοποιήσουν» τους Σκοπιανούς!
    Η εμμονή των ΗΠΑ ειδικά το τελευταίο έτος να μιλάνε εμφανώς, στους ίδιους τους Σκοπιανούς, πως δεν είναι Σλάβοι κλπ, προκαλεί ερωτηματικά και στους ίδιους…
    Δεν ξέρω που αποσκοπεί αυτή η τακτική των ΗΠΑ…Να αποκόψουν την Σλαβική γεωγραφική συνέχεια από την Ρωσία μέχρι τα Σκόπια? Να «ανεβάσουν τεχνητά» τα γεωγραφικά όρια των Σλάβων μέχρι την Σερβία? Δεν μπορώ να το εξηγήσω…Η αλλαγή στάσης της Ρωσίας, πέραν των άλλων, μήπως εμπεριέχει και αυτό το στοιχείο και μας υποστηρίζουν, εν μέρει, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την Σλαβική καταγωγή των Σκοπιανών???
    Επί του παρόντος σημειώνω και μνημονεύω την παράθεση του σχολίου σου, η οποία με χαροποίησε ιδιαιτέρως.
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάββα κάποιο μπέρδεμα κάναμε…στα ενταύθα σχόλια είναι το θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας-Ισραήλ κλπ…
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.