13/10/08

Από τα ομόλογα στις φωτιές: Μία επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου

Με αφορμή την άρνηση της Ουάσιγκτον να άρει την υποχρεωτική θεώρηση εισόδου για τους Έλληνες υπηκόους που θέλουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, διαβάστε ένα ενδιαφέρον κείμενο που δημοσιεύθηκε πριν από 14 μήνες στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (18 Αυγούστου 2007).
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=5467

15 σχόλια:

  1. Διαβάστε έλληνες και μην ξεχνάτε ποτέ την μάνα που έγινε στάχτη μαζί με τα παιδιά της στην σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα. ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΝΑΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. Συνδυάστε και το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται πριν τις πυρκαγιές και τη σημερινή εποχή. ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ και το ξέρουν καλά αυτό οι εγκέφαλοι που κινούν τα νήματα και τα «δικά τους παιδιά» δεν μπορούν να αντέξουν άλλη μια ήττα… Γι' αυτό και δεν ζητούν εκλογές τώρα. Έτσι απλά είναι τα πράγματα. Μπορεί ν' ακουστεί λίγο αισιόδοξο αλλά σε συμφωνία με τις χρηματαγορές ανοίγουν τα τάρταρα της ιστορίας και για τις επιρροές που επιβάλλονται ωμά σε ξένες κοινωνίες. Ξυπνήσαμε πια με οδυνηρό τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειανι τυχαια η εμμονη των Αμερικανων στο Μακεδονικό, δεν ειναι τυχαία η αφορητη πιεση και της Αθήνας
    για το σχεδιο Αναν, δεν ειανι τυχαία η υποχωρητικότητα σε οτι αφορα το Αιγαίο και η αυξανομενη τουρκικη πιεση , τιποτα πια δεν ειανι τυχαία.Το μονο που μενει ειναι να δουμε πως θα δεσουν ολα αυτα τα κομματια και πότε. Ειμαστε Εθνος αναδελφον μην το ξεχναμε αυτό και υπαρχει ακομα σε υψηλο βαθμό ο πατριωτισμό στο συνολο του λαού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι θα βγάλει πόρισμα για τις φωτιές ... το οποίο και ποτέ δεν βγήκε. Και ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κομματια που μαζεύουμε σιγά σιγά ταιριάζουν. Γιατί όμως να συμπεριφέρονται έτσι? γιατί να μας έχουν εχθρούς όταν μπορούν να μας έχουν φίλους? τυφλώνει τόσο η δύναμη? κάποιος είπε ότι δεν χρειάζονται πια φίλους μόνο προτεκτοράτα... Γιατι δεν τους ξεμπροστιάζει κανείς πραγματικά? έστω ημιεπίσημα, αφου "ο καμένος φωτιά δεν φοβάται" γιατί κανείς δεν μιλάει? τις υποκλοπές τις θυμάτε κανείς? έχει δίκιο ο 1ος σχολιαστής: εκέινη η μάνα με τα 4 παιδιά ζητάει απαντήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...αδέλφια έχετε δίκιο. Όλοι μας ζηλεύουν για το ιστορικό βάρος που φέρουμε. Τι και αν είμαστε αρβανίτες (αλβανοί), ρομά (τσιγγάνοι), βλάχοι (λατινόφωνοι), πόντιοι (λάζοι, καυκάσια φύλα) σλαβομακεδόνες, πομάκοι και τούρκοι. Είμαστε όλοι άμεσοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Άρα γένος ανάδελφον που τιμά το Ολυμπιακό Ιδεώδες με ντοπαρισμένους αθλητές. Με παράνομες χωματερές σε αρχαιολογικούς χώρους. Με νεολαία ανιστόρητη που βρίσκει διέξοδο στις κερκίδες των γηπέδων. Θέλουν να μας κάψουν και επειδή έχουμε 3000 παράνομες χωματερές βρήκαν έδαφος για να προετοιμάσουν την καταστροφή του ΕΘΝΟΥΣ μας. Μας διέγραψαν από το Πρωτόκολο του ΚΥΟΤΟ και σύντομα από τον ΟΗΕ γιατί δεν καταλαβαίνουν την ελληνική "υπερήφανη" ψυχή.
    Αλλά δε θα τα καταφέρουν γιατί οι πνευματικοί μας ταγοί (Εφραίμ, Άνθιμος, Ζουράρις, Καρατζαφέρης, Ψωμιάδης, Άδωνις, Πλεύρης και Βορίδης) είναι εδώ και φυλάττουν θερμοπύλες. Ζήτω το Έθνος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε ανώνυμε
    Δεν ξέρω σε ποιούς απευθύνεσαι και γιατί το κάνεις με αυτόν τον τρόπο.
    Νομίζω ότι αδικείς την προσπάθεια που κάνουμε για να παρουσιάσουμε κάποιες απόψεις και να καλύψουμε ειδησεογραφικά κάποια θέματα, τα οποία δεν είναι υποχρεωτικό να δεχτεί και να αποδεχτεί κανείς.
    Άσχετα με το ποιανού απόγονοι είμαστε, όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουμε το δικαίωμα να ενδιαφερόμαστε, να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα της χώρας μας, όπως το ίδιο δικαίωμα έχουν και όλοι οι λαοί και τα έθνη του κόσμου, ασχέτως της φυλετικής τους καταγωγής.
    Σε σχέση με τις αρνητικές επιδόσεις της χώρας μας, ναι έχεις δίκιο, αλλά παραβιάζεις ανοιχτές θύρες.
    Κι εμείς από την πλευρά μας, προσπαθούμε να εντοπίσουμε ολογωρίες και λάθους χειρισμούς και τις περισσότερες φορές κάνουμε και την πρότασή μας, ό,τι κατεβάζει η κούτρα μας δηλαδή.
    Αν θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια αυτή, κάντο με υπεύθυνο τρόπο.
    Θα συνεχίσουμε να αναρτούμε τα σχόλιά σου, όμως αν θέλεις να "παίξεις", καλό θα είναι να το κάνεις αλλού.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ανώνυμε 6:59.Επειδή είμαι Πόντιος, ξεκινώ απο την αναφορά σου "πόντιοι (λάζοι, καυκάσια φύλα)" καί έχω να παρατηρήσω τό εξής: Αφού προφανώς δέν δέχεσαι την γονιδιακή καθαρότητα (όπως δέν την δέχομαι καί εγώ γιατί είναι η βάση τού ρατσισμού), προφανώς δέχεσαι ότι η αίσθηση τού ανήκειν σέ μία κοινότητα είναι ιδεολογικό- πολιτισμικό φαινόμενο. Δέν διφωνούμε. Τότε γιατί σπεύδεις να αποδώσεις στούς Πόντιους φιλετικά-γονιδιακά χαρακτηριστικά λαζών, καυκάσιων κλπ; Δυσκολέυεσαι να διακρίνεις την πολιτισμική διαφορετικοτητα λαζών καί ποντίων προφανώς διότι αγνοείς καί τούς λαζούς καί τούς ποντίους. Οι Πόντιοι είναι ελληνόφωνοι, χριστιανοί στην πλειοψηφία τους (έχει καί μουσουλμάνους Ελληνόφωνους μέ ρωμαίικη συνείδηση),μέ ιδεολογική αναφορά στην αρχαία καί την νέα Ελλάδα.Οι Λαζοί έχουν δική τους γλώσσα, συγγενή μέ τα Γεωργιανά, είναι μουσουλμάνοι, καί δεν εχουν καμία ελληνική αναφορά. Πώς λοιπόν τούς ταυτίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλε 6:59 μπορείς να πεις στην ΣΟ να δώσει κάνα ψιλό από τα πακέτα του σορoυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ανώνυμο 6:59.
    Ενώ εσύ που έχεις κάνει αναλύσεις DNA όλο τον πληθυσμό βλαστημάς την ώρα και την στιγμή που δεν γεννήθηκες άριος Γερμανός σε μιαν άλλη εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ανώνυμο 6:59.
    Αγαπητέ φίλε
    επειδή δεν μου αρέσει να επιτίθενται οι άλλοι σε έναν άνθρωπο, έστω κι αν κάνει λάθος (ξέρεις το έχω βιώσει αυτό), θέλω να σε υπερασπιστώ, αλλά το κείμενό σου δεν μου δίνει και πολλές δυνατότητες.
    Οι διαπιστώσεις σου σε γενικές γραμμές είναι σωστές, μόνο που στα ονόματα που βάζεις στο τέλος, έπρεπε να έχεις άλλους.
    Άλλοι είναι υπεύθυνοι για όλα όσα γράφεις και για κείνους δε λές κουβέντα. Τα τζάκια θα τα αφήσουμε στο απυρόβλητο;
    Όσον αφορά το εθνοπολιτισμικό μωσαϊκό της Ελλάδας, μια χαρά είναι και ξέχασες να βάλεις κι' άλλους, τους Κατσαούνηδες, τους Κουπατσιάρηδες, τους Καραγκούνηδες κλπ. Για μένα αυτό είναι ο πλούτος της χώρας μας, η διαφορετικότητα, η πολυχρωμία, η πολυγλωσσία, αν θέλεις η φαινομενική αταξία και η χαοτική μας πορεία στο χρόνο.
    Όμως, δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι ασχέτως φυλετικών καταβολών, για τον ένα ή άλλο λόγο, είμαστε οι κληρονόμοι της ιστορίας, της γλώσσας, του πολιτισμού και της γραμματείας των Ελλήνων και του Ελληνισμού.
    Κατά την άποψή μου δικαιούμαστε, οφείλουμε και πρέπει να τα υπηρετούμε, να τα διεκδικούμε και να τα μοιραζόμαστε με ολόκληρο τον κόσμο, έστω και αν η κατάσταση στις χωματερές είναι αυτή που είναι ή αν κάποιοι επιτήδειοι ενθυλάκωσαν τις οικονομίες των εργαζομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία με τα γνωστά ομόλογα, για τους οποίους δεν λές τίποτα.

    Να είσαι καλά


    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγνώμη αλλά θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το θέμα μας είναι πολύ συγκεκριμένο. Υπήρξαν φωτιές τέτοιας έκτασης που ήταν πρωτόγνωρες και μη αντιμετωπίσιμες ακριβώς γιατί ήταν προσχεδιασμένες. Στατιστικά δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν μπει από τύχη σε μια τέτοια έκταση σε αυτό το χρονικό διάστημα και υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες και σε τόσο περιορισμένο χώρο. Η χρονιά ήταν προεκλογική και όλοι μας γνωρίζουμε ποιοι θα ωφελούνταν από την αποδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού. Διευκρινίζω για να μην υπάρχουν μικροπολιτικές παρεξηγήσεις αναφέρομαι σε πρόσωπα και στα δύο κόμματα εξουσίας που θα ωφελούνταν από αυτή την κατάσταση. Είχαμε πολλές δεκάδες θύματα σε περίοδο ειρήνης. Δεν ήταν ατύχημα. Δεν μπορεί να ήταν όλα αυτά τα «ατυχήματα» μόνο σε περιοχές όπου υπήρχε επαφή δάσους, κατοικημένης περιοχής. Βάλτε κάτω τα κομμάτια του πάζλ και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Τον συντονισμό τον είχε ένας εγκέφαλος την εκτέλεση κάποια διαφορετικά χέρια. Οι υπηρεσίες του κράτους είμαι βέβαιος ότι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ανοιχτά. Ο συντονισμός ενός εμπρησμού τέτοιου μεγέθους δεν είναι απλή υπόθεση. Θέλει τεχνογνωσία, από την κατάσταση της καύσιμης ύλης μέχρι το τι αέρας θα πνέει τοπικά σε κάθε περιοχή την δεδομένη στιγμή του εμπρησμού, δεν γίνεται έτσι στο τυχαίο. Συνδυάστε το πολιτικό κλίμα προ και μετά το γεγονός. Δεν είναι θεωρία συνομωσίας. Είναι η εφιαλτική πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ όσους αισθάνονται έλληνες. Όσοι είναι απλώς ελληνόφωνοι με για τους με χαρά τους κανείς δεν μπορεί να τους κάνει να ξυπνήσουν απ’ τον βαθύ ύπνο τους, έτσι κι αλλιώς δεν είναι δικό τους πρόβλημα. Τα περί χωματερών, κρατικής ανικανότητας, οικοπεδοφάγων, εθνικισμού ή διεθνισμού τα γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Εγώ βλέπω εκείνη τη γυναίκα και εκείνα τα παιδιά που έγιναν στάχτη σαν δικούς μου ανθρώπους κι ας κατοικώ 1000 χιλιόμετρα μακριά. Τώρα ότι άλλο και να πούμε είναι απλά ένας ανούσιος αποπροσανατολισμός. Ξυπνάτε και μη τρώτε το κουτόχορτο που σας σερβίρουν. Εδώ ο άλλος βρήκε βήμα να βγάλει το κόμπλεξ του εναντίον των ελλήνων σε ένα τέτοιο θέμα. Λες και ήμαστε πρόβατα που δεν καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θέλω μόνο να δοθούν λίγες πληροφορίες για τους Κατσαούνηδες. Θα είμαι ευγνώμων σε όποιον τις δώσει.
    20 Μαρτίου 2009 22.43΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θέλω μόνο να δοθούν λίγες πληροφορίες για τους Κατσαούνηδες. Θα είμαι ευγνώμων σε όποιον τις δώσει.
    20 Μαρτίου 2009 22.43΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θέλω μόνο να δοθούν λίγες πληροφορίες για τους Κατσαούνηδες. Θα είμαι ευγνώμων σε όποιον τις δώσει.
    20 Μαρτίου 2009 22.43΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι Κατσαούνηδες είναι φυλή που ζεί στο βουνό Βόιο στους νομους Καστοριας και Κοζανης.
    Η διαλεκτος τους ειναι η ιδια ακριβώς με τα υπολοιπα ελληνοφωνα χωρια της Δυτικης Μακεδονιας αλλα τα εθιμα τους και τα χαρακτηριστικά τους είναι ηπειρώτικα περισσοτερο παρα μακεδονίτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.