18/10/08

Δικαστήριο της Ελβετίας καταδίκασε Τούρκους που αρνήθηκαν την Γενοκτονία των Αρμενίων

Του Σάββα Καλεντερίδη
Στις 1 Ιουλίου του 2007 μια ομάδα Τούρκων, υπό την οργανωτική ευθύνη του Συλλόγου Κεμαλικής Σκέψης (Atatürkçü Düşünce Derneği, ADD) της Βέρνης και του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας, διοργάνωσαν εκδήλωση στην πόλη Winterhur της Ελβετίας, στην οποία οι ομιλητές δήλωσαν σε όλους τους τόνους ότι "οι ισχυρισμοί περί Αρμενικής Γενοκτονίας είναι ένα ιμπεριαλιστικό ψέμα".
Μετά την εκδήλωση η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Ελβετίας συνέλαβε τρείς Τούρκους, εναντίον των οποίων ασκήθηκε δίωξη...
για παράβαση του νόμου της Ελβετίας ο οποίος απαγορεύει την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας, με το σκεπτικό ότι η άρνηση, στην ουσία, δικαιώνει τους γενοκτόνους και υποκινεί ανθρώπους και μηχανισμούς για τέλεση νέων γενοκτονιών.
Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν επί οκτάωρο, ανακρίθηκαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Στη δίκη που ακολούθησε στον πρώτον από τους τρεις Τούρκους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 και στους άλλους δύο 4 μηνών.
Με πεντάμηνη φυλάκιση τιμωρήθηκε ο εκπρόσωπος Ευρώπης του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας Ali Mercan, η οποία μετατράπηκε σε 4.500 ελβετικά φράγκα. Σε περίπτωση που ο Μερτζάν δεν καταβάλλει το αντίτιμο της πεντάμηνης φλάκισης, θα οδηγηθεί στη φυλακή. Οι άλλοι δυο καταδικασθέντες είναι ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κεμαλικής Σκέψης Ζυρίχης, Hasan Kemali και ο πρόεδρος του ίδιου συλλόγου στη Βέρνη, Ethem Kayalı.
Ο δικηγόρος των τριών καταδικασθέντων, Tarkan Gögsü, δήλωσε ότι οι καταδικασθέντες θα ασκήσουν έφεση εντός των επομένων δέκα ημερών.
Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Κεμαλικής Σκέψης και το Εργατικό Κόμμα Τουρκίας αποτελούσαν τους κύριους χώρους δράσης των στελεχών της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, η δίκη της οποίας αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες.
Όσο και αν ο συγκεκριμένος νόμος, εκτός της ικανοποίησης, προκαλεί και μια "δυσφορία" για την αδυναμία ανάπτυξης διαλόγου και έκφρασης και της αντίθετης άποψης, έστω και αν αυτή εκθειάζει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος ή είναι προβοκατόρικη, θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή να ψηφιστεί και ένας ανάλογος στην Ελλάδα, αν μη τί άλλο, για να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν οι δικοί μας αρνητές της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Ανατολίας, που "πάσχουν" από επιλεκτική αμνησία.

1 σχόλιο:

  1. Η ουσία της ειδησιογραφικής αυτής παράθεσης, είναι το σχόλιο στην ακροτελεύτια παράγραφο, όπου γίνεται λόγος για την «Ελληνική αμνησία».
    Κοντολογίς θα έλεγα «Ελληνική αμνηστία» προς τους κατά καιρούς δολοφόνους μας!
    Όταν τα παιδία μας διδάσκονται ως ιστορία της πατρίδος μας, τα λιβελογραφήματα της «+++» και «+++» Ρεμπούση, κατ΄εντολή φυσικά του αρμοδίου Υπουργείου Παιδείας, τι μπορεί κανείς να περιμένει…
    Εδώ η κ. Μαριέτα Γιαννάκου- Κούτσικου, κουτσή στο σώμα κουτσή και στο μυαλό, κι ας με χαρακτηρίσουν κάποιοι κυνικό, έβγαλε από τον διακριτικό τίτλο του Υπουργείου το «Εθνικής Παιδείας» και έμεινε σκέτο το «Παιδείας».
    Αν έτρωγε κανένα ++++, αυτή ++++ η Ρεμπούση και οι ομονοούντες της, να δω εγώ αν τολμούσαν να ξαναγράψουν τέτοιες ύβρεις.
    Υπάρχουν και όρια…
    ++++++++
    Στην «Νεοελληνική Σαλάτα» οι «μαϊντανοί» είναι πλέον δηλητηριώδεις…
    ΄Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.