11/10/08

Oι πειρατές συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους εναντίον πλοίων ελληνικών συμφερόντων


Η νέα περίοδος της πειρατείας, που άρχισε την τελευταία περίοδο κυρίως στα ανοικτά της Σομαλίας, πλήττει την ελληνόκτητη ναυτιλία, χωρίς, μέχρι στιγμής, το ελληνικό κράτος και οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας να λαμβάνουν ενεργητικά μέτρα για την προστασία των ελληνικών ναυτιλιακών συμφερόντων, αλλά και της ζωής των ναυτικών που τα υπηρετούν.
Σήμερα ανακοινώθηκε ότι άλλο ένα εμπορικό...

πλοίο ελληνικών συμφερόντων (ελληνόκτητο), με 20μελές πλήρωμα, έπεσε στα χέρια πειρατών, ανοικτά της Σομαλίας
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο τουλάχιστον άλλα δυο πλοία ελληνικών συμφερόντων δέχτηκαν επιθέσεις πειρατών, ανοικτά της Σομαλίας.
Με δεδομένο ότι η ελληνική εμπορική ναυτιλία αποτελεί μακράν τη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα του Ελληνισμού, ελπίζουμε το θέμα της ενεργητικής προστασίας των ελληνικών πλοίων που πλέουν στην επικίνδυνη περιοχή των σομαλικών ακτών και του Κέρατος της Αφρικής να απασχολησει έγκαιρα τις αρμόδιες αρχές του ελληνικού κράτους. Εκτός από ζήτημα ουσίας, είναι και θέμα αρχής και κύρους για την Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. ΣΟΜΑΛΙΑ
    Ελληνική φρεγάτα εναντίον των πειρατών
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

    ΘΕΤΙΚΗ είναι κατ΄ αρχήν η Ελλάδα στην αποστολή πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟχωρίς να αποκλείεται και ελληνικού- ανοιχτά της Σομαλίας για την προστασία των εμπορικών πλοίων από τους πειρατές που δρουν στην περιοχή.

    Σχετική απόφαση ελήφθη στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στη Βουδαπέστη με τη συμμετοχή του κ. Ε. Μεϊμαράκη, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινισθεί αν στην περιοχή θα κινηθούν πλοία της ναυτικής δύναμης είτε του Ατλαντικού είτε της Μεσογείου (SΝΜG 1 και 2). Η δεύτερη- στην οποία συμμετέχει τώρα η ελληνική φρεγάτα «Θεμιστοκλής»έτσι κι αλλιώς έχει πρόγραμμα για μετακίνηση πλοίων της στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα τις επόμενες εβδομάδες. Το αν θα συνδυαστούν οι αποστολές δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Να σημειωθεί ότι ναυτική δύναμη για την αντιμετώπιση των πειρατών στη Σομαλία έχει αποφασιστεί να συγκροτήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οκτώ χώρες.
    TA NEA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.