24/10/08

O νομάρχης Σμύρνης ακύρωσε την άδεια και ανέβαλε το συλλαλητήριο των Κούρδων


Η οργάνωση Σμύρνης του Κόμματος Δημοκρατικής Τουρκίας (DTP) είχε ζητήσει άδεια από τη νομαρχία Σμύρνης για να πραγματοποιήσει στην πόλη της Σμύρνης, στις 26 Οκτωβρίου 2008, πορεία και ανοικτή συγκέντρωση, υπό τον τίτλο "Συναδέλφωση των λαών και Δημοκρατία".
Σήμερα η νομαρχία Σμύρνης ανακοίνωσε ότι ...αναβάλεται η ως άνω εκδήλωση, λόγω των επιθέσεων που έλαβαν χώρα από πλευράς της "τρομοκρατικής οργάνωσης" και των συνοδοιπόρων της εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι σε παρόμοιες διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στους νομούς Ντιγιαρμπακίρ, Χακιάρι, Αραράτ, Μερσίνας, Κωνσταντινούπολης, Αττάλειας, Μπίνγκιολ και Σίρνακ, η "τρομοκρατική οργάνωση" και οι οπαδοί της επιτέθηκαν με προβοκατόρικο τρόπο εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και είπαν συνθήματα και άνοιξαν πανώ και πόστερ με τη φωρογραφία του Οτζαλάν.
Η νομαρχία Σμύρνης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, αναφέρει τα εξής:
"Εκτιμήθηκε ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η αιτηθείσα πορεία και ανοικτή συγκέντρωση, αυτή θα μετατραπεί σε προπαγανδιστική εκδήλωση της τρομοκρατικής οργάνωσης, αφού η οργανωτική επιτροπή δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τέτοια γεγονότα. Εκτός αυτού, στο δρομολόγιο της πορείας και στην πλατεία της συγκέντρωσης, στις 26 Οκτωβρίου 2008, θα λάβουν χώρα δοκιμαστικές για την παρέλαση της 29ης Οκτωβρίου. Για το λόγο αυτό οι εκδηλώσεις που είχε προγραμματιστεί να γίνουν μεταξύ 25-29 Οκτωβρίου, αναβάλλονται για άλλη μελλοντική ημερομηνία, σε άλλη πλατεία, εκτός αυτής του Γκιούνγκιορεν. Ο τόπος και η ημερομηνία της εκδήλωσης θα καθοριστούν μετά από την εξέταση της νέας αίτησης που θα υποβληθεί, όπως προβλέπει το άρθρο 6, του νόμου 2911".
Η νομαρχία επέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση στην οργανωτική επιτροπή της πορείας και της ανοικτής συγκέντρωσης, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που ο λαός κινηθεί και συγκεντρωθεί στις ως άνω περιοχές στις 26 Οκτωβρίου, οι αρχές ασφαλείας θα προβούν στις νόμιμες ενέργειες.
Να σημειωθεί ότι το Κόμμα Δημοκρατικής Τουρκίας (DTP) με τις εκδηλώσεις αυτές προσπαθεί να κάνει μια επίδειξη ισχύος σε όλους τους νομούς του Βορείου (τουρκικού) Κουρδιστάν, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της νότιας και της δυτικής Τουρκίας, όπου υπάρχουν μεγάλες κουρδικές κοινότητες, οι οποίες φαίνονται αποφασισμένες να εκφραστούν πολιτικά και εκτός των παραδοσιακών ορίων του Κουρδιστάν.
Εκτός Κουρδιστάν, τέτοιες εκδηλώσεις έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, την Αττάλεια, τη Μερσίνα και τα Άδανα, όπου κατοικούν κουρδικοί πληθυσμοί που ξεπερνούν τα τρια εκατομμύρια.
Στην περιοχή της Σμύρνης, της Μαγνησίας και του Αϊδινίου, σύμφωνα με υπολογισμούς, κατοικούν περί τις 600.000 Κούρδοι.
Πηγή: Πρακτορείο ANADOLU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.