5/11/08

Άρθρο του Εμμανουήλ Σαρίδη

Διαβάστε άρθρο του Εμμανουήλ Σαρίδη, που διατηρεί την ιστοσελίδα BERLIN-ATHEN, προφανώς στο Βερολίνο.


3 σχόλια:

  1. Πέρα από κομματικές τοποθετήσεις έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτό το άρθρο να το διαβάσει κανείς για να δει πώς αντιλαμβάνονται την εδώ πραγματικότητα έλληνες του εξωτερικού που έχουν μια τελείως διαφορετική αντίληψη για την κουλτούρα του δημόσιου διαλόγου. Αν κανείς μπορεί να ξεχάσει για λίγη ώρα την κομματική του ταυτότητα και να διαβάσει αυτό το άρθρο θα ωφεληθεί πραγματικά ακόμα και αν διαφωνεί με την οπτική του συγγραφέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε φίλε

    Έριξα μια ματιά στην ιστοσελίδα του Σαρίδη.
    Έχει ενδιαφέρον.
    Εμείς με κομματικά δεν ασχολούμαστε, αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε, αν ρίξει μια απλή ματιά στο ιστολόγιο.
    Πάντως, ούτως ή άλλως, η ιστοσελίδα του Σαρίδη είναι ενδιαφέρουσα., χωρίς να μας ενδιαφέρει η κομματική του τοποθέτηση.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πολιτικός ρεαλισμός στην Ελλάδα, είναι προϊόν υπό εξαφάνιση…
    Την θέση του εξ αρχής έχει λάβει η κομματική εμπάθεια με παράγωγό του τον «πολιτικό χουλιγκανισμό» που κυριαρχεί την πολιτική ζωή του τόπου.
    Συστατικά της πολιτικής είναι τα κόμματα. Το ζητούμενο είναι, εάν οι οπαδοί των κομμάτων, διαθέτουν πλέον ιδεολογικούς προσανατολισμούς…
    Προσωπικά με κάλυψε πλήρως η αναφορά που διάβασα, Απλά προσπέρασα τα ονόματα των κομμάτων. Διάβασα την αναφορά μόνο με τα ονόματα. Καραμανλής, Αλαβάνος, Παπανδρέου κλπ.
    Καλώς ή κακώς η πολιτική στην Ελλάδα είναι προσωποιημένη. Τις υπογραφές για τους αγωγούς δεν τις έβαλε η ΝΔ τις έβαλε ο Καραμανλής. Η ΝΔ έπεται…Κατόπιν οι βουλευτές της προσυπόγραψαν με την ψηφοφορία στην Βουλή την υπογραφή Καραμανλή. Το ίδιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ συλλογικά. Ως μονάδα ο Παπανδρέου σαφέστατα και καταψηφίζει τις ενέργειες Καραμανλή, καθώς αυτές είναι αποδεκτές από το σύνολο σχεδόν του Λαού και προσθέτουν στο πολιτικό προφίλ του. Ο Παπανδρέου, νομίζω πιθανόν εάν ήταν ο ίδιος προθυπουργός,κι αυτός θα υπέγραφε τις συμφωνίες για τους αγωγούς, για πολιτικούς-κομματικούς λόγους.
    Η στάση των πολιτικών μας, ως κομματαρχών, έχει ως γνώμονα πάντοτε τα πολιτικά-κομματικά κέρδη. Δεν δίνουν συνήθως ουδεμία σημασία, στο εάν αποκομίζει κέρδος η Πατρίδα ή όχι…
    Ο Σάββας πάρα πολύ καλά έκανε κι έβαλε την παράθεση αυτή. ΄Οποιος έχει λίγο μυαλό θα καταλάβει τους λόγους για τους οποίους το έκανε. Επεξηγήσεις νομίζω δεν χρειαζόταν…
    Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.