26/11/08

Πράκτορες, ναρκωτικά και βόμβες

Χασίμ Θάτσι: H Δύση πρώτα τον ανηγόρευσε σε νόμιμο πολιτικό ηγέτη του Κοσσυφοπεδίου και τώρα τον παρακολουθεί ως ύποπτο για παράνομες ενέργειες

ΚΟΣΟΒΟ Η ΣΥΛΛΗΨΗ 3 ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ-ΜΑΦΙΑ»

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Πολλά ερωτήματα γεννά η πρόσφατη σύλληψη τριών Γερμανών πρακτόρων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) στην Πρίστινα του Κοσόβου, έπειτα από έκρηξη βόμβας στις 14 Νοεμβρίου, στο κτήριο που στεγάζει τα γραφεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Διοίκησης.
Η Εισαγγελία της Πρίστινας κατηγορεί τους 3 Γερμανούς πράκτορες ότι αυτοί ήταν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης και διέταξε την προφυλάκισή τους. Σύμφωνα με τις αρχές του Κοσόβου, υπάρχει βίντεο στο οποίο ένας από αυτούς φαίνεται να βρίσκεται στον τόπο της έκρηξης.
Στο Βερολίνο, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την έκπληξή του για
τις συλλήψεις αυτές και δηλώνει επισήμως ότι η Γερμανία δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατική αυτή ενέργεια, καθώς είναι γνωστό ότι η χώρα θέλει την ενίσχυση των δεσμών του Κοσόβου με την Ε.Ε., αλλά και τη διεθνή κοινότητα.
«Δεν υπάρχει καμιά λογική στις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον των τριών Γερμανών», αναφέρουν αξιωματούχοι του γερμανικού ΥΠΕΞ στο Βερολίνο, αλλά και πολλοί πολιτικοί.

Εκρηξη και βίντεο...
Οπως δηλώνουν, όντως υπάρχει βίντεο, αλλά εκεί ο Γερμανός πράκτορας εμφανίζεται μετά την έκρηξη και όπως υποστηρίζουν στο σημείο βρέθηκε για να συγκεντρώσει πληροφορίες για τους δράστες της επίθεσης.
Αυτή είναι και η επίσημη εξήγηση από το Βερολίνο. Η ανεπίσημη, που αφήνεται να διαρρεύσει μέσω γερμανικών ΜΜΕ, εξηγεί περισσότερα πράγματα. Σύμφωνα με αυτή, οι τρεις που συνελήφθησαν είναι πολύ έμπειρα στελέχη της BND και στο Κόσοβο βρίσκονται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Δύναμη, EULEX.
Αποστολή τους, να συλλέξουν στοιχεία για πιθανόν επιθέσεις κατά των διεθνών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί, αλλά και τις σχέσεις της κυβέρνησης του Κοσόβου με εγκληματικές οργανώσεις.
Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε το 2005 η BND και απόσπασμα της οποίας δημοσίευσε πριν από λίγο καιρό ελβετική εφημερίδα, η κυβέρνηση του Κοσόβου συνδέεται άμεσα με εμπόριο ναρκωτικών, λαθρεμπόριο, αλλά και trafficking γυναικών και μάλιστα οι έρευνες οδηγούν κατ' ευθείαν στον πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Θάτσι, ο οποίος υπήρξε και ηγέτης του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου, UCK.
Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ανάλογη έκθεση με τα ίδια συμπεράσματα έχουν συντάξει και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με στελέχη του γερμανικού ΥΠΕΞ στο Βερολίνο, οι συλλήψεις των τριών Γερμανών πρακτόρων είναι πράξη εκδίκησης των Κοσοβάρων για τις ενέργειες αυτές των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, παρά το γεγονός ότι η Γερμανία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου.
Επίσης ανεπίσημα λέγεται ότι η ηγεσία του Κοσόβου δεν επιθυμεί σε καμιά περίπτωση περαιτέρω ανάμιξη της EULEX σε εσωτερικές της υποθέσεις που αφορούν την τάξη και ασφάλεια, καθώς αυτές αποτελούν εμπόδιο στη δράση των μαφιόζικων οργανώσεων που δρουν εκεί.

Κέντρο διαφθοράς

Πριν από λίγο καιρό έκθεση του ΟΑΣΕ ανέφερε ότι το δικαστικό σύστημα στην Πρίστινα βρίσκεται σε πλήρη διάλυση και υπάρχει εντονότατο πρόβλημα διαφθοράς.
Αυτή είναι η γερμανική εκδοχή των όσων συμβαίνουν στην Πρίστινα, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για πόλεμο μυστικών υπηρεσιών στην περιοχή και λένε ότι θύματά τους ήταν οι τρεις Γερμανοί που παραδόθηκαν στους Κοσοβάρους από μυστικές υπηρεσίες άλλης μεγάλης χώρας.
Σε ερώτηση που απηύθυνε η γερμανική εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» στον πρωθυπουργό του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, σχετικά με τις κατηγορίες που αφορούν διαφθορά και εγκληματικές ενέργειες, αυτός απάντησε λακωνικά: «Πρόκειται για ιστορίες επιστημονικής φαντασίας».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/11/2008

1 σχόλιο:

  1. Ο φαρισαϊσμός της Δύσης είναι απίστευτος. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι Θάτσι και Τσέκου και τι είναι το μαφιόζικο κράτος, του οποίου ο πρώτος είναι πρόεδρος. Κατά τα άλλα, απονέμουν ελαφρά τη καρδία "δικαιοσύνη" στο ICTY. Ούτε το βιβλίο της πρώην εισαγγελέως αυτού δικαστηρίου-παρωδίας φαίνεται να τους συγκίνησε, στο οποίο περιγράφει καταστάσεις ανατριχιαστικές. Δηλαδή, ότι έπαιρναν και εμπορευόταν οι Αλβανοί τα όργανα των Σέρβων αιχμαλώτων.
    Μόλις, όμως, έκαναν το παραμικρό που τους ενόχλησε, την Γερμανία εν προκειμένω, άρχισαν να λένε "διάφορα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.