24/11/08

Ρωσία: Κοινά ναυτικά γυμνάσια με Βενεζουέλα

Πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού καταφθάνουν αύριο, Τρίτη στο λιμάνι της Βενεζουέλας Λα Γκουάιρα για κοινές ναυτικές ασκήσεις με το πολεμικό ναυτικό της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.
Το πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος» μετέχει στις ασκήσεις που διεξάγονται την περίοδο που ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ επισκέπτεται τη χώρα αυτή, «μαύρο πρόβατο» για τις ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, στις 26 και 27 Νοεμβρίου.
«Στις 25 Νοεμβρίου αρχίζει η επίσκεψη μιας μοίρας του ρωσικού Στόλου του Βορρά στο λιμάνι Λα Γκουάιρα. Η επίσκεψη παρατείνεται έως την 1η Δεκεμβρίου», δήλωσε ο...εκπρόσωπος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού Ιγκόρ Ντιγκάλο.
«Την 1η Δεκεμβρίου, μετά τη λήξη της επίσκεψης, τα ρωσικά πολεμικά πλοία θα διεξαγάγουν ναυτικές ασκήσεις με το πολεμικό ναυτικό της Βενεζουέλας. Δύο έως τρία πλοία της Βενεζουέλας μετέχουν στις ασκήσεις αυτές», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Σύμφωνα με τον στρατηγό Χεσούς Γκονζάλες, εκπρόσωπο του κέντρου διοίκησης επιχειρησιακής στρατηγικής της Βενεζουέλας, οι δύο στόλοι θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις «ναυσιπλοΐας, διάσωσης και επικοινωνίας».
Ο πρόεδρος Μεντβέντεφ βρίσκεται στη Λατινική Αμερική από το Σάββατο, όπου μετείχε στο Περού στη σύνοδο κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας Ειρηνικού APEC , πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική. Σήμερα έως και 26 του μηνός πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βραζιλία, ενώ στις 26 και 27 Νοεμβρίου μεταβαίνει στη Βενεζουέλα και την Κούβα.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

6 σχόλια:

  1. Μπράβο για την αλλαγή του φόντου από μπλε σε άσπρο. Είναι πιο ξεκούραστο για το μάτι, όπως είχε επισημάνει και ένας άλλος φίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι ένα καλό βήμα της Ρωσικης Ομοσπονδίας και της Μπολιβαριανής Δημοκρατιας της Βενεζουέλας για την στρατηγική τους συνεργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είχα ζητήσει υπο μορφή σχολίου την αλλαγή του μπλε φόντου γιατί ήταν πολύ κουραστικό για τα μάτια.αν δεν έχει πρόβλημα ο Η/Υ και το βλέπω άσπρο,ένα εχω να πω...ΑΡΧΗΓΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ!!!τώρα έχεις το καλύτερο blog στην Ελλάδα...
    ο φίλος σου π=3,14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανόητη πολιτική των ΗΠΑ επανέφερε το ψυχροπολεμικό κλίμα, άνευ λόγου και αιτίας. Τι θα κερδίσει η Αμερική, αν αναπτυχθεί ένας άξονας Ρωσίας-Κίνας-Ινδίας και χωρών Λατινικής Αμερικής; To ερώτημα είναι τι ρόλο θα έχει στον κόσμο αυτό η ΕΕ.
    Νομίζω ότι οι ΗΠΑ είναι ελαφρώς αυτοκαταστροφικές. Άλλωστε, ας μην λησμονούμε ότι έχουν μοναδική ικανότητα να κατασκευάζουν τους αυριανούς αντιπάλους των (Ταλιμπάν, Σαντάμ Χουσεΐν κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνώ καθέτως με την αλλαγή του φόντου. Κάνει έντονη (και όχι αισθητικά ωραία) αντίθεση με το πλαίσιο του τιτλου του blog. Ερευνήστε για νέα χρωματική γκάμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το φόντο είναι εξαιρετικό. Μαύρα γράμματα σε άσπρη επιφάνεια διαβάζονται σαφώς πιο ξεκούραστα από τα άσπρα γράμματα πάνω σε μπλε επιφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.