23/11/08

Περίεργη υπόθεση σύλληψης Γερμανών στο Κοσσυφοπέδιο

Η Γερμανία απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τρεις Γερμανοί οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο είναι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 14 Νοεμβρίου στο κτήριο της Διεθνούς Υπηρεσίας Πολιτών (ICO) όπου στεγάζεται το γραφείο του Ειδικού Εκπροσώπου της ΕΕ Πίτερ Φέιθ, χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.
Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν την Πέμπτη και το Σάββατο οδηγήθηκαν ενώπιον ανακριτή στην Πρίστινα, ο οποίος διέταξε να κρατηθούν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.
Ένας συνήγορός τους δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι ύποπτοι για διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας. Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών από το Βερολίνο επιβεβαίωσε τη σύλληψη, απέφυγε όμως να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο επειδή η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.
Αστυνομική πηγή από το Κόσοβο είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι τρεις άνδρες ανήκουν στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND. Σύμφωνα με το...γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ οι συλληφθέντες εργάζονται όντως για την BND και δήλωσαν στους ανακριτές ότι βρίσκονταν στην περιοχή για να εξετάσουν το σημείο της έκρηξης, αλλά δεν είχαν ανάμιξη στα γεγονότα.
Το περιοδικό σημειώνει ότι οι πράκτορες της BND δεν είχαν δηλωθεί στις αρχές, κάτι που θα τους είχε εξασφαλίσει ασυλία.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

9 σχόλια:

  1. Σάββα καλησπέρα,
    Ποιος, κατά τη γνώμη σου,είναι ο ρόλος των Γερμανών στα Βαλκάνια σήμερα;
    Κώστας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι μόνο οι της ΕΥΠ όπως (κακώς)υποστηρίζουν κάποιοι ερασιτέχνες .. υπάρχουν και.. Γερμανοί .. :) .Η υπηρεσία δε πάσχει απο ανίκανο προσωπικό(ως επι το πλείστον).Πάσχει απο ανεκπαίδευτο προσωπικό , χρηματοδοτήσεις ,εξοπλισμό...Βέβαια το θέμα της εκπαίδευσης είναι σχετικό όσον αφορά το όλον πλαίσιο ..Δε μπορείς σε ένα γέρικο άλογο να μάθεις νέα κόλπα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα, το θέμα είναι βαρύ και τεράστιο.
    Οι Γερμανοί είχαν έναν ταυτόσημο στόχο με ΗΠΑ-Άγγλους και λοιπούς για τα Βαλκάνια. Να περιορίσουν την επιρροή των Σλάβων-Ρώσων και το έκαναν με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
    Από κεί και πέρα, οι στόχοι αποκλείνουν. Ο κάθε ένας διεθνής παράγοντας, από τη στιγμή που εκτοπίστηκε ο ρωσικός, προσπαθεί για τα δικά του συμφέροντα.
    Δεν ξέρω αν ικανοποιήθηκες.

    Ανώνυμε καλημέρα
    Το τί έχει κάνει και τί η ΕΥΠ για τα εθνικά μας συμφέροντα, θα γίνει γνωστό στον ελληνικό λαό όταν ανοίξουν τα αρχεία της δράσης της.
    Πιστεύω ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει και θα γίνεται συστηματικά, ας πούμε μετά παρέλευση 30 ή 40 ετών κάθε χρόνο, θα αποχαρακτηρίζονται κάποια έγγραφα.
    Τότε θα μάθει ο κόσμος τί γίνεται.
    Όλα τα άλλα, όποιος ισωπεδώνει είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, πράττει λάθος.
    Τώρα, όσον αφορά το πλαίσιο και το γέρικο άλογο που λες, αν θέλεις, κάνε μια επιστολή στον υπουργό εσωτερικών και πές του τις απόψεις σου.
    Αυτά δεν είναι για το διαδίκτυο.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε Σάββα

    Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι θα ανοίξουν όλα τα αρχεία της ΕΥΠ!!! Διότι τότε κάποιοι θα πρέπει να μετακομίσουν σε άλλη ήπειρο!!

    Προς τον φιλο Ανώνυμο
    Να του πω ότι ενιοτε η ΕΥΠ παράγει έργο !!!
    Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φ
    Δεν είναι σωστό να ανοίξουν όλα τα αρχεία.
    Πρέπει να ανοίξουν εκείνα που εξυπηρετούν την πατρίδα και τη δημόσια εικόνα της πολύπαθης αυτής υπηρεσίας.
    Το Φ το εκλαμβάνω ως φίλος

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο ο Σάββας κατάλαβε για το γέρικο άλογο(και είναι λογικό)..Η απαξίωση ,ή η υπερτίμηση πεπραγμένων γίνεται κυρίως απο αμαθείς ή συναισθηματικά φορτισμένους..Κανείς δεν υπαινίχθηκε πως η ΕΥΠ δεν παράγει έργο ...

    με τιμή ,
    ένας φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Γερμανοι" αξιωματουχοι υπηρεσιων πληροφοριων; Χμμμμμμμ!
    Με την απλη λογικη οτι η Γερμανια ειναι και παραμενει υποδουλη, θα συνιστουσα εξαιρετικην προσοχην στην "οδηγησιν".
    Προγνωσις: Το ολον θεμα θα ξεχαστει λιαν συντομως, και οι "Γερμανοι" θα επιστρεψουν στις οικιες τους, αν δεν εχουν επιστρεψει ηδη, ενω τα ΜΜΕ (ειδικοτερα το Ντερ Σπιγκελ) θα σφυριζουν αδιαφορα.

    ΔΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι σχέση μπορεί να έχει η ΕΥΠ με το αντικείμενο του θέματος….?
    Δηλαδή θα πρέπει να πάει να βάλει βόμβες στο Κοσσυφοπέδιο?
    Ο παραλληλισμός είναι ατυχής κατά την γνώμη μου.
    «Γέρικο άλογο»….΄Εχει φάει κανείς κλωτσιά από γέρικο άλογο?
    Συμφωνώ με τον Σάββα στα υπόλοιπα.
    ΄Ομηρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Όμηρος
    Και εγώ συμφωνώ μαζί σας. Τι σχέση μπορεί να έχει η ΕΥΠ με το συγκεκριμένο ζήτημα, πέρα από συγκρίσεις που μου κάνουν και λίγο σε αίσθημα κατωτερότητας… «θείο, θείο δες κι γερμανοί κάνουν πατάτες»… Ας σοβαρευτούμε λίγο κύριοι. Το θέμα είναι τι συμφέροντα έχει η Γερμανία εκεί και πως εξυπηρετούνται από μια τέτοια ενέργεια.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.