21/11/08

"Διαφυλάσσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα"

"Οι μονομερείς τουρκικές ενέργειες στην υφαλοκρηπίδα δεν έχουν καμία νομική βάση"

«Οι μονομερείς τουρκικές ενέργειες στην υφαλοκρηπίδα δεν έχουν καμία νομική βάση, η Ελλάδα έχει και διατηρεί ακέραιη τη δυνατότητα να ασκήσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με τις τουρκικές πετρελαϊκές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας αποτελεί μια ουσιαστική εκκρεμότητα μεταξύ των δύο χωρών, για το οποίο και οι δύο πλευρές
μπορούν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
«Επιδιώκουμε να αποκλείσουμε εντάσεις και κρίσεις, ακολουθώντας όμως ένα θεμελιώδη κανόνα, την αποτελεσματική προάσπιση των δίκαιων εθνικών μας συμφερόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Τόνισε δε ότι αυτήν την πολιτική υπηρετεί και η στάση της Ελλάδας σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτή η προοπτική «εξαρτάται πρωτίστως από την ίδια τη γειτονική χώρα».
«Η Ελλάδα με πολλές προσπάθειες έχει εντάξει ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος που αφορούν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., τα θέμα τα αυτά είναι πλέον ευρωτουρκικά», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η επιτυχία αυτής της πολιτικής της κυβέρνησης αποτυπώνεται στην πρόσφατη έκθεση προόδου που εξέδωσε η Ε.Ε. για την Τουρκία.
Καταλήγοντας, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει τη βούληση να βοηθήσει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, παράλληλα όμως έχει τη βούληση να διαφυλάξει στο ακέραιο τα δίκαια και εθνικά της συμφέροντα».
ETHNOS

4 σχόλια:

  1. Τα όμορφα τα Λόγια τα Μεγάλα...

    ....ή αλλιώς...

    ...Λόγια της Πλώρης...

    ...ή αλλιώς...

    ... dust in the wind....

    ...ή αλλιώς,

    ...Λόγια...λόγια...λόγια...

    Εαν το Ισραήλ - κύριοι "δήθεν Πατέρες του Έθνους" - δεν εφάρμοζε το Δόγμα της "Πολλαπλάσιας ανταπόδοσης" δεν θα υπήρχε σαν κράτος σήμερα...

    Στις "έμμεσες αεροπορικές αιματηρές επιθέσεις" των Τούρκων , οι πολιτικοί μας "ηγέτες" απαντούν με "φανφάρες" και..."λόγια"...

    Ας πάνε να τα πουν αν τολμάνε στις οικογένειες των νεκρών μας πιλότων...

    Ή και των ζωντανών που όμως οι οικογένειές τους δεν γνωρίζουν εαν θα τους δουν και την επόμενη μέρα ζωντανούς ή εαν θα "καταπέσουν" απο ένα ακόμη (δήθεν) ατύχημα...

    Να πάνε να τα πουν στις οικογένειες των καταδρομέων που επέζησαν στην Κύπρο για να κατατσακιστούν απο τους Έλληνες πολιτικούς επί δεκαετίες ολόκληρες...

    Να πάνε να τα πουν στους κατοίκους της Ελληνικής Μεθορίου (όσους απέμειναν) που ζουν κάθε μέρα με το φόβο μιας ξαφνικής απόβασης των αδίστακτων Τούρκων...

    Σε αυτούς τους Έλληνες ακρίτες που δεν έχουν το δικαίωμα να σηκώσουν την Ελληνική σημαία σε όποια Ελληνική βραχονησίδα τους αρέσει γιατί έτσι τους αρέσει (ελληνικό έδαφος δεν είναι? θα τολμήσει να μου πει κανείς γιατί σήκωσα την Ελληνική σημαία καταμεσίς στο Σύνταγμα? Στα Ίμια γιατί δεν μπορώ να πάω για πικνικ και να την σηκώσω?)

    Άι σιχτίρ....να το πω στην...γλώσσα σας Δραγουμάνοι του Σουλτάνου...

    Αι σιχτιρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο θειος του είχε αναρωτηθεί ποιος τελικά κυβερναει αυτόν τον τόπο, την ιδία απορία έμμεσα είχε εκφράσει ο Α. Παπανδρεου το 1991

    Η αλήθεια είναι ότι και εγώ είχα αυτή την απορία ,!!!

    Και όσο και να έψαχνα να βρω υπαίτιους για την κατάντια αυτής της χωράς !!! Πχ Αμερικανοί Άγγλοι , τούρκοι κλπ. Δεν μπόρεσα διότι χρειάστηκε μόνο ένας μεσημεριανός καφές που αλλου ?? μα φυσικά στο καφέ της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πίνοντας λοιπόν καφέ μαζί με ένα φίλο αρχίσαμε να παρατηρούμε και να αναλύουμε κάθε βουλευτή που βλέπαμε τελικά για να μην σας κουράζω το συμπέρασμα σε ποσοστό 80% ήταν ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν αποτυχημένοι επαγγελματικά και βρέθηκαν στην πολιτική !!! άρα τα συμπεράσματα δικά σας !!!

    Τώρα όσο αφόρα τα εθνικά συμφέροντα για να τα διασφαλίσεις πρέπει να έχεις ικανούς πολιτικούς και δυστυχώς δεν έχουμε ..!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι τώρα ήξερα ότι η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα...αυτοί γιατί προσπαθούν να μας κάνουν να πιστεψουμε ότι η άμυνα έγινε η καλύτερη επίθεση? Ποιος κέρδισε πόλεμο ταμπουρωμένος χωρίς να απαντήσει ενεργητικά στην επίθεση που δέχτηκε? κανένας βέβαια!!!!
    Κερδίζει αυτός που έχει και διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί...Βασικές γνώσεις τακτικής.
    Όλοι προσκυνημένοι είναι τελικά? δεν έμεινε κανένας ΕΛΛΗΝΑΣ? (για τους πολιτικούς μιλάω βέβαια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αηδιασμένος όντας απο τις "ξεδιάντροπες φανφάρες" τους είχα μια "φαντασίωση" Σάββα.

    Για ένα "Δρώμενο" καταμεσίς στο Σύνταγμα, απέναντι απο την Βουλή.

    Ένας βράχος που θα λέει Ίμια και επάνω του θα είναι στημένη μια τεράστια Τουρκική Σημαία.

    Επάνω στο βράχο, σπασμένη η Ελληνική σημαία.

    Επειδή όμως έχω και πλήρη συναίσθηση του που ζω, μου προέκυψαν αυτομάτως και μερικά ερωτηματικά:

    1) Θα το επέτρεπαν οι Ελληνικές αρχές ένα τέτοιο "Δρώμενο" ?

    2) Θα επέτρεπαν τυχόν άλλα "Δρώμενα" που αναπόφευκτα θα σχεδιαζόταν να γίνουν ολόγυρα? (πχ Συγκέντρωση και ομιλίες)

    3) Πόση ώρα θα επιβίωνε μια τέτοια διαμαρτυρία από τα γνωστά μαυροκόκκινα αναρχοαυτόνομα τυπάκια που εν ριπή οφθαλμού θα μαζεύονταν σε αντι-συγκέντρωση και θα άρχιζαν τις μολότωφ?

    Το πιο πιθανό είναι πως οι Αρχές θα απαγόρευαν το "Πατριωτικό Δρώμενο - συγκέντρωση" επιβραβεύοντας έτσι για μια ακόμη φορά στην πράξη την αντιπατριωτική συμπεριφορά εις βάρος της πατριωτικής αφύπνισης και διαμαρτυρίας.

    Κοινώς,

    με τέτοιες "φοβικές σκέψεις" και "αποτρεπτικά σύνδρομα" που πριμοδοτεί με την αντιπατριωτική στάση της η Πολιτεία, τι τους χρειαζόμαστε τους Σκοπιανούς και τους Τούρκους?

    Καταφέραμε να καταστρατηγήσουμε μέχρι και το βασικό λογοτεχνικό αξίωμα:

    "...Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βάρβαρους?..."

    "Εμείς οι Έλληνες" τα καταφέρνουμε μια χαρά ακόμη και χωρίς Βάρβαρους...

    (Αυτο)καταστρεφόμαστε κι απο μόνοι μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.