10/12/08

Ελληνική Δημοκρατία, 2008


Ένα παιδί 15 χρονών πεθαίνει από σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια.
Τα Εξάρχεια που από γραφική συνοικία της Αθήνας, με την ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας, έχουν καταντήσει φυλακή για τους απλούς ανθρώπους που έτυχε να ζουν εκεί, εκείνους που δεν αμφισβητούν το σύστημα με τον τρόπο που είδαμε τις τελευταίες μέρες.
Ο θάνατος και το φέρετρο του άτυχου παιδιού γίνεται αυτομάτως γήπεδο για κάθε είδους παιχνίδια.
Πρώτα απ' όλα, ο Αλέξης "δολοφονείται".
Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι είδαν τον ειδικό φρουρό να πυροβολεί στο ψαχνό.
Ο ειδικός φρουρός λέει ότι πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό.
Ο ένας συνήγορός του (Καπερνάρος) παραιτείται για "προσωπικούς λόγους" και ο έτερος (Σαλαβράκου), δηλώνει ότι από τη μελέτη της δικογραφίας διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον πελάτη του, ενώ από τον οικογενειακό κύκλο του ενός δικηγόρου αφήνεται να εννοηθεί ότι ασκήθηκαν πιέσεις και απειλές εναντίον του γιατί ανέλαβε την υπεράσπιση του "δολοφόνου".
Ενώ ο Αλέξης σκοτώθηκε ή δολοφονήθηκε (η βαλλιστική έρευνα θα δείξει), ο ειδικός φρουρός "δολοφονείται" από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους δημοσιογράφους (κυρίως από αυτούς και κατά συρροήν), τους διαδηλωτές, τους κουκουλοφόρους, τους καταστροφείς, τους, τους...
Κανείς δεν περιμένει τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας και το αποτέλεσμα της δίκης, παραβιάζοντας όλοι, με τον πιο βίαιο, απολίτιστο και βάρβαρο τρόπο, το τεκμήριο της αθωότητας ενός κατηγορουμένου.
Τον ειδικό φρουρό θα τον δικάσει το νόμιμο δικαστήριο της Ελληνικής Πολιτείας και όχι οι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε όλοι εκείνοι που παίζουν πολιτικά και ...άλλα παιχνίδια πάνω στο φέρετρο του νεκρού Αλέξη και πάνω στην πλάτη του ειδικού φρουρού.
Αν όλοι οι παραπάνω που προτρέχουν, θέλουν να δικάσουν κάποιον, άς δικάσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Τότε δεν θα παραβιάσουν κανένα τεκμήριο αθωότητας, γιατί αυτό στην ελληνική λέγεται αυτοκριτική.
Οι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες (εκείνοι που προτρέχουν) άς δικάσουν τους εαυτούς τους, που δεν υπερασπίστηκαν τα εθνικά μας συμφέροντα και επέτρεψαν στην Τουρκία να αλωνίζει στο Αιγαίο και τη Θράκη, που διασπάθισαν τον εθνικό μας πλούτο, που κατέστρεψαν το ελληνικό περιβάλλον, που κατέστρεψαν την ελληνική παιδεία, που διαχειρίστηκαν με αδιαφάνεια και αναποτελεσματικά το δημόσιο χρήμα, που έκαναν την Ελλάδα πρώτη στη διαφθορά και τελευταία στην ανταγωνιστικότητα, που κατέστρεψαν την ελπίδα του συνταξιούχου, του απλού εργαζόμενου, του νεολαίου, που, που, που...
Οι δημοσιογράφοι (εκείνοι που προτρέχουν) άς δικάσουν τους εαυτούς τους για τη χειρότερη τηλεόραση του κόσμου που οι ίδιοι δημιούργησαν, για τις μαύρες σακούλες με τα χρήματα που εξασφαλίζουν από εκβιασμούς που κάνουν "ασκώντας" δημοσιογραφία, για την "πλάτη" που κάνουν στους εργοδότες τους, που μετέτρεψαν το αγαθό της ενημέρωσης του Έλληνα πολίτη σε όπλο εκβιασμού για να παίρνουν "δουλειές" και να διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα, για το ότι κατήντησαν συνώνυμη του αγράμματος-αχρείος-εκβιαστής την έννοια δημοσιογράφος, έννοια που κατά το παρελθόν την υπηρέτησαν προσωπικότητες που άφησαν ιστορία με το πνευματικό τους περιεχόμενο και την εντιμότητά τους, για, για, για...
Τέλος όλοι εμείς, δευτεραγωνιστές, τριταγωνιστές ή κομπάρσοι, προτρέχοντες και μη:
-άς βγούμε από την ιδεολογική, πολιτική, κομματική, συμφεροντολογική και προσωπική μας φυλακή,
-άς απελευθερωθούμε από τα όποια δεσμά με τα οποία μας αλυσόδεσε η ιστορία και η άδικη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους,
-άς δείξουμε έμπρακτα και ας διαλαλήσουμε τί κοινωνία θέλουμε σε εκείνους που καλώς ή κακώς ορίζουν της τύχες μας
-άς απομονώσουμε τους πολιτικούς και κοινωνικούς προβοκάτορες,
-άς τιμωρήσουμε με την ψήφο μας εκείνους τους φαύλους πολιτικούς που χρηματίζονται, εμπορευόμενοι την ελπίδα μας,
-άς φράξουμε το δρόμο σε εκείνα τα ξένα συμφέροντα που επωφελούνται από το συναισθηματισμό και την εκρηκτικότητα του Έλληνα, για να προωθήσουν τα άθλια σχέδιά τους,
-άς απαιτήσουμε με όποιον τρόπο θεωρούμε σωστό μια εκπαιδευμένη αστυνομία-τοποτηρητή της νομιμότητας, αρωγό και φίλο του πολίτη, αρωγό του ξένου και του μετανάστη που κατέφυγε στην Ελλάδα για να δει μια άσπρη μέρα (η Ελλάδα έχει φως για όλους) και σκληρό τιμωρό εκείνων που δεν σέβονται τους νόμους, τα δικαιώματα και τις περιουσίες των άλλων.
-άς...
-άς...
-άς...
....
Έτσι θα ξαναδώσουμε όλοι μαζί το χαμόγελο και την ελπίδα στον Έλληνα πολίτη.
Έτσι θα έχουμε κάνει ένα μνημόσυνο δικαίωσης στον Αλέξη, που έφυγε νωρίς και άδικα.
Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε κατάματα το 15χρονο παιδί μας στο μεσημεριανό τραπέζι, τον δικό μας Αλέξη, να του δώσουμε την αγάπη, τη φροντίδα και την ελπίδα που του λείπει, και αντί για μια σφαίρα, δολοφονική ή από εξοστρακισμό, να του δώσουμε ένα γλυκό φιλί στο μέτωπο.
Καλό ταξίδι Αλέξη, καληνύχτα σκοτάδι, καλημέρα Ελλάδα...

Σάββας Καλεντερίδης, πατέρας, πολίτης της Ελλάδας

40 σχόλια:

  1. Kala ta les Savva.

    Petros
    Sydney,Australia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτελους καποιος λεει τα πραγματα με το ονομα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειλικρινά, εξαίρετο άρθρο. Εύγε για την γενναία στάση σας, ενάντια στο ρεύμα του κατεστημένου που ισοπεδώνει κάθε στοιχειώδη λογική κοινού νου.

    Φιλικά,

    Δημήτριος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Σάββα Καλεντερίδη,τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια για το υψηλής Εθνικής,Πολιτικής και Κοινωνικής αξίας κείμενό σου.Η ποιότητά του είναι διαχρονική ως πρός το παρελθόν και καυστική ως πρός το παρών.Η δομή του,το ύφος,και τα υψηλά του νοήματα,αποτελούν αφορμή για έντονους προβληματισμούς για το μέλλον μας.
    Ο Εθνικός παλμός του κειμένου,καλεί σε εγρήγορση όλους μας,και αφυπνίζει τα πατριωτικά μας αισθήματα με έναν μοναδικό τρόπο.Χωρίς κομματικές νοθίες και ιδεολογικές προκαταλήψεις.
    Μαχητής ο Πολίτης Καλεντερίδης και
    και αγνός ο Πατερας Σάββας!
    Αυτή είναι η Ελλάδα!Αυτοί είναι οι ΄Ελληνες!Κι αυτούς δεν θα τους νικήσουνε ποτέ!
    Συγχαρητήρια!
    Με συγκίνηση
    Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Θεός να αναπαύει το παιδί Του.
    Ο νούς μας πάει όμως και σε ένα
    άλλο παιδί του θεού,
    τον ήρωα Σολωμού, πού έπεσε,
    που κεντήθηκε στα πλευρά,
    πάνω στο ιστό,
    από τα όπλα των βαρβάρων,
    και σκοτώθηκε
    Και δεν γίνεται να μην αναρωτηθούμε:
    Ποιές εκδηλώσεις και ποιές διαδηλώσεις
    έγιναν για αυτόν τον ΛΕΒΕΝΤΗ ;

    relis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 1500 αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ σε επιφυλακή και δεν τους αφήνουν να βγουν έξω, να προστατέψουν τις περιουσίες των πολιτών, να προστατέψουν ότι έχει απομείνει και να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση. Δεν ομιλώ για αστυνομικούς που υπηρετούν σε επιτελικές Υπηρεσίες. Μιλάω για τις κεντρικές διωκτικές Υπηρεσίες, την αφρόκρεμα της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί από τα τμήματα Ανθρωποκτονιών, Εκβιαστών, Ληστειών, Οργανωμένου Εγκλήματος,διώξης ναρκωτικών, ηθών ακόμα και της αντιτρομοκρατικής είναι αυτή τη στιγμή κλεισμένοι εντός της ΓΑΔΑ πλην ενός μικρού αριθμού. Οι υπηρετούντες σε αυτές τις Υπηρεσίες θα πρέπει να θεωρούνται οι πιο κατάλληλοι για την αντιεμτώπιση της κατάστασης, αφού έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία στη διεξαγωγή κεκαλυμμένων επιχειρήσεων σύλληψης. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ πλέον δεν αποδίδουν αφού επιχειρούν συνεχώς εδώ και τέσσερις ημέρες χωρίς να έχουν ξεκουραστεί. Τέλος τα χημικά τους έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Μπορεί η κατάσταση να αντιμετωπιστεί, πλην όμως δεν υπάρχει ούτε η θέληση, αλλά ούτε και η διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Σάββα πολύ καλό!!!

    Othelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kurie Kalenteridi,

    Katarxhn sugxaritiria gia to ar8ro sas. 8a sas parakalousa, efoson den exete kapoio provlima, na anadimosieusw to ar8ro sas se kapoia groups sto Facebook. Auta eina ta akolou8a:

    1. ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ INDYMEDIA! , 2. ΕΝΑ GROUP ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ!!!
    3. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ!! kai
    4. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ Μ@Λ@ΚΙA

    fusika 8a anaferw kai thn phgh tou ar8rou efoson den exete kapoio provlima. Perimenw thn apanthsh sas.

    Filika,
    Chris

    Y.G. Sugxwreste me gia tous latinikous xaraktires alla eimai sthn douleia (Agglia) kai den exw ellinikous xaraktires.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Savva,

    exw dwsei to link tou ar8rou sou sta groups tou Facebook pou exw anaferei sto proigoumeno mou sxolio, ka8oti to ar8ro htan arketa megalo gia na dimosieu8ei ws ena eniaio kommati...

    Diabasa to sxolio sou se allo blog, opote se euxaristw gia tin dunatotita pou mou edwses...Nomizw to ar8ro einai tetoio pou ekfrazei thn pleiopsifia twn Ellinwn kai einai kalo na diabastei apo osous to dunaton perissoterous.....Elpizw kapoia stigmh na mporesw na se gnwrisw apo konta (otan me to kalo epistrepsw sthn PATRIDA)...krima pou exasa thn parousiash tou bibliou sou sthn Komotini...htan mia kali eukairia....

    Filika

    Chris PIPINIKAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Καλεντερίδη τα συγχαρητήριά μου για το άρθρο σας.
    Επιτέλους μία φωνή που λέει την αλήθεια ...
    Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς μας καταφέραν να έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του καθωσπρεπισμου και της αναρίχησης στα αξιώματα και της Εξαλής και Μολοτοφόρου νεολαίας. Μεταξύ του Ορμητικού χειμαρου που καταστρέφει και των λιμναζόντων νερών του Ελους. Ειναι θεμα αισθητικής τι προτιμάει ο καθένας.
    Οσο για τον ειδικό φρουρο, εχεις δικιο οτι δεν μπορουν οι πολιτικοι να καταδικάζουν προκαταβολικά. Αλλα θυμίσου ότ οπου στρωσεις θα κιμοιθείς. Τις ίδιες πρωκαταβολικές καταδίκες έκαναν και σε αλλους κουμπουροφόρους με 45αρια , επι Χρυσοχοίδη..
    --------------------
    οσο για την ουσία του θεματος.. το να εξωστρακίστηκε η σφαιρα η οχι είναι δευτερεύουσας σημασίας για το Κοινωνικο π΄ροβλημα που αναδικνύεται. Το προβλημα του χαμηλού επιπεδου και χαμηλου ηθους πολλών ενστολων. Καποιος που έχει ήθος δεν τραβαει 45αρι για τσαμπουκα σε πιτσιρικια .. οσο και αν του βρίσανε την μανα.
    Τα παλληκαριλικια .. ας παει να τα κανει στην απέναντι πλευρα του Αιγαίου. Γιαυτο εξ άλλου αγοράζουμε τα οπλα .. χοι για βεντετες στα Εξαρχεια και να παριστανουμε τα μαντρόσκυλα της καθε εξουσίας των καρεκλοκενταυρων και τραπεζητων .. που γελανε και γλεντανε με αυτα που βλεπουν να διαδραματίζονται αυτές τις μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ έχω να σας παρακαλέσω ένα πράγμα. Ψηφίστε όποιο κόμμα θέλετε, αλλά όταν ερχεται η ώρα του σταυρού μην πάτε και σταυρώνετε ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα.
    Είναι αχαρακτήριστο να βγαίνουν βουλευτές, ανθρωποι που κατα το παρελθόν ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα. Δεν με ενδιαφέρουν συγκεκριμένα κόμματα και ονόματα. Αλλά το να τους επανεκλέγουμε βουλευτές είναι σαν να τους ανταμοίβουμε που μας έκλεψαν.

    Leverage

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 1:31 μμ
    νομίζω ότι υπάρχει και η μέση οδός.
    Όσο για το τί αστυνομία θέλουμε, το έγραψα στο άρθρο.
    Και φυσικά, επί της ουσίας, δεν έχει σημασία για το πως έφυγε η σφαίρα, αφού η ουσία είναι η ζωή που χάθηκε.
    Όμως κάποιοι δεν το έθεσαν έτσι.
    Παραβίασαν τις αρχές του κράτους δικαίου, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
    Αυτό είναι ίδια αντίδραση με εκείνη του ειδικού φρουρού που υποτίθεται καυτηριάζουν, κάνοντας χρήση της δικής τους εξουσίας, που είτε είναι η θεσμική θέση που κατέχουν, είτε έιναι η κουκούλα, η μολότωφ, ο λοστός και η βαριοπούλα.
    Κράτος διακίου, δικαιοσύνη, δημοκρατία, ισονομία, ισοπολιτεία, αλληλοκατανόηση, νομιμότητα, είναι έννοιες με τις οποίες πρέπει να συμφιλιωθούμε εμείς οι Έλληνες. Είναι δικές μας έννοιες αυτές.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σωστός ο Leverage

    Εγκρίνω και επαυξάνω, που λέγαμε στο στρατό.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σάββα τι να πω,τα ειπες όλα. Αλλα ποιός ακούει-και ποιός επιτρέπει ν'ακουστουν τέτοιες απόψεις?

    Η δικτατορία-και λογοκρισία-των Λαμόγιων είναι πιά ολοκληρωτική-ο Γκέμπελς θα έβαζε τα κλάματα απο ζήλεια αν έκανε ένα ζάπινγκ στα κανάλια μας...

    Η Ελλάδα έχει χαθεί...και η άλωση έγινε με τέτοιο υπουλο τρόπο,που δεν μπορούμε ουτε καν να πεθάνουμε με το σπαθί στο χέρι στην Πύλη του Ρωμανού-έτσι,για να'χουμε την ικανοποίηση πως πήραμε και μερικούς εχθρούς μαζί μας...

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Καλλιντερίδη διαβάζω το μπλογκ σας συνέχεια και συμφωνώ σε όλα ! Το άρθρο σας είναι ίσως η καλύτερη ανάλυση που έγινε για το περιστατικό.
    Πρόκειται καθαρά για προσπάθεια διχασμου των Ελληνών από ξένες μυστικές υπηερεσίες κατά την ταπεινή μου γνώμη. Χρησιμοποιούν τους μαθητές ως αβουλα πιόνια τους διότι λόγω αυθορμητισμού και επιπολαιότητος δεν έχουν ούτε αρχή ούτε μέση ούτε τέλος στη σκέψη τους.Στον ελληνικό λαό και στους εχθρούς του Έθνους μας θέλω να δηλώσω ότι η ελληνική νεολαία δεν είναι αυτή που βλέπουν να σπάει και να καταστρέφει αυτή είναι μία αμελητέα ποσότητα και πολλοί εξ αυτών είναι αλλοδαποί.Η ελληνική νεολαία είναι αυτή που είδαμε στο γιούρο και στο ευρωμπάσκετ να πανυγηρίζει με τη γαλανόλευκη στα χέρια.

    26 ετών , Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας λόγια είναι περιττά και τα έργα λίγα

    alaska

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλ. Κούγιας: Η βαλλιστική έδειξε ότι ήταν εξοστρακισμός
    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 14:04
    Τελευταία Ενημέρωση : 10/12/2008 14:58

    «H έρευνα δείχνει ότι ήταν εξοστρακισμός ... Τελικά απ' ό,τι φαίνεται ήταν ατύχημα», υποστήριξε ο συνήγορος των δύο αστυνομικών Αλέξης Κούγιας.
    Η έκθεση της βαλλιστικής εξέτασης για το θάνατο του 15χρονου Αλέξη έδειξε ότι η σφαίρα του ειδικού φρουρού εξοστρακίστηκε κάπου πριν χτυπήσει το παιδί, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο συνήγορος των δύο αστυνομικών Αλέξης Κούγιας.
    «H έρευνα δείχνει ότι ήταν εξοστρακισμός ... Τελικά απ' ό,τι φαίνεται ήταν ατύχημα», υποστήριξε ο ποινικολόγος.
    Το πόρισμα της βαλλιστικής έρευνας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επισήμως.
    Οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου οδήγηθηκαν σήμερα στον ανακριτή απ' όπου πήραν ολιγόωρη παράταση για την απολογία τους. Στο γραφείο του ανακριτή έφθασε και η έκθεση της βαλλιστικής εξέτασης.
    http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/10/1603819.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σωστός Σάββα.

    Το κακό είναι πως όσο κι αν επιτυχώς διαπιστώνονται πτυχές των κοινωνικών προβλημάτων κανείς δεν κατορθώνει ποτέ να τα επιλύσει...

    Χιλιάδες χρόνια τώρα...

    Να σας θυμίσω τον Αναξαγόρα ?

    Τους Γράκχους της Ρώμης?

    Τον Αριστείδη το Δίκαιο?

    Χιλιάδες είναι στην ιστορική ουρά οι "πνευματικοί ευέλπιδες" που εν δικαίω ιερώ θυμώ και αγανάκτηση επεσήμαναν προβλήματα προσπαθώντας να ξυπνήσουν δυνάμεις της κοινωνίας....

    Πάντα όμως δυστυχώς, μόλις περάσει το "δραματικό γεγονός" το ξεχνάει η "κοντή μνήμη" της κοινωνίας για να ασχοληθεί με το επόμενο....σκάνδαλο...

    Παρεμπιπτόντως, όταν κάποιος πάει να συμμετάσχει σε "εμπόλεμες δραστηριότητες" (όπως είναι η "επίθεση" σε αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, ξύλα και μολότωφ) θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα "πάντα"....
    Απο το να συλληφθείς μέχρι το να τις αρπάξεις ή ακόμη και να φας καμιά σφαίρα...

    Απο που κι ως που ο πόλεμος (διότι αυτό είναι το "αντάρτικο πόλεων" των "πιτσιρικάδων", μην γελιόμαστε) είναι ένα "καθ' όλα "ασφαλές παιγνίδι"?

    Ασφαλές είναι μόνο το Stratego...το επιτραπέζιο...

    Ο "Δρόμος" έχει "γνήσιους κινδύνους"...

    Δεν είναι Street Fighter στο play station...

    Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και οι 15άχρονοι φέρελπεις επαναστάτες των δρόμων, και οι γονείς τους και οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι (ΚΥΡΙΩΣ).....

    Ο αστυνομικός δεν είναι "μηχανή"...έχει συναισθήματα, νοιώθει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της επιβίωσης όπως κάθε άλλος άνθρωπος...

    Κι απο την στιγμή που το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως δεν εφαρμόζει τον νόμο περί 3ετούς ψυχολογικής αξιολόγησης ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι καρεκλοκένταυροι και να αφήσουν τους απλούς αστυνομικούς ήσυχους...

    Όταν απο την άλλη τους αφήνουν χωρίς σαφείς εντολές εμπλοκής (ώστε στο τέλος να κατηγορηθούν αυτοί και όχι οι "ανώτεροι κλαδούχοι") κάποιος θα πρέπει να δει επιτέλους το δίκηο τους...

    Εύκολο είναι να λες τραγούδια έξω απ' το χορό...

    Σκέφτηκε άραγε κανείς πως είναι να να είσαι τριγυρισμένος απο 30 κουκουλοφόρους διψασμένους για αίμα να σε πετροβολάνε και να προσπαθούν να σε κάψουν?

    Αυτός ο άνθρωπος εκείνη την ώρα δεν θα σκεφτεί τα παιδιά του?

    Το 30 προς 1 δεν είναι αρκετό ως αιτιολογία για να τραβήξει πιστόλι?

    Απο την στιγμή που θα τραβηχτεί πιστόλι, οι συνθήκες "πολέμου" είναι πάρα μα πάρα πολύ "ρευστές"....

    Οι συνθήκες κινδύνου αναδιαμορφώνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου...

    Επιτέλους ας πάψουμε να ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους στην αστυνομία κι ας κοιτάξουμε εκεί που πρέπει....

    ΨΗΛΑ...σε αυτούς τους κρετίνους που πλουτίζουν απο μίζες αφήνοντας αυτή τη χώρα να καταστρέφεται...

    Όσον αφορά στους "επίδοξους Αντάρτες Πόλεων" (και στην ουσία απλώς Χούλιγκανς και Πλιατσικολόγους) και αυτούς που τους "καλύπτουν" δεν τους αξίζει καμία μα καμία συμπάθεια και κατανόηση...

    Μόνον αυστηρότητα...(που δεν την βλέπω απο την Πολιτεία)....

    Όσον αφορά στην περιβόητη Δύναμη Ψήφου του Πολίτη, αναρωτιέμαι ποιός πολιτικός ή κόμμα είναι άξιος ν' αλλάξει αυτό τον τόπο προς το καλύτερο?

    Ποιός πολιτικός δεν έχει αναμειχθεί σε σκάνδαλα, μίζες, προμήθειες, απευθείας αναθέσεις, πονηρούς διορισμούς, "διαμεσολαβήσεις" κλπ κλπ?

    Είμαι μήπως "ισοπεδωτικός"?

    Ναι είμαι...

    Γιατί έτσι νοιώθω πως πρέπει...

    Έτσι μου λέει το δικό μου ένστικτο επιβίωσης...

    Πως οι πολιτικοί μας, οι Πολιτειακοί Γραφειοκράτες και οι 4 Πυλώνες Εξουσίας είναι εκεί που είναι ως "εχθροί της κοινωνίας " και όχι ως Προστάτες της...

    Και πολύ φοβάμαι ότι πολλοί ακόμη σκέφτονται έτσι...

    Αλλά ταυτόχρονα, πιστεύω πως η κατάσταση δεν πρόκειται ν' αλλάξει...

    Βλέπεις, η συντριπτική πλειοψηφία (περί το 80%) είτε είναι εφησυχασμένο στο ρόλο του "εκκρεμούς" ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, είτε αφιονίζεται με αντεθνικές κορώνες στα πλαίσια των άλλων "μεγάλων κομμάτων"....

    Ένας τέτοιος Λαός λοιπόν τι θα "ψηφίσει"?

    Πάλι τους ίδιους και τους ίδιους...

    Τι "πολιτική" θα παραχθεί λοιπόν και "αύριο"?

    Η ίδια που οδήγησε σε αυτά που βιώνουμε σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τέλος πάντων...

    Πριν κάπου δυο μήνες δημοσίευσα με έκδηλη δυσφορία και αγανάκτηση στην "Ακρόπολη" το παρακάτω κείμενο...

    Εκ των υστέρων επαληθεύτηκε εν μέρει...

    Προειδοποιούσα πως σύντομα θα έχουμε θάνατο κανενός ανηλίκου εαν δεν πάρει έγκαιρα μέτρα η Πολιτεία και θα τραβιέται όλη η κοινωνία...

    Να ευχόμαστε να μην επαληθευτεί καθ' ολοκληρίαν...

    Γιατί ο "επίλογος της Αυτοδικίας" είναι πάντα κακός "πρόδρομος" άλλων "δυσάρεστων καταστάσεων"....

    ******************

    «Γνωστοί Άγνωστοι»…..και μονίμως «Ασύλληπτοι»…


    Οι «Γνωστοί Άγνωστοι κουκουλοφόροι»
    έκαναν πάλι την εμφάνισή τους.

    (Όχι ότι λείπουν ποτέ από τα δελτία ειδήσεων).

    Χτύπησαν αστυνομικό Τμήμα.

    Προχτές, στη Στουρνάρη, έσπασαν ένα διπλωματικό κυπριακό αυτοκίνητο με την οδηγό του έντρομη μέσα.

    Πιο πριν, τον τελευταίο καιρό, έκαψαν κι άλλα αστυνομικά τμήματα και οχήματα της αστυνομίας.

    Προ ημερών, πέταξαν βροχή τις πέτρες στους ένστολους συμμετέχοντες αστυνομικούς της διαδήλωσης της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη.

    Κάθε τόσο καίνε βιβλιοπωλεία.
    Πρόσφατα έκαψαν και τα γραφεία μιας εφημερίδας.

    Ενίοτε χτυπάνε και δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερς, πολιτικούς αλλά και «αντιφρονούντες πολίτες» γενικώς.

    Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα εν γένει, πότε ΑΕΙ, πότε ΤΕΙ αλλά και λύκεια και γυμνάσια σε περιόδους κατάληψης δέχονται καταστροφικά πλήγματα αρκετά συχνά.

    Οι τράπεζες αποτελούν δε μόνιμο στόχο τους. Και αυτές μπορεί μεν να είναι ασφαλισμένες, πλην όμως, καιόμενες, κινδυνεύουν πάντα μαζί με αυτές και οι ένοικοι των άνωθεν ορόφων αλλά και τα παρακείμενα καταστήματα και τα σταθμευμένα οχήματα και περαστικοί πολίτες.

    Καμιά φορά καίνε και καμιά αντιπροσωπεία αυτοκινήτων αδιαφορώντας για την καταστροφή του επιχειρηματία ή και για το αν θα καούν οι από πάνω ένοικοι.

    Σε κάθε διαδήλωση δηλώνουν παρόν και δη αιματηρό. Εξαπολύουν μολότωφ, ξύλα, σίδερα και πέτρες αδιαφορώντας για τις περιουσίες των πολιτών που καταστρέφονται ή και τα κεφάλια ανύποπτων περαστικών που σπάνε.

    Προσφιλές τους παιγνίδι «Η γάτα με το ποντίκι» με τις αστυνομικές δυνάμεις που κατ’ εξακολούθησιν την τελευταία εικοσιπενταετία απέχουν από συλλήψεις την «καίρια στιγμή της σύγκρουσης» κάνοντας μόνον μια εξαίρεση πάντα στο τέλος για να συλλάβουν μονίμως «άσχετα» άτομα.

    Όσο και αν η Πολιτεία παριστάνει επίμονα ότι δεν υφίσταται τέτοια πραγματικότητα, το ερώτημα πλανάται αμείλικτο για την συστηματική και χρόνια ολιγωρία της:

    Οι "Γνωστοί Άγνωστοι" ως πότε άραγε θα μένουν ασύλληπτοι;

    Γιατί η αστυνομία επιμένει να μην τους συλλαμβάνει παρά προσαγάγει πάντα μερικούς άσχετους στο τέλος της "σύρραξης" , έτσι για να πει πως κάτι έκανε;

    Ποιοί κρύβονται πίσω απο τις "Μάσκες των κουκουλοφόρων" που τόσες και τόσες Ηγεσίες της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως δεν τόλμησαν ποτέ να τους συλλάβουν;

    (Μήπως τελικά έχει κάποια βάση ο θρύλος που θέλει να βρίσκονται κάτω από τις «Κουκούλες» (και) «Γόνοι καλών οικογενειών αυτού του τόπου»;)

    Ως πότε αυτή την "περίεργη ατολμία Πολιτείας και Αρχών" θα την πληρώνουν αθώοι πολίτες και ιδιώτες που βλέπουν την περιουσία τους κάθε τρεις και λίγο να καίγεται;

    Γιατί οι ίδιοι οι συνδικαλιστές της αστυνομίας ρίχνουν την ευθύνη για τις «μη συλλήψεις» στην Οργανική αλλά και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως; Τι «γνωρίζουν» άραγε;


    Καλλιέργεια «Συνδρόμων Αυτοδικίας»


    Γιατί επιτρέπεται από την Πολιτεία στους «Γνωστούς άγνωστους κουκουλοφόρους» να δημιουργούν και να θρέφουν «Σύνδρομα Αυτοδικίας» στους κόλπους της Κοινωνίας;

    Και για του λόγου το αληθές:
    Πέρυσι οι «Κοκκινόμαυροι κουκουλοφόροι» οργάνωσαν αντιδιαδήλωση και επιτέθηκαν σε άλλη Συγκέντρωση - διαδήλωση με θέμα τα «Ίμια».

    Οι κουκουλοφόροι επικαλέστηκαν τις επιθέσεις ορισμένων ομάδων σε μετανάστες και αποπειράθηκαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους απαγορεύοντας την διαδήλωση των «αντι-ιδεατών τους».

    «Παράνομες ενέργειες» όπως η επίθεση σε μετανάστες είναι θέμα των Αρχών να επιληφθούν και όχι των διαφόρων Ομάδων Πολιτών.

    Εαν η "αντιδιαδήλωση" - και μάλιστα βίαιη - για φίμωση του λόγου μιας άλλης ομάδας νομιμοποιείται, τότε νομιμοποιείται η "αυτοδικία" μιας Κοινωνικής Ομάδας.

    Εαν νομιμοποιηθεί η "αυτοδικία" μιας Ομάδας, μπορεί μήπως να φανταστεί κανείς ποιά θα είναι η συνέχεια σε επίπεδο γενικευμένης κοινωνικής συμπεριφοράς;

    Δεδομένου ότι η Ελληνική κοινωνία σε πρόσφατη έρευνα έδειξε πως δεν σέβεται κανέναν Πολιτειακό θεσμό (Εκτελεστική εξουσία, νομοθετική, δικαστική, media, στρατό, αστυνομία, θρησκεία, κόμματα, κλπ), σημαίνει πως βρισκόμαστε επί ακμής ξυραφίου για γενική «κοινωνική αναταραχή» (παρεκτροπή; Έκτροπα; Και σε ποιόν βαθμό; Και τι τύπου άραγε;).

    Εάν «νομιμοποιηθούν οιονεί» οι Κοκκινόμαυρες τυφλές επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά της περιουσίας και ζωής των πολιτών, ποιός μας βεβαιώνει ότι αύριο δεν θα νομιμοποιηθεί (εξίσου οιονεί) και ο πολίτης που θα κάνει χρήση όπλου εναντίον αυτών των κουκουλοφόρων για να προστατέψει την περιουσία του;

    Σκέφτηκε κανείς από την Πολιτεία ότι κάτω από αυτές τις κουκούλες βρίσκονται (και) ανήλικα παιδιά που κινδυνεύουν να πέσουν αύριο θύματα αυτών των «οργισμένων σφαιρών αυτοπροστασίας των πολιτών»; Θυμάται μήπως κανείς την περίπτωση του νεκρού από σφαίρες 15άχρονου Καλτεζά;

    Ποιός μας βεβαιώνει ότι αύριο δεν θα γενικευθεί η οπλοφορία και οπλοχρησία του πληθυσμού κατά παντός που θεωρείται υπεύθυνος για οτιδήποτε ενοχλεί τον εκάστοτε πολίτη;

    Ποιός μας βεβαιώνει ότι αύριο δεν θα νοιώσει νόμιμη λχ μια Ακραία Οικολογική Ομάδα να κάνει χρήση οπλικών συστημάτων (πχ εκρηκτικών ή ρουκετών) εναντίον εργοστασίων που ρυπαίνουν το περιβάλλον ή και πολιτικών στόχων;


    «Κοινωνική Εκτροπή»…προ των Πυλών;


    Εάν Πολιτεία και Αρχές δεν αναλάβουν επιτέλους να εξαλείψουν το φαινόμενο των «Κουκουλοφόρων», τότε να είναι σίγουροι πως κάποιο βράδυ θα ξεκινήσουν να το κάνουν «αγανακτισμένοι (ή και δήθεν αγανακτισμένοι) πολίτες».

    Μόνον που όταν θα πέσουν νεκροί από την καραμπίνα κάποιου πολίτη που προστάτευσε το κατάστημα ή το σπίτι ή το αυτοκίνητό του, οι πρώτοι καταστροφείς κουκουλοφόροι, τότε θα είναι πολύ αργά για την Πολιτεία να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

    Το ότι – αναπόφευκτα - θα επιλέξει – δικαστικός μονόδρομος - τότε να τιμωρήσει αυστηρά τον αυτοδικούντα πολίτη θα είναι σαν να ρίχνει λάδι στη φωτιά της κοινωνικής οργής.

    Και τότε δυστυχώς, πολύ περισσότερα θυμωμένα (ή «πονηρά») χέρια θα οπλισθούν για να προστατέψουν τις περιουσίες τους από «ανεξέλεγκτους κουκουλοφόρους» (ή για να «ελέγξουν πολιτικά καταστάσεις») – ελλείψει αστυνομικής επάρκειας και διάθεσης Πολιτείας και Αρχών να «δράσουν αποφασιστικά», «καίρια» και «αποτελεσματικά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συγχαρητήρια κύριε Καλεντερίδη! Τα είπατε όλα σε λίγες γραμμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπράβο Σάββα - τελικά είμαστε περισσότεροι από όσοι νόμιζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ...
    Εκ φύσεως πεσιμιστής, πιστεύω πως ως έθνος, ως κράτος "διεξάγουμε" την δικιά μας Σικελική εκστρατεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η μπλούζα του Αλέξη που κοροϊδεύει τη βασίλισσα είναι γνωστό σύμβολο των Βρετανών αναρχικών και έχει φιλοτεχνηθεί από τον αναρχικό Jamie Reid για το άλμπουμ του αναρχο-πανκ συγκροτήματος Sex Pistols "God Save the Queen". Για να μην μας λένε μερικοί πως ο ατυχώς θανών ήταν ένα ήσυχο παιδάκι άσχετο με τον αναρχικό χώρο, που έτυχε να πάει εν μέσω επεισοδίων στα εξάρχια για τη γιορτή τάχα του φίλου του και πως έτυχε να βρεθεί μπροστά στους αστυνομικούς όταν διαπληκτίζονταν με τους συγκεντρωμένους

    http://i37.tinypic.com/2mw9q8n.jpg

    Τεκμήριο Αθωότητας και ανεξάρτητη δικαιοσύνη! Όχι τηλεεισαγγελείς και τηλελυντσαρίσματα από γραφιάδες και πολιτικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος αναφέρει:
    "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

    Χιλιάδες συμπολίτες μας (χτες Τρίτη πάνω από 3.000 στην Πάτρα και εκατοντάδες στην Λάρισα και την Κρήτη όπως είδαμε ΟΛΟΙ στην τηλεόραση) αντιστέκονται σθεναρά απέναντι στην ΧΟΥΝΤΑ των ΦασιστοΑναρχικων.

    Αμύνονται απέναντι στην κατάλυση της Αιμοραγουμενης Δημοκρατίας μας από τους Νεοναζί των Ακροαριστερών οργανώσεων.

    Δεν κλείστηκαν στα σπίτια τους,δεν τρομοκρατήθηκαν,δεν έσκυψαν το κεφάλι κλαίγοντας τη μοίρα τους αλλά ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ αυτονόητο:Αποφάσισαν να προστατέψουν τα μαγαζιά τους,τις περιούσιες τους,τα αμάξια τους,τα σπίτια τους...
    ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ!
    ΝΙΚΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΑΛΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
    ΝΙΚΗΣΑΝ γιατί δεν ήταν μόνοι.ήταν μαζί τους οι οικογένειες τους,οι φίλοι τους,οι συγγενείς τους που προάσπιζαν το(ένα από τα) θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας της περιούσιας τους.

    Ας πούμε όλοι μαζί ένα τεράστιο ΟΧΙ στους νοσταλγούς του Χίτλερ και στους σύγχρονους νοσταλγούς τους:Τον Αδόλφο Τσίχτρα και τον Φον Γαλαβάνο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε
    ο Αλέξης, ούτως ή άλλως ήταν-είναι ένα αγγελούδι.
    15 χρονών, δεν μπορούσε να είναι τίποτε άλλο.
    Άς το αφήσουμε ήσυχο και άς το αγαπήσουμε εκεί που είναι, όλοι οι Έλληνες, σύσσωμοι.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπράβο, Σάββα.
    Οι κανόνες τής δημοκρατίας πρέπει να εφαρμόζονται γιά ολους, καί οχι κατα το δοκουν. Αν ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε στό ψαχνό, να καταδικασθεί, οχι γιά να τον εκδικηθεί η κοινωνία, αλλά γιά να τόν αναμορφώσει, γιά να τον κανει καλύτερο ανθρωπο καί οχι γιά να τον εξοντώσει (αυτό δέν είναι τό νόημα της φυλάκισης;) Καί να μπορέσει κάποτε, οταν αποφυλακισθεί να συνδράμει στην ανατροφη τών τριών παιδιών του, πού δέν εφταιξαν σέ τίποτα, καί πού θα πρεπει μέ αγάπη η κοινωνία μέ τίς υποστηρικτικές υπηρεσίες της να τά συμπαρασταθεί να ξεπεράσουν αυτό τό τραύμα. Αν πραγματικα αγαπούμε τα παιδιά και λιπούμαστε για τον θάνατο τού Αλέξη, πρεπει να συμπαρασταθούμε καί σ αυτά τα παιδιά.

    Αν τελικά δέν σκότωσε εμπρόθετα, να ειναι και ανάλογη η τιμωρία του, αλλά καί όσων έσπευσαν να τόν καταδικασουν. Καί πάλι πρεπει να συμπαρασταθούμε στά παιδιά του.

    Σέ κάθε περίπτωση πρέπει να ερχόμαστε στην θέση όλων των πρωταγωνιστών τού δράματος. Στήν θέση τών γονέων τού Αλέξη, στήν θέση τού ειδικού φρουρού, καί στην θέση τών παιδιών του.

    Καί βέβαια, οι αισχροί υπαινιγμοί τού Κούγια, πού προσπαθεί νά σπηλώσει τό σκοτωμένο παιδί, γιά να εισπράξει χιλιάδες ευρώ ξεζουμίζοντας καί τόν κατηγορούμενο, χαρακτηρίζουν αυτή την σάπια κάστα ανθρώπων κατά τίς οποίας εξεγείρεται αυτές τίς μέρες η μαθητική νεολαία. (Προσοχή, μην την συγχέουμε με τους κουκουλοφόρους)

    Σάββα, καί πάλι μπράβο για την ευαισθησία καί την ευθυκρισία σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δημοκρατία, σημαίνει πληροφόριση.
    Και, μίας και η άμεση δημοκρατία, αντικαταστάθηκε από την έμμεση μη-δημοκρατία, έτσι και η πληροφόριση απέκτησε τους διάμεσούς της.
    Είναι καιρός, οι διαδηλώσεις μπροστά από τα αστυνομικά τμήματα, να μετατραπούν σε διαδηλώσεις μπροστά από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και η απαξία πρός τους αστυνομικούς να μεταφερθή στα πρόσωπα των "δημοσιογράφων".
    Ίσως τότε, αποκτήσουμε λίγο καλλίτερη δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κ. Kαλεντερίδη,

    το θέμα δεν είναι αν εξοστρακίστηκε ή όχι η σφαίρα. Το θέμα είναι γιατί ο φρουρός έφτασε στο σημείο να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει, αφού δεν προκύπτουν στοιχεία ώστε να δικαιολογούν την επικινδυνότητα της θέσης του. Η απόστασή του ήταν μεγάλη και κανένα παιδί δεν ήταν εξοπλισμένο ώστε να τον απειλήσει αρκετά.

    Από εκεί και πέρα, διαβάζοντας το υπόμνημα που κυκλοφορεί, φαίνεται πως (ίσως λόγω του συνηγόρου του;) ακολουθεί μια τακτική σπίλωσης του παιδιού. Λέω παιδί γιατί ήταν παιδί, που όπως όλα τα παιδιά, θα κάνει και σωστές και λάθος επιλογές, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή των γονέων στη ζωή του.

    Αναγκάστηκαν, λοιπόν, μέχρι και τα εκπαιδευτήρια στα οποία φοιτούσε ως το γυμνάσιο, να διαψεύσουν πως το παιδί είχε "εκδιωχθεί" από αυτά, όπως ισχυρίζεται ο φρουρός.

    Αλλά και να είχε συμβεί αυτό, είχε ο φρουρός τη δυνατότητα να διαβλέπει τον βίο και την πολιτεία των συμμετεχόντων στα περιστατικά που του τύχαιναν, τόσα χρόνια; Είδε πάνω από τον Αλέξη ένα συννεφάκι που έγραφε "οι γονείς μου έχουν λεφτά, είμαι κακομαθημένο και τα σπάω στα Εξάρχεια γιατί δε γουστάρω τους μπάτσους"; Και αν αυτό συνέβαινε, θα έπρεπε να το καταθέσει ώστε να ελαφρύνει τη θέση του; Μήπως δείχνει αυτό μιαν άλλη συμπεριφορά;

    Κατανοώ τη θέση αυτού του ανθρώπου και ο ρόλος της δικαιοσύνης δεν πρέπει να είναι η εκδικητικότητα. Όμως, ας μην κοροϊδευόμαστε. Έκανε ένα μεγάλο λάθος και έδειξε πως ήταν ακατάλληλος γι' αυτή τη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ Σάββα,
    Με μεγάλη συγκίνηση διάβασα το άρθρο και νομίζω ότι εκφράζει την πλειοψηφία των Ελλήνων.Θυμώνω με όσους προσπαθούν να κατηγορούσουν ένα αγγελούδι. Πρέπει να αρχίσουμε επιτέλους να αναλαμβάνουμε ο καθένας μας τις ευθύνες του και να μην κρυβόμαστε!
    Με εκτίμηση
    Άννα Παναγιωτίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Επιτέλους μια ισορροπημένη θέση στα γεγονότα, που φτάνει στη καρδιά του προβλήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προσπαθώ ώρα να σκεφτώ από που να αρχίσω και τι να γράψω και σε τι να πρώτο αναφερθώ .

    -Να αναφερθώ στα τραγικά γεγονότα τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο εκμετάλλευσης από τον πολίτικο κόσμο!!!
    -Να αναφερθώ στα παιχνίδια εξουσίας από τα ΜΜΕ που ασελγούν στην χώρα μου !!!
    -Να αναφερθώ στον αστυνομικό που δεν είχε τα στοιχειώδεις αντανακλαστικά να αντιληφθεί την πράξη του..!!!
    -Να αναφερθώ στα αντανακλαστικά του συστήματος που είναι σε διάλυση !!!
    -Να αναφερθώ σε ασύμμετρες απειλές κλπ???
    -Να αναφερθώ στην υποδομή της χώρας για να τα προλάβει τις ασύμμετρες απειλές???
    -Να αναφερθώ στην αδυναμία των πολιτικών αρχηγών να κάνουν το αυτονόητο, έστω να συνεννοηθούν για πρώτη φορά σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
    -Να αναφερθώ στο ότι μονάχα 4 πολιτικοί ( φανερά-κρυφά ) στάθηκαν σε μια κρίσιμη στιγμή (Κακλαμάνης , Κανέλη , Παπαρήγα, Χρυσοχοιδης ) όσοι είναι στα πράγματα ξέρουν!!!!! (και μην φανταστείτε ότι ανήκω στο χώρο του ΚΚΕ!! Δυστυχώς κάνω μεγάλη προσπάθεια να το πιστέψω αλλά είναι αλήθεια και η αλήθεια πρέπει να λέγεται ακόμα και εάν δεν μας αρέσει)

    -Λυπάμαι που αυτή η χώρα κατάντησε έτσι !!!
    -Λυπάμαι που η ιστορία της ξεχάστηκε μεταξύ πολυτεχνείου και βουλής ή da capo και Αγίου Όρους
    -Λυπάμαι που δεν έχει τους στοιχειώδεις πολιτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων .
    -Λυπάμαι που η νεολαία της έφτασε να καίει την Ελληνική Σημαία που για αυτή την σημαία πέθαναν άνθρωποι !!!
    -Λυπάμαι που αυτή η χώρα οδηγείτε στην καταστροφή !!!
    -Λυπάμαι που μέχρι σήμερα έχω δει τόση βρωμιά στον πολιτικό χώρο που δεν έχω την δύναμη να αναφερθώ διότι ίσως βολεύτηκα και εγώ (και δυστυχώς έχω δει πολύ βρωμιά )!!!
    -Λυπάμαι που η χώρα μου βρίσκεται σε αδιέξοδο ..!!
    -Λυπάμαι που δεν μπορώ να καθοδηγήσω τους κουκουλοφόρους να κάψουν αυτούς και αυτά που πρέπει !!!!
    -Λυπάμαι που δεν μπορώ να γράψω ότι υπάρχει ελπίδα!!!
    -Λυπάμαι που αυτή χώρα πλέον έχασε και τον σφυγμό της …δεν ζει πια !!! …δεν πρόκειται να συνέλθει !!!...... πέθανε… και μαζί της πέθαναν και τα όνειρα πολλών ανθρώπων όπως και τα δικά μου όνειρα για αυτή την χώρα !!!

    Λυπάμαι που είμαι ακόμα σε αυτήν τη Χώρα και δεν έχω φύγει μακριά!!!!

    Ακόμη περισσότερο ΛΥΠΑΜΑΙ που δεν έχω την δύναμη να υπογράψω με το πραγματικό μου ψευδώνυμο!!!

    Με εκτίμηση

    Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε Καλεντερίδη,
    Συγχαρητήρια! Το κείμενό σας αποτελεί ήδη κειμήλιο!
    Αν και αντιπαθώ τους ένστολους που αυθαιρετούν και έχω εξοργιστεί και με την δολοφονία και με την κατάντια της αστυνομίας, όταν γράφονται τέτοια κείμενα βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες. Λίγες, αλλά υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. EKSAIRETIKO!
    BRAVO

    se ena pragma mono tha diafoniso, asxeto apo ta legomena tou kyriou Kalenteridi:
    Tha eprepe na prospathisoume oloi oste na svistei i fotografia tou anilikou paidiou apo to diadyktyo. Kante kati giafto. Den einai sosto na dimosievetai i fotografia enos anilikou, poso mallon otan aftos exei fygei apo ti zoi.
    Efxaristo poly,
    kai pali sygxaritiria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. sava sinxaritiria gia to blog sou pragmatika einai oti kalitero sta themata pou diapragmateuete kai gia to ithos pou to diapneei..... katarxas gia oti egine autes tis meres stin ellada eimaste oloi singlonismenoi kai auto fenete se kathe ekdilosh tis zois mas ,akoma kai se auto edo to blog. thelo omos na sou ekfraso kapies paratiriseis kai an ginete na tis sxoliaseis... 1)h proedros tis voulis h k Mpenaki ston logo tis pros ton neoeklegen proedro ths voulis Papoulia, metaksi ton allon anefere-kata thn diarkia tis thitias sas, tha siriknothoun ta sinora tou kratous , kai tha miothoun oi atomikes kai politikes eleutheries ton politon-(ti iksere????) 2)eno ola auta ta xronia sta gipeda ginonte foveres fasaries, propersi meta apo agona panathinaikou -olimpiakou edosan rantevou kapioi na maxerothoun se mia alana(tuxaia), enas skotothike eno oi alloi den epathan tipota to sovaro(tuxaia), autos pou skotothike itan pali paidi(tuxaia),ekei pou den niazontan kanenas gia ta episodia sta gipeda mexri tora ksesikothikan auti thn fora oloi(tixaia), to idio vradu prin apofanthei i dikaiosini ,gia to ti eixe ginei o upourgos dilose oti tha egatastathoun kameres sta gipeda(tixaia)- fisika gia to kalo ton politon 3 eno pethenoun arketa paidia kathe mera stous dromous kai oloi emeis eimaste araxtoi stis polithrones, ti itan auto pou mas evgale stous dromous gia na iperaspisoume ton mikro aleksi(tou opiou o vios akougete oti den itan kai o kaliteros) kai giati tous stavronoume olous ,astinomikous kai anarxikous xoris kan akoma na kseroume ti exei ginei(alithia ta duo alla pedia tetia ora pos vrethikan ekei kai katefgrapsan to sinvan mesa sthn nixta?) 4 ti sxesi exoun oi anataraxes me tis diloseis amerikanou aksiomatouxou oti prepei stin ameriki na analavei thn filaksi ton politon o startos, opos kai sthn italia, ta episodia prin kairo me tous metanastes sthn gallia, me tis diatakseis tou eurosintagmatos??? 5 pos tha iperaspistoume tin eleutheria mas sto mellon kai ta dikaiomata mas otan autin tin stigmi apofasistike oi trapezes tou kosmou, dld ta xrimata ton laon-logo tis krisis- na elenxonte apo mia kapia epitropi?(dld apo kapious pou oute kan oi politikoi den tous eklegoun kai pioi oi skopoi tous?) san euxaristo prokatavolika, kai elpizo na mou pantisete to grigorotero dinaton......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σταμάτη καλημέρα
    Θα κάνω μόνο μια παρατήρηση σε μια αποστροφή του σχολίου σου και μόλις βρω χρόνο θα προσπαθήσω να απαντήσω συνολικά.
    Ο Αλέξης ήταν-είναι ένα αγγελούδι, που χρειαζόταν και χρειάζεται την αγάπη μας.
    Μόνο αυτό, τίποτε άλλο.
    Αν τον πιάνουν στο στόμα τους οι συνήγοροι, είναι δικαίωμά τους, τη δουλειά τους κάνουν, που για μένα είναι λειτούργημα.
    Γαι μένα λοιπόν ο Αλέξης ήταν-είναι ένα αγγελούδι και ο ειδικός φρουρός ένα άτομο που μάλλον ήταν ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη δουλειά και εξ αυτού έκανε ένα εγκληματικό λάθος που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου, ενώ προκάλεσε τεράστια φθορά στην πατρίδα μας, την πολύπαθη Ελλάδα.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. sava se euxaristo... perimeno kai ton sxoliasmo sou gia tis upolipes paratiriseis mou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σάββα Συγχαρητήρια

    Pongo 81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σαββα....σταματα να κανεις την ψυχη μου να κλαιει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΣΎΝΤΡΟΦΕ καλεντερίδη,πολύ σωστά τα λες για τους δημοσιογράφους την παρακμή και τη δύσκολη θέση που έχει έρθει το ελληνικό κρατος από την εξέγερση των νέων το δεκέμβριο.Το ότι το κράτος και εμείς όλοι είμαστε καταγέλαστοι στο εξωτερικό δε φταίει η εξέγερση του δεκεμβρίου αλλά πάεο πίσω στον τουρκόδουλο προδότη σημήτη που έδωσε τον οτσαλάν στους τούρκους που μας πήρε τα λεφτα στη χρηματιστηριακή απάτη του 1999 και στη συνέχεια βέβαια της πιο άχρηστης και ανύπαρκτης και επικίνδυνης κυβέρνησης από τονμαυροκορδάτο και μετά ,αυτή του κώστα καραμανλή που βλέπει ντι βι ντι και αφήνει το καράβι να βουλιάζει.
    Η εξέγερση αυτή των νέων που βγήκανε έξω και τα σπάσανε εναντίον όλων μας έχει να κάνει με αυτή την παρακμή που έφεραν η πασοκ-νδ αε που ψηφήστικαν από 8.000.000 συμπατριωτες μας.Εμείς δηλαδή φταίμε που ψηφίζουμε πασοκ νδ για να μας κάνουν ρουσφετάκια και τα λουζόμαστε τώρα τα χαίρια μας με τους νέους να επιτίθονται σε αστυνομικά τμήματα να ανατρέπουν περιπολικά να σπάνε καταστήματα πολυεθνικών και βέβαια η ασφάλεια να σπάει περίπτερα και η κυπ μικρά μαγαζάκια.Συγγενείς αστυνομικών δηλώσανε ότι οι μισοί που πιάστηκαν να σπάνε δείχνανε αστυνομική ταυτότητα και αφήνονταν ελεύθεροι από τους συναδέλφους τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.