27/12/08

Σχόλιο για τα "Δεκεμβριανά 2008"


του Ελευθέριου Β.
Με πιάνει τρόμος με την ευκολία με την οποία άνθρωποι που είναι εδώ και χρόνια μέσα στο σύστημα ξαφνικά ανακαλύπτουν την Αμερική και καταδικάζουν λάβροι το σύστημα δίχως να προτείνουν κάτι. Με πιάνει τρόμος όταν υποτίθεται υπεύθυνοι άνθρωποι προβάλουν τις δικές τους σκέψεις και τα δικά τους θέλω στις πράξεις των άλλων δίχως να είναι σε θέση να κρίνουν αυτές τις πράξεις. Με πιάνει τρόμος όταν ένα «κίνημα» το οποίο δεν είναι κίνημα γιατί δεν εκφράζει...τίποτε βρίσκει υποστηρικτές στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία του συστήματος και μπορούν να επιβάλλουν αλλαγές στο σύστημα αλλά αντί γι’ αυτό αναλώνονται σε κούφιες καταγγελίες.
Λέω ξανά υπήρξαν ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι που καταδίκασαν την βία του κράτους όντας οι ίδιοι υπάλληλοι αυτού του κράτους μόνο και μόνο για μην αποδεχτούν τον μικροαστισμό τους. Αυτοί είναι οι κοινωνικοί επαναστάτες (εφοριακοί, δάσκαλοι συνδικαλιστές, καθηγητές που δεν διδάσκουν) ενώ ο «μπάτσος, γουρούνι, δολοφόνος» είναι εξ ορισμού ο «δεξιός» ο «χουντικός» ο «αντιδημοκράτης». Πόσο ασυνάρτητη είναι αυτή η ανάλυση. Καθένας έχει κάποιο πρόβλημα με το σύστημα αλλά αντί να αρθρώσει λόγο αρθρώνει κραυγή. Αυτή τη δημοκρατία μαθαίνουμε στα παιδιά μας. Αν αισθάνεται τόσο καταπιεσμένος κάποιος γιατί δεν αλλάζει πρώτα απ’ όλα την ίδια του τη ζωή; Ας αρχίσει π.χ. παραιτούμενος από αυτό το τόσο βίαιο και ανάλγητο κράτος και να βγει στο ελεύθερο επάγγελμα όπως είμαι εγώ… Αυτό θα ήταν μια καλή αρχή που δεν είδα κανέναν απ’ τους «ροζ αριστερούς» να το κάνουν.
Για να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Ας θυμηθούμε τα αιτήματα πραγματικών κινημάτων νεολαίας όπως στις αρχές την δεκαετίας του ’60 που ήταν καθαρά αιτήματα αλλαγής της πορείας της χώρας αιτήματα αλλαγής της νοοτροπίας του κράτους αιτήματα που προωθούσαν σαν υπόβαθρο τον εκδημοκρατισμό του κράτους. Τα αιτήματα της «εξέγερσης» ποια ήταν; Αρθρώθηκε τίποτε; Νομιμοποιούμε το ξέσπασμα θυμού; Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε και τις πολιτικές δολοφονίες σαν προϊόν θυμού.
Άραγε ποια γενιά ήταν αυτή που «εξεγέρθηκε»… Οι 15ρηδες που ένοιωσαν στο πετσί τους όλη την καταπίεση της Ελληνικής κοινωνίας χωρίς να έχουν μπει ακόμα μέσα σ’ αυτή; Αφού είναι γνωστό ότι για να έχεις κάποια κοινωνική εμπειρία πρέπει να έχεις τουλάχιστον τελειώσει τις σπουδές σου. Μπορούμε να κάνουμε σοβαρή ανάλυση χαϊδεύοντας αυτιά «εξεγερμένων παιδιών»;
Για να είμαστε σοβαροί, τα παιδιά που εξεγέρθηκαν, εξεγέρθηκαν κατόπιν προτροπής. Ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση που θα εκτελούνταν σε περίπτωση θανάτου π.χ. σε μια επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα από τις τόσες που έγιναν στο παρελθόν. Η μολότοφ είναι όπλο και μπορεί να σκοτώσει αυτό δίνει το δικαίωμα στον αστυνομικό που απειλείται να κάνει χρήση του όπλου του. Πόσες φορές τα «παιδιά» επιτέθηκαν με μολότοφ σε σκοπιές αστυνομικών τμημάτων; Τότε οι «ευαίσθητοι» πολίτες έκαναν κάτι για να προστατεύσουν τις ζωές αυτών των «παιδιών» που πήγαιναν γυρεύοντας; Οι «ευαισθησίες» εξαντλούνται μόνο στην αστυνομική βία και όχι στην βία των πολιτών; Τις ίδιες μέρες στην Αυστραλία εκτελέστηκε 15χρονος από αστυνομικούς επειδή κρατούσε μαχαίρι. Εδώ πως θα αντιμετωπίζαμε παρόμοιο περιστατικό; Στην Αμερική γιατί δεν βλέπουμε μολότοφ; Μήπως γιατί εκεί θεωρείται εκρηκτικό και έχει δικαίωμα ο αστυνομικός να πυροβολήσει με το που θα δει κάποιον να περιφέρεται με αυτή; Στην Αμερική πάλι. Γνωρίζουμε ότι είναι παράνομη η χρήση κουκούλας που καλύπτει το πρόσωπο; Εδώ ξαφνικά σε παγκόσμια πρωτοτυπία ανακαλύψαμε «κοινωνικούς επαναστάτες» που τους προστατεύουν οι βολεμένοι μικροαστοί γονείς τους. Ε, δεν είμαστε για γέλια σαν κοινωνία; Δεν πρέπει να στιγματίσουμε αυτούς τους «βολεμένους» του συστήματος που επειδή δεν θέλουν να αποδεχτούν τον συμβιβασμό τους προσπαθούν να δικαιολογήσουν την βία των παιδιών τους;
Θα πει κανείς στο παιδί του «κοίταξε παιδί μου εγώ μπορώ να ανεχτώ τα πάντα από σένα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι άλλοι θα κάνουν το ίδιο» θα πει κανένας στα παιδιά ότι «όταν χρησιμοποιείς βία αυτή θα επιστρέψει σε σένα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο;». Τώρα θα βγούμε οι μεν να κατηγορήσουμε τους δε ως γραφικούς και ως προβοκάτορες. Εκεί έχει καταντήσει ο πολιτικός λόγος να ανακυκλώνεται στο τίποτα.
Μόνο αν είναι κάποιος τυφλωμένος ιδεολογικά δεν καταλαβαίνει ότι οι κοινωνικές συνθήκες είναι εκείνες που δημιουργούν το έδαφος δράσης των προβοκατόρων… Αλλά αυτές οι συνθήκες υπάρχουν γιατί δεν έχουμε να πιστέψουμε σε κάτι που θα μας κάνει κοινωνία. Όλοι ψάχνουμε ένα «βόλεμα» προσωπικό και υψώνουμε τοίχους γύρω μας. Συλλογικές έννοιες όπως η πατρίδα το έθνος η θρησκεία έχουν παραγκωνιστεί και έχουν αντικατασταθεί από μια ιδεολογία. Δεξιά ή αριστερή δεν έχει σημασία. Και χρησιμοποιήθηκε ακριβώς ο Αριστερισμός από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 για να γίνει αυτό. Περιδιαβάστε λίγο στα φόρουμ του internet και διαβάστε απόψεις που επιβάλει ο Αριστερισμός ως προς την κοινωνία την ιστορία την πολιτική την θρησκεία και θα καταλάβετε.
Ένα έχω να πω μέρες που είναι καλά μυαλά τίποτε άλλο.

10 σχόλια:

  1. Ελευθέριε Β.
    Χωρίς καμία υπερβολή, ζούμε στη χώρα του παραλόγου.
    Στις εφημερίδες της Κυριακής μετά τα επεισόδια, παρέλασαν όλοι οι θεωρητικοί της αριστερής αμφισβήτησης του ταλαίπωρου ελληνικού κράτους.
    Όλοι τους, χωρίς υπερβολή, είναι κρατικοδίαιτοι, με ιδιόκτητες κατοικίες, εξοχικά, περιουσίες και παχυλούς μισθούς του δημοσίου και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
    Η "αριστερή" υποκρισία στο μεγαλείο της.
    Είναι κι αυτό ένα στοιχείο της νεοελληνικής παρακμής.
    Πάντως Ελευθέριε, θα ήταν λάθος να περιορίσουμε την υπόθεση σε μηχανισμούς και σχέδια για να πληγεί η κυβέρνηση και η χώρα.
    Και έτσι να είναι, κάποιοι έδωσαν το δικαίωμα και την ευκαιρία και σε τέτοιους κύκλους να δράσουν.
    Όπως λέει και ο Κωνσταντακόπουλος, σεν είπε η CIA στον Εφραίμ και τον Βουλγαράκη να κάνουν όσα έκαναν, για να έλθουν μετά οι επιβουλείς της χώρας, γιατί υπάρχουν και αυτοί, να εκμεταλλευτούν τη λαϊκή οργή.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στην αναμπουμπουλα ο λυκος χαίρεται .. αλλα εδω την αναμπουμπουλα δεν την έκανε ο Λυκος αλλά τα τσοπανόπαιδα και ο Τσοπάνης που τον είχε πάρει ο υπνος, χωρτατος όπως ήταν απο την δόξα της εξωτερικής πολιτικής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κοινωνία μας νοσεί πολύ βαριά. Ο καθένας από εμάς έχει υψώσει γύρω του τείχη και μάλιστα προσπαθεί να τα κάνει όσο μπορεί πιο ψηλά. Έχουμε περιχαρακωθεί στο ατομικό μας συμφέρον. Δεν αφουγκραζόμαστε ¨¨τα σημεία των καιρών¨¨. Ίσως και κανείς να μην μας δίδαξε κάτι τέτοιο ποτέ. Οι πολιτικοί κατά κύριο λόγω μόνο πολιτικό λόγο δεν αρθρώνουν. Μοιάζουν σαν να μην ζουν σε αυτό τον τόπο. Ο πνευματικός χώρος της χώρας μας –εκτός πολύ λίγων λαμπρών εξαιρέσεων- δείχνει αποπροσανατολισμένος. Αναλύσεις επί αναλύσεων και ξανά μανά αναλύσεις, απόψεις επί απόψεων και κόντρα απόψεις. Ποιόν να πιστέψεις και ποιόν όχι. Σ Υ Γ Χ Η Σ Η. Ποιος σε κοροϊδεύει και ποιος όχι. Ποιος θέλεις να σε βάλει στο μαντρί του και ποιος όχι. Κι όμως οι πολιτικοί είναι δικά μας παιδία, οι πνευματικοί άνθρωποι επίσης όπως και οι ιερείς οι δημοσιογράφοι και δεν ξέρω και εγώ ποιος ακόμα. Τα φαγητά μας είναι πλαστικά. Τα αισθήματα μας το ίδιο. Θα δανειστώ από κάποιο βιβλίο του Χρόνη του Μίσσιου την παρακάτω εικόνα η οποία αντιπροσωπεύει πλήρως την κοινωνία μας. ¨¨Έχεις κλειστεί σε ένα κουτί και τρέχεις πάνω σε ένα σταματημένο ποδήλατο……………¨¨. Το μόνο το οποίο έχει μείνει για να καυχιόμαστε σαν λαός είναι το παρελθόν μας. Εμείς έχουμε δώσει το δικαίωμα σε αυτούς οι οποίοι ¨¨σκαρώνουν¨¨ παιχνίδια για την χώρα μας να βρίσκουν έδαφος και να τα υλοποιούν. Πολύ απελπισία βρε παιδί μου θα πει κανείς. Παρόλα αυτά εγώ ακόμα ελπίζω. Ελπίζω στην ράτσα μας γιατί η ιστορία είναι αδιάψευστος μάρτυρας και ο Θεός της Ελλάδας έχω την εντύπωση ότι μας αγαπάει. Κλείνω και εγώ με την ευχή του Ελευθέριου. Καλά μυαλά σε όλους μας. Ας φτιάξει πρώτα ο καθένας τον εαυτό του και μετά φτιάχνει τον κόσμο όλο.
    Καλή χρονιά
    Ikapet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτα απ’ όλα να σε ευχαριστήσω Σάββα για την θέση που δίνεις στο σχόλιό μου.

    Τώρα ως προς τα σχέδια. Οποιαδήποτε σχέδιο εφαρμόζεται πάντα πάνω σ’ ένα υπόβαθρο. Για παράδειγμα και μιλώντας εντελώς θεωριτικά ξέρεις καλύτερα από μένα αν πραγματικά θέλαμε να αποσταθεροποιήσουμε την Τουρκία θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τους Κούρδους. Αλλά αυτό είναι ένα εγγενές πρόβλημα που προϋπήρχε και εμείς απλώς θα το εκμεταλλευόμασταν.

    Χωρίς ένα νοσηρό υπόβαθρο δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα καμιά προβοκατόρικη ενέργεια. Για την δική μας την περίπτωση είμαι πλέον σίγουρος ότι υπάρχουν σχέδια έναντι της χώρας μας. Οποιοδήποτε σχόλιο κάνω δεν είναι γιατί θεωρώ κάποιους συνειδητά πουλημένους σε ξένα συμφέροντα. Τα σχόλια που κάνω τα κάνω απευθυνόμενος στην απλή λογική. Το υπόβαθρο που υπάρχει στην κοινωνία μας και το εκμεταλλεύονται οι ξένοι για να επιβάλλουν πολιτικές εντός Ελλάδας εμένα δεν με αφήνει ασυγκίνητο και αυτό ακριβώς θέλω να πολεμήσω με τις απόψεις μου. Από εκεί ξεκινώ.

    Πολλοί θα πουν ότι το πρόβλημα είναι οι αγωγοί. Δεν είναι μόνο οι αγωγοί. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα και σαν Ευρωπαϊκή Ένωση με την μόνη υπερδύναμη και αυτή έχει τους κατάλληλους ανθρώπους που θα εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες μας. Αυτές τις αδυναμίες στην σωστή τους διάσταση θέλω να εκθέσω. Είμαστε λογικοί άνθρωποι εμείς οι έλληνες και θα βρούμε λύσεις αν καταλάβουμε έγκαιρα τα προβλήματα.

    Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει ένα κέλυφος που ονομάζουμε κράτος. Όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να προστατεύουμε πρώτα απ’ όλα αυτό το κέλυφος που θα μας χαρίσει ασφάλεια. Όλα τα άλλα είναι εντελώς δευτερεύοντα. Αυτή την διάσταση θέλω να δώσω. Ότι η ασφάλεια είναι το ζητούμενο για τον κάθε άνθρωπο. Ακόμα και για αυτούς που καταδίκαζαν λάβροι «το δολοφονικό κράτος». Γι’ αυτό αναφέρθηκα σκόπιμα σε δημοσίους υπαλλήλους που γνωρίζω και που καταδίκαζαν συλλήβδην όλο το κράτος για την ενέργεια κάποιου ανεγκέφαλου. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Μετά ας μιλήσουμε ας δούμε ποια είναι τα προβλήματά μας. Ας τα λύσουμε. Αλλά έχοντας πάντα το βλέμμα μας στην ιστορία και γνωρίζοντας που οδήγησαν οι ακραίοι διχασμοί.

    Αυτά πρέπει να τα πούμε στα παιδιά μας. Δεν πρέπει να τους διδάξουμε μόνο ότι είναι το επίκεντρο του κόσμου. Αυτοί ατομικά. Αλλά ότι είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για αιώνες. Έχουν ανάγκη τα παιδιά να αισθάνονται μέρος ενός συνόλου το σύνολο αυτό ας είναι το έθνος και όχι οι ιδεοληψίες του μπαμπά ή της μαμάς. Ας τους πούμε πως η ασφάλεια παρέχεται με αντάλλαγμα κάποιες ελευθερίες και πρέπει να εφαρμόζονται κάποιοι απαραίτητοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς. Ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια έγινε αυτός ο συμβιβασμός και ακριβώς αυτό ήταν που δημιούργησε πολιτισμούς σαν τον δικό μας. Ας τους δώσουμε κίνητρα να αγαπήσουν αυτόν τον πολιτισμό. Ας τους δώσουμε να καταλάβουν το «απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά» ότι δεν αναφέρεται μόνο στην Ελευθερία αλλά και στο ίδιο το κράτος μας που χτίστηκε κυριολεκτικά πάνω στα κόκαλα των παππούδων μας. Των παππούδων τους. Ότι το κράτος μας δεν είναι ο απόμακρος καταπιεστικός πατριός που έτυχε να έχουμε αλλά ότι είναι η ίδια η μάνα που μας γέννησε. Να τους πούμε την απλή αλήθεια ότι ένα κράτος για είναι φασιστικό πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι ισχυρό. Η Ελλάδα δεν είναι ισχυρό κράτος. Η ισχύς της ήταν πάντα η φιλοπατρία και η αυταπάρνηση των Ελλήνων. Ποτέ δεν ήταν το κρύο ατσάλι η ισχύς της Ελλάδας. Ακόμα και αν υπάρχουν νοσηροί εγκέφαλοι που θα ήθελαν μια φασιστική Ελλάδα μόνο σαν καρικατούρες θα μπορούσαν να υπάρξουν εξ’ αιτίας ακριβώς της ανθρωπιάς του Έλληνα. Αυτό πρέπει να μάθουν τα παιδιά και να μην διδάσκονται στους δρόμους την εξίσωση «Κράτος = Φασισμός».

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φίλε Σάββα όμως
    ο Εφραίμ είναι παιδί της ΣΙΑ και του παρακλαδιού της στην Πόλη ε..., του Πατριαρχίου...
    Φυτευτός πήγε στο όρος τη δεκαετία το 90'...
    Τα ξέρεις αυτά......καλύτερα από όλους μας.............
    Φωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελευθέριε, Αρπακόλα, Φώτοι και λοιποί αγαπητοί φίλοι
    Το έχω γράψει και στο παρελθόν ότι ακριβώς επειδή υπηρέτησα το κράτος επί 24 χρόνια, η πολιτική μου σκέψη διαπνέεται από έναν κρατισμό. Δηλαδή πάντα θέλω να προστατεύεται το κράτος και τα συμφέροντα της πατρίδας.
    Όμως θα πρέπει το κράτος αυτό να αποκτήσει και πάλι την αξιοπιστία του και την εμπιστοσύνη του πολίτη και να αποδείξει στο λαό ότι είναι σε θέση να του παρέχει ασφάλεια και είναι σε θέση να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα.
    Όταν ο λαός βλέπει το κράτος με τους πολιτικούς να του τζογάρουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τον δικό του ιδρώτα, και να μην τιμωρείται κανείς, τότε δέχεται πλήγμα στην καρδιά της αξιοπιστίας του κράτους.
    Τα ομόλογα τα "έστησαν" ο Αλογοσκούφης, το "σύστημα" Μητσοτάκη (Πρινιωτάκηδες κλπ) και ο Δούκας.
    Τί έγινε, πως αντέδρασε η κυβέρνηση;
    Ο Αλογοσκούφης έμεινε στη θέση του, ο Δούκας πήγε στο Εξωτερικών και το σύστημα Μητσοτάκη συνεχίζει να παρασιτοζωεί εις βάρος του δημοσίου χρήματος και του λαού.
    Και ξέρετε ποιός την πλήρωσε.
    Ο Τσιτουρίδης, που ήταν άσχετος με αυτήν την υπόθεση.
    Τώρα φταίνε τα ξένα κέντρα που εκμεταλλεύτηκαν την υπόθεση αυτή επί μήνες και έπληξαν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και του κράτους και έσπειραν τους σπόρους της δυσφορίας και της οργής ακόμα και στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας;
    Για να μην φιλοσοφούμε μετ' ευτελείας, υπάρχει ένας και μοναδικός δρόμος.
    Η πάταξη της διαφθοράς.
    Στις ΗΠΑ ο γενικός εισαγγελέας έδωσε διαταγή και παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα του κυβερνήτη του Ιλινόι, άτομο με πανίσχυρους δεσμούς με το επίσης πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι.
    Τέσσερις το πρωί του φόρεσαν χειροπέδες.
    Στην Ελλάδα η διαφθορά έχει πάρει διαστάσεις εκρηκτικές.
    Όποιος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, το θεωρεί δικό του και για να υπογράψει θέλει μίζα.
    Να του κοπούν τα χέρια λοιπόν.
    Να γίνουμε όλοι μας ένα κίνημα που θα πνίξει τους διεφθαρμένους.
    Τότε το κράτος θα ανακτήσει την αξιοπιστία του και θα μπορεί να παίξει το ρόλο που λές Ελευθέριε.

    φιλικά προς όλους

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρεις μόνο μία επανάστση έχει αποτέλεσμα, η αφαίρεση του καρκίνου σε υγιή όρια...
    Αυτοί όλοι που λές ε'ιναι γνωστών συμφερόντων (Τεξανικά,βορειοΑμερικανικά...) των 2-3 μεγάλων αδελφών πιά.Οι Μπίλντερμπεργκς κυβερνούν και το ξέρεις. Ας πούμε ξέρεις πως ο νυν πρωθυπουργός και ο ...εκκολαπτόμενος μαζί με τον Αλογοσκούφη και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις....μαζί πήγαιναν στις μαζώξεις της λέσχης.
    η πετάς το καρκίνωμα από τη ρίζα του με απίστευτη επανάσταση ή μούγκα. το σύστημα ΔΕΝ αλλάζει μέσα από το σύστημα.
    φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φώτη ηρέμησε.
    Η λύση είμαστε εμείς οι ίδιοι. Κανένας άλλος.
    Κανένας δεν μας φταίει και από κενέναν δεν πρέπει να περιμένουμε τη λύση.
    Εμείς, με τις επιλογές μας θα φέρουμε τη λύση.

    φιλικά και ...ηρεμιστικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι εμείς πρέπει να αλλάξουμε πρώτοι.αλλά είναι να σε θλίβει παρατάξεις που έβγαλαν πολιτικους κολλοσούς πχ ο πρεσβύτερος καραμανλής, ο παππούς Γ.Παπανδρέου, γιατί όχι και ο ανδρέας Παπανδρέου, που είχαν στίγμα και πολιτικά...ούμπαλα, που ενέπνευσαν γενεές τώρα να μην έχουν πυξίδα για την πορεία του τόπου.οι πιό πολύ Έλληνες αγαπάμε την πατρίδα, ειδικά όσοι από εμάς είναι στο εξωτερικό. σάββα καλές γιορτές σε σένα κι όλους τους Έλληνες
    ηρεμιστικά.......
    φωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γειά σου Φώτη
    Καλή Πρωτοχρονία για όλο τον κόσμο

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.