30/12/08

«Είναι ντροπή για τον εβραϊκό λαό να σιωπά»

Γιονάταν Σαπίρα: Ο αντιρρησίας Ισραηλινός πιλότος χαρακτηρίζει την επίθεση στη Γάζα "έγκλημα πολέμου"

«Θέλω να κραυγάσω απεγνωσμένα προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες να μην ξεχνούν από πού προέρχονται, και τι συνέβη στους προγόνους τους, λόγω πολύ υπάκουων στρατιωτών», δηλώνει στην «Ε» από το Τελ Αβίβ ο Γιονάταν Σαπίρα, επικεφαλής της οργάνωσης «Μαχητές για την Ειρήνη», που αποτελείται από στρατεύσιμους που αρνούνται να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού σε παλαιστινιακά εδάφη.
Ως πρώην πιλότος...ελικοπτέρων Απάτσι, με γνώσεις σχετικές με τη λειτουργία της ισραηλινής αεροπορίας, ο κ. Σαπίρα υπογραμμίζει ότι η ισραηλινή επίθεση «είναι έγκλημα πολέμου. Οι άνθρωποι που διαπράττουν τις επιθέσεις, πρέπει να λογοδοτήσουν σε διεθνές δικαστήριο». Παράλληλα, τονίζει ότι «οι εβραϊκές κοινότητες ανά τον κόσμο πρέπει να αποφασίσουν αμέσως τώρα εάν συντάσσονται με την εγκληματική ισραηλινή κυβέρνηση ή με την ανθρωπότητα», φοβούμενος ότι σύντομα και αυτές θα γίνουν μέρος του κύκλου βίας που υπάρχει στη Μ. Ανατολή. Ενός κύκλου, για την ύπαρξη του οποίου ευθύνονται και «η σιωπή της Ε.Ε. και των ΗΠΑ που ωθούν τους Παλαιστινίους να πιστέψουν ότι όλοι είναι το ίδιο και να καταφεύγουν στα όπλα».
Aναδημοσίευση από το ιστολόγιο: Άς μιλήσουμε επιτέλους

5 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας του Ισραήλ Ματάν Βιλνάι, οι δυνάμεις της χώρας θα συνεχίσουν να μάχονται μέχρι να αποδυναμωθεί εντελώς η Χαμάς.

    Μας κάνει εντυπωση το τι σημαίνει εχθρός του έθνους κια πως αντιμετωπίζετε?

    Αλλοι οι Παλαιστινοι της Χαμάς και αλλοι της Φατάχ να μην μπερδευόμαστε και μην με πει κανενας οτι ειμαι φιλικά προσκειμένος στους ισραηλινούς. Οι Παλαιστίνιοι πληρωνουν τα λάθη τους, δεν κεφαλοποίησαν τα κέρδη της πολιτικής Αραφάτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) ΣΥΣΣΩΜΗ σχεδόν η Δύση κρατά ίσες αποστάσεις από τις δύο πλευρές, καλώντας ρητορικά σε αυτοσυγκράτηση...........
    2)
    ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ και αντιδράσεις όμως προκαλούν και οι ενέργειες της Χαμάς, ανεξαρτήτως πώς προκαλούνται ή εξηγούνται στις δυτικές αλλά και στις άλλες αραβικές χώρες, που δεν διακρίνονται άλλωστε από διάθεση να αντιταχθούν στις επιλογές της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή. Προτιμούν να μασούν τα λόγια τους και να αφήνουν απλώς τους λαούς τους να εκφράζουν με ακίνδυνες διαδηλώσεις τον αποτροπιασμό τους για όσα συμβαίνουν στη γειτονιά τους...........

    Κρατείστε αυτα στην άκρη του μυαλού σας αν και εφόσον ξεσπάσει ο μουσουλμανικός φανατισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν προβούν σε επιθέσεις οι Ισραηλινοί, μήπως δεχόντουσαν επιθέσεις από την Χαμάς; Είναι τυχαίο που σχεδόν το σύνολο του αραβικού κόσμου, του Μαχμούτ Αμπάς συμπεριλαμβανομένου, αποδοκιμάζει την αδιαλλαξία της Χαμάς, έστω κι αν κρίνει την αντίδραση του Ισραήλ ως "υπερβολική";
    Σε τελική ανάλυση, τόσα χρόνια "εκεί κάτω" παίζεται το "ο θάνατός σου, η ζωή μου", πώς μπορεί κανείς να αποφανθεί για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο;
    Πριν δύο χρόνια, οι Σαρόν και Αμπάς είχαν φθάσει σε μία φέρελπι συνεννόηση στην Αίγυπτο. Είχε αρχίσει η αποχώρηση των Ισραηλινών εποίκων. Όμως, μεσολάβησε η ασθένεια του Σαρόν και η εκλογή της Χαμάς. Ο Μαχμούτ Αμπάς, που φαίνεται μετριοπαθής και σόφρων, το είχε προβλέψει ότι η εκλογή της Χαμάς δεν ήταν ό,τι καλύτερο.
    Μήπως πρέπει να τα λαμβάνουμε όλα υπ' όψιν, πριν καταδικάζουμε την μία πλευρά μονομερώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε
    δεν καταδικάζουμε τη μια πλευρά μονομερώς.
    Ασφαλώς, στην πορεία του Παλαιστινιακού και οι παλαιστίνοι έκαναν λάθη και η Χαμάς έκανε λάθη και σκότωσε άοπλους πολίτες.
    Όμως εδώ έχουμε μια γενοκτονία.
    Οι Ισραηλινοί δολοφονούν ένοπλους και άολπους, χωρίς διάκριση και παρεμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
    Το θέμα είναι ότι τη γενοκτονία των εβραίων την έκανε ένας παράφρων, ενώ τη γενοκτονία των παλαιστινίων τη διαπράτει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και ο λαός του Ισραήλ, με εξαίρεση ορισμένες γενναίες φωνές που καταδικάζουν τις γενοτκονικές επιθέσεις.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε φίλε 30 Δεκέμβριος 2008 7:59 μμ,
    "Πριν προβούν σε επιθέσεις οι Παλαιστίνιοι, μήπως δεχόντουσαν επιθέσεις από το Ισραήλ;"
    Οι ρουκέτες της Χαμάς, δεν είναι ούτε η αιτία, αλλά ούτε και η λύση του προβλήματος. Όπως και "οι ρουκέτες" του Ισραήλ.
    Αδιάλλακτη δεν είναι μόνο η Χαμάς. Στο ίδιο το Ισραήλ υπάρχουν πιο αδιάλλακτοι.
    Μπορεί να έγινε μερική αποχώρηση "αποίκων", αλλά στην πραγματικότητα οι "οικισμοί" αυξήθηκαν κατά 5 %.
    Οι Εβραίοι ακόμα αποζημιώνονται για την γενοκτονία που υπέστησαν από τους Ναζί, αλλά οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν αποζημιωθεί ποτέ και για τίποτα.
    Για να τα λαμβάνουμε όλα υπ' όψιν, θα πρέπει να αναλογιστείς τα παραπάνω.
    Δεν καταδικάζει κανείς μονομερώς το Ισραήλ, μόνο του το κάνει, ενώπιον της Ιστορίας.
    Το σύνθημα της Ελληνικής επανάστασης ήταν Ελευθερία ή Θάνατος, το σύνθημα των Παλαιστινίων - αν ζούσες στην Γάζα και ήσουν Παλαιστίνιος, θα συμφωνούσες - είναι Ελευθερία και Θάνατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.