29/12/08

Υποκλοπές, ΕΥΠ και διαφθορά

Του Σάββα Καλεντερίδη
Τις ημέρες που ήταν σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας και η κατάλυση της έννομης τάξης της χώρας από ομάδες ατόμων άγνωστης ταυτότητας και προέλευσης, μερικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν επερώτηση προς τον υπουργό εσωτερικών, ζητώντας «την άμεση διερεύνηση ύποπτων μεθοδεύσεων ΕΥΠ και Εισαγγελίας Εφετών που παραβιάζουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών με ασυνήθιστα υπερβολικό αριθμό αναιτιολόγητων αιτήσεων παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα».
Την επόμενη ημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέκος Αλαβάνος, έκανε δηλώσεις σχετικές με το θέμα.
Χθες επανήλθε στο ίδιο θέμα η εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" με σχετικό άρθρο το οποίο είναι ήδη αναρτημένο στο ιστολόγιό μας.
Το θέμα των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι σοβαρό, αφού κατά το παρελθόν κασέτες με προϊόντα τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών -και όχι μόνο- προσώπων έφθασαν να πουλιούνται σε ...πανέρια στην Ομόνοια.
Έκτοτε, η χώρα αυτοευνουχήθηκε, αφού οι τηλεφωνικές υποκλοπές δαιμονοποιήθηκαν, γεγονός που "έλυσε τα χέρια" στους επιτήδιους που έχουν ως στόχο τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και του εθνικού πλούτου. Πολιτικοί, υπουργοί, περιφερειάρχες, νομάρχες, υπηρεσιακοί παράγοντες, αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι με μαύρες και λευκές σακούλες, κλέβουν το δημόσιο χρήμα και σπαταλούν τον εθνικό πλούτο, χωρίς να υπάρχει κανένας θεσμός του ελληνικού κράτους που να είναι σε θέση να σταματήσει το φαινόμενο αυτό.
Είναι σε όλους γνωστό, και στον κ. Καχριμάκη, που εκλέγεται σε ένα νομό όπου συντελέστηκε και συντελείται το σκάνδαλο της μονής Τοπλού και υπηρετεί ένα κόμμα όπου το γρηγορόσημο, το βασόσημο και το γιαννόσημο έδινε και έπαιρνε τα χρόνια που ήταν στην εξουσία, και στον κ. Θέμο Αναστασιάδη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε υποθέσεις διακίνησης χρήματος σε μαύρες σακούλες, ότι στην Ελλάδα συντελούνται καθημερινά οικονομικά εγκλήματα εις βάρος της ευημερίας του ελληνικού λαού.
Τέτοια και άλλης φύσης εγκλήματα έγιναν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και θα περίμενε κανείς από υπεύθυνους πολιτικούς άνδρες να κάνουν επερωτήσεις προς τον υπουργό εσωτερικών γιατί δεν βρίσκουν οι διωκτικές αρχές τους εγκεφάλους που συντόνιζαν τα επεισόδια και κατέλυαν την έννομη τάξη της χώρας ή τους εγκεφάλους που κρύβονται πίσω από τα οικονομικά εγκλήματα που απονέμουν στη χώρα μας τον τίτλο του πρωταθλητή της διαφθοράς.
Αντ' αυτού, την πιο κρίσιμη καμπή των επεισοδίων, τη στιγμή που η ΕΥΠ θα μπορούσε να εξασφαλίσει πολύτιμες πληροφορίες για τη χώρα σε σχέση με πιθανή εμπλοκή ξένων ή ντόπιων κέντρων που επιβουλεύονται τη συνταγματική και την έννομη τάξη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία φρενάρισαν τις σχετικές έρευνες, με τις ευνόητες επιπτώσεις.
Η χώρα χρειάζεται πολιτικούς με ήθος και υπευθυνότητα, που να ενισχύουν την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των θεσμών και της δημοκρατίας.
Η δημοκρατία μας κινδυνεύει από εκείνους που την επιβουλεύονται, από εκείνους που "έστησαν" το μεγάλο παιχνίδι του χρηματιστηρίου, από εκείνους που ξεπουλήθηκαν στη SIEMENS για ένα στεγνωτήριο και για ένα τηλεφωνικό κέντρο, από εκείνους που πήραν τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, από εκείνους που "έστησαν" το κόλπο των ομολόγων, από εκείνους που "έστησαν" το κόλπο του Βατοπεδίου, από εκείνους που εκ του ασφαλούς καθοδηγούσαν μικρά παιδιά να καταλύσουν την έννομη τάξη της χώρας.
Δεν κινδυνεύει από την ΕΥΠ, στην οποία άσκησα κατά καιρούς και γω κριτική, πιστεύω εποικοδομητική κριτική με εθνική και όχι μηδενιστική λογική, ούτε από τους διωκτικούς θεσμούς. Ίσα-ίσα, τους θεσμούς αυτούς έχει ανάγκη τώρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν αυστηρά μέσα σε νόμια πλαίσια και θα ασκείται πολιτικός έλεγχος, τώρα που η σήψη και η διαφθορά έχει φθάσει σε σημείο να απειλεί το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα και εν τέλει και την ίδια τη δημοκρατία.
Και επειδή υπάρχει ένα ταμπού για την παρακολούθηση πολιτικών, καλό θα είναι να διδαχτούμε από το παράδειγμα του πληστειριασμού της κενής έδρας του γερουσιαστή του Ιλινόι, όπου οι τηλεφωνικές υποκλοπές έδωσαν τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να περάσουν τις χειροπέδες στον κυβερνήτη Ροντ Μπλαγκόγεβιτς, ώρα 4 το πρωί.
Αν κ. Καχριμάκη οι διωκτικές αρχές έκαναν καλά τη δουλειά τους, είναι σίγουρο ότι θα είχατε πολύ περισσότερα και χειροπιαστά στοιχεία, για να στοιχειοθετήσετε καλύτερα τα κακουργήματα που έκαναν υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες στην υπόθεση του Βατοπεδίου, των οποίων ζητάτε την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή.
Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να θωρακίσουμε τις υπηρεσίες αυτές από εξωτερικούς και εσωτερικούς επιβουλείς και να καταστήσουμε τα στελέχη τους ευπόληπτα, κρατώντας τα μακριά από κομματικούς και άλλους εκμαυλισμούς, που τις καθιστούν διάτρητες και αναποτελεσματικές. Κάτι ξέρετε εσείς γι' αυτό και ασφαλώς καταλαβαίνετε τί λέω.

10 σχόλια:

  1. Κύριε Σάββα, το γνωρίζετε καλύτερα, πληρωνουμε καθημερινά το χαμηλό μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο των πολιτικών μας οι οποίοι νομίζουν οτι ειναι σε θεση να εκφέρουν αποψη επι παντός επιστητού και το χειρότερο να μιλούν για ζητηματα υψίστης εθνικής ασφάλειας με μεγάλη ευκολία. Λυπάμαι που ξεχνούν Τόμπρα και Μαυρίκη, σημείο πολιτικής γραφής του συγκεκριμένου προοδευτικού χώρου.Οπως επίσης με λυπεί το γεγονός οτι ανθρωποι τετοιου επιπέδου εμφανίζονται σαν εκσυγχρονιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στό όνομα όμως, τής προστασίας τών πολιτών καί τής εξυπηρέτησης νομιμοποιημένων στήν κοινή συνείδηση σκοπών, γιγαντώθηκαν κρατικές καί παρακρατικές γραφειοκρατίες πού δυνάστεύουν τούς πολίτες.
    Στό όνομα της αντιτρομοκρατίας οικοδομήθηκε από τήν πιό συντηρητική καί μικρονοϊκή κυβέρνηση τών ΗΠΑ μιά επιχείρηση χειραγώγησης όλου τού κόσμου στούς τυχοδιωκτισμούς της.
    Είδαμε εξ άλλου πόσο ανεξάρτητη καί αντικειμενική ηταν η CIA στήν πληροφόρηση περί πυρηνικών τού Ιράκ ΄κλπ
    Τό γεγονός ότι μερικοί κύριοι τής ΕΥΠ μπορούν καί παρακολουθούν ανεξέλεγκτα καί νά ελέγχουν τούς εαυτούς τους, δέν είναι καθόλου καθησυχαστικό.
    Αλλοίμονο σέ μιά κοινωνία πού περιμένει απ τίς ΕΥΠ, ή Κυρίως από τίς ΕΥΠ γιά να στοιχειοθετήσει σκάνδαλα τύπου Βατοπεδίου...
    Γιατί οι εν κρυπτώ ενεργούντες "φύλακές" μας νά μην αποκρύπτουν πληροφορίες ή να μήν δημιουργούν πληροφορίες, αναλογα μέ τίς προτιμήσεις τού καθενός, όταν κανείς δέν τούς ελέγχει;
    Ο Θεός να μας φυλλάξει από τούς φύλακες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βριπόλ, το ζήτημα δεν είναι οι υποκλοπές.
    Το ζήτημα είναι η αδυναμία του κράτους να πατάξει τη διαφθορά.
    Αν μπορεί να παταχθεί με άλλα μέσα, καλώς.
    Αν πρέπει όμως να υποκλαπούν τηλεφωνικές συνομιλίες ατόμων που διαπράττουν κακουργήματα εις βάρος της περιουσία του λαού μας, έστω και αν αυτοί είναι υπουργοί, γιατί να μη γίνει;
    Είναι λογικό να καίμε το πάπλωμα για να γλυτώσουμε από τον ψύλλο;
    Επειδή δηλαδή κάποιοι υπάλληλοι και πολιτικοί καταπάτησαν στο παρελθόν τον όρκο τους και χρησιμοποίησαν για δικούς τους σκοπούς μέσα που διαθέτει η κάθε ευνομούμενη πολιτεία και κράτος στον κόσμο, θα πρέπει σήμερα η χώρα να παραδοθεί στο έλεος των αχρείων και των διεφθαρμένων;
    Το θέαμα του Μπλαγκόγιεβιτς με τις χειροπέδες δεν μας λέει κάτι;
    Πάντως, στο χέρι μας είναι οι μηχανισμοί αυτοί να λειτουργούν μέσα στο πνεύμα και το γράμμα των νόμων και του κράτους δικαίου.
    Καλές και αποτελεσματικές υπηρεσίες. Αυτό είναι όλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξακολουθούμε δυστυχώς σε αυτό τον τόπο, την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει "πραγματικότητα"...

    ...34 χρόνια τώρα, οι ίδιοι και οι ίδιοι βλέπουν τους ίδιους και τους ίδιους "εφιάλτες", φέροντας διαρκώς τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα...

    ...ο φόβος του χωροφύλακα, του "τύπου απέναντι" που ετοιμάζεται να σε παρακολουθήσει, να σε φακελώσει, να στην "στήσει", να σε βασανίσει, να σε καταδικάσει και να σε στείλει στην Μακρόνησο...

    ...34 χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά κύριοι...

    ...πολλά άλλαξαν...

    ...οι ίδιοι οι "αντίπαλοι" άλλαξαν...

    ..."εξελίχθηκαν"...

    ...μα αυτό που έμεινε ατόφιο είναι η "κοινωνία διαβόλων" που εξακολουθούμε να ζούμε...

    ...εαν όντως ο Αγώνας της Γενιάς του '68, του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης είχε επιτύχει τους Κοινωνικούς Στόχους του, σήμερα δεν θα βιώναμε τα ίδια ακριβώς σκάνδαλα που βιώνει αυτός ο τόπος 200 χρόνια Πολιτειακού Βιου...

    ...όχι κύριοι "επαγγελματίες Δημοκράτες επίδοξοι μονοπωλητές του προοδευτισμού" η κοινωνία μας δεν έγινε "κοινωνία αγγέλων" για να μην χρειάζεται Δυνάμεις Ασφαλείας....

    ...δυστυχώς μεν, πλην όμως αυτή είναι η αμείλικτη πραγματικότητα...

    ...κι αυτό το "Σύστημα Διαβόλων" έτοιμων να κομματιάσει τους ανθρώπους του, αυτό το Κοινωνικό Σύστημα διαβόλων διψασμένων για υλικά αγαθά, εξουσία, ηδονή που είναι έτοιμοι να πατήσουν επι πτωμάτων για να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα πάθη τους δεν "ελέγχεται" χωρίς αντίστοιχα ισχυρές δυνάμεις Τάξεως και Ασφάλειας....

    ...να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσουν πιο "Ηθικά"?...

    ...και βέβαια...κανείς δεν θα φέρει αντίρηση σε κάτι τέτοιο...


    ...να καταργηθούν οι Υπηρεσίες Ασφαλείας ή να πάψουν να χρησιμοποιούν τα ενδεικνυόμενα μέσα προκειμένου να αντλήσουν τις κατάλληλες πληροφορίες, ε μάλλον είναι θέση "εκτός πραγματικότητας"...

    ...αλλά τι να περιμένεις απο λαοπλάνους πολιτικούς και συνδικαλιστές όταν οι ίδιοι οι
    Κυβερνώντες αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο που ουσιαστικά ισχύει σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο...

    ...να αναβαθμίσουν την Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας υπάγοντάς την απευθείας στο Γραφείο Πρωθυπουργού....

    ...όταν η ίδια η Πολιτεία αρνείται την συμμετοχή της ΕΥΠ στην Κρίση των Ιμίων τι μήνυμα περνάει προς τους Πολίτες?....

    ...γιατί να σεβαστούν την Υπηρεσία οι Πολίτες όταν η ίδια η Πολιτεία δεν της φέρεται με τον ανάλογο σεβασμό?

    ...όταν τα "τζάκια" του τόπου μολύνουν την λειτουργία της παρεμβαίνοντας κάθε τρεις και λίγο στις διαδικασίες "προσλήψεών" της?

    ...ας ακούσουμε τους ίδιους τους ανθρώπους της ΕΥΠ...

    ...τολμάνε και καταγγέλουν πως "άλλες ειδικότητες" χρειάζονται (πχ"ανθρώπους πεδίου") και με "άλλες ειδικότητες" την γεμίζουν (πχ αναλυτές γραφείου) μετατρέποντάς την έτσι σε Υπηρεσία Γραμματέων...

    ...τα κακώς κείμενα μπορούν να εκλείψουν και να αναβαθμιστεί η άκρως απαραίτητη λειτουργία της...

    ...τα καταγγέλει πρώτη απ' όλους η ίδια η ΕΥΠ...

    ...αρκεί να αποφασίσει επιτέλους η Πολιτεία να την ακούσει σοβαρά...

    ...κι αρκεί εμείς οι Πολίτες να ξεπεράσουμε τα Μεταπολιτευτικά Σύνδρομα και να αρχίσουμε να νοιώθουμε ασφάλεια και όχι φόβο όταν ακούμε για "αναβάθμιση των Δυνάμεων Ασφαλείας"...

    ...δεν είναι δυνατόν, σήμερα, εν έτι 2008, εν μέσω απίστευτων εθνικών κινδύνων, να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που ζητούν τον αφοπλισμό των Δυνάμεων Ασφαλείας και ουσιαστικά την κατάργησή τους....

    ...δεν είναι δυνατόν, Έλληνες πολιτικοί, εν μέσω μιας τόσο μεγάλης κοινωνικής κρίσης που η ΕΥΠ και οι λοιπές δυνάμεις ασφαλείας θα έπρεπε να στηρίζονται, να βάλλουν αλόγιστα εναντίον τους αφαιρώντας τους κάθε όπλο και ακυρώνοντας κάθε διαδικασία που θα οδηγούσε ενόχους στον εισαγγελέα...

    ...αλλά και η ίδια η ΕΥΠ και η Πολιτεία θα πρέπει να αναρωτηθούν...

    ...υποτίθεται οτι η ΕΥΠ διεξάγει (και καλώς πράττει) κάποιες επιχειρήσεις έρευνας μετά της συμφώνου γνώμης του οικείου εισαγγελέα...

    ...πως και απο που κι ως που φτάνουν τέτοια στοιχεία στη δημοσιότητα ακυρώνοντας στην πράξη κάθε τέτοια πιθανότατα σπουδαία επιχείρηση?

    ...η ΕΥΠ θα πρέπει να ελέγξει τα του "οίκου" της προφανώς...

    ...εαν κάτι διεξήχθη "παρανόμως" ή/και κατά του Συντάγματος, οι εντός της υπηρεσίας "ενδιαφερόμενοι" θα μπορούσαν ίσως να απευθυνθούν σε μια Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων - και αν δεν υπάρχει να την δημιουργήσουν...

    ...και όταν τελεσιδικήσει η διερεύνηση των Ανεξάρτητων Αρχών, τότε να κριθεί εαν και κατά πόσον είναι υπόθεση που πρέπει να δει το φως της δημοσιότητας ή αν θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες με "εσωτερικές διαδικασίες απορρήτου"...

    ...επ' ουδενί όμως δεν είναι θεμιτό για την χώρα να (δια)σύρεται η ΕΥΠ δημόσια στα media χωρίς καμία τελεσίδικη διερεύνηση...

    ....επιτέλους ας προσγειωθούμε στην "πραγματικότητα" όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας...

    ...προτού αναλάβουν οι "εκτός χώρας" άσπονδοι φίλοι μας να μας "προσγειώσουν" απότομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε Σαββα συμφωνω με αυτα που λετε και ολοι ξερουμε ποσο βαρος εχουν τα λεγομενα σας.
    Στην Ελλαδα η Ευπ μπορει να μαζεψει στοιχεια για υποθεσεις διαφθορας?
    Η δεν επιτρεπεται απο τη νομοθεσια?
    Αν δεν γινεται κατι τετοιο , θα μπορουσε ενα τμημα της ευπ να ασχολείταιμε τη διαφθορα εφοσων βεβαια λειτουργει ανεξαρτητα.
    Με τα σημερινα δεδομενα θα μπορουσε κατι τετοιο να λειτουργησει στην ευπ σε συνεργασια με εισαγγελεα?
    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάκη και λοιποί φίλοι
    Το ζήτημα της διαφθοράς στην Ελλάδα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που απειλεί το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα.
    Αν δεν ληφθούν μέτρα, θα έχουμε άσχημες εξελίξεις, πολύ χειρότερες από αυτές που ζήσαμε στην Αθήνα μετά το φόνο του Αλέξη.
    Αν κάποιοι ενοχλούνται από τις τηλεφωνικές υποκλοπές, ας γίνει η καταπολέμηση της διαφθοράς με χρήση μέντιουμ, αλλά να γίνει.
    Δεν νομίζω ότι πρέπει να συγκροτηθεί ειδική υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο.
    Ο δρόμος είναι απλός:
    1. Καταγγελία ή πληροφορίες για θέματα σκανδάλων
    2. Εισαγγελική παραγγελία στις διωκτικές αρχές για παρακολούθηση (με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο) και στοιχειοθέτηση των παράνομων πράξεων
    3. Άσκηση δίωξης-χειροπέδες
    4. Εκδίκαση της υπόθεσης.
    Για να γίνουν όλα αυτά απαιτείται ένα και μόνον πράγμα: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ
    Αν υπάρχει πολιτική βούληση, το κράτος και οι αρμόδιες αρχές θα λειτουργήσουν μια χαρά και δημοκρατικότατα.
    Οι υπηρεσίες του κράτους εκτρέπονται από την αποστολή τους όταν δεν ασκείται αποτελεσματικά ο πολιτικός έλεγχος.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @VRIPOL.-
    Αγαπητέ φίλε, κάνεις συσχετισμούς και συμψηφισμούς άσχετους με το αντικείμενο του θέματος, το οποίο είναι το δημοσίευμα της εφημερίδος «ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ» και η ανάρτηση του ιδιοκτήτη του μπλοκ. Όσο και εάν η απόψεις σου για τα τεκταινόμενα στις ΗΠΑ και τις μυστικές τους υπηρεσίες, ευσταθούν, αλλά καμία σχέση δεν έχουν με την ΕΥΠ.
    Γράφεις, «Τό γεγονός ότι μερικοί κύριοι τής ΕΥΠ μπορούν καί παρακολουθούν ανεξέλεγκτα καί νά ελέγχουν τούς εαυτούς τους, δέν είναι καθόλου καθησυχαστικό».
    Γνωρίζεις κάτι συγκεκριμένο και καταθέτεις με τόση βεβαιότητα τις απόψεις σου?
    Νομίζω πως είναι πολύ εύκολο για κάποιον να βρεί ποια είναι τα καθήκοντα της ΑΔΑΕ.
    Συμμετέχει και Στέλεχος της ΕΥΠ και πολύ καλά έκανε ο νομοθέτης και συμπεριέλαβε
    Αξιωματούχο της ΕΥΠ. Γνωρίζεις κάποιον έλεγχο που έγινε από την ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ
    και παρευρέθηκε μόνο το στέλεχος της ΕΥΠ και «κάλυψε» κάποια παρανομία της?
    Πιστεύεις πως όλα τα μέλη του Συμβουλίου της ΑΔΑΕ είναι διαβλητά και θα συναινέσουν σε παράνομες πράξεις της ΕΥΠ?
    Εκ προοιμίου θεωρείς πως γίνονται παρανομίες με υποκλοπές στην ΕΥΠ…
    Γράφεις, «Αλλοίμονο σέ μιά κοινωνία πού περιμένει απ τίς ΕΥΠ, ή Κυρίως από τίς ΕΥΠ γιά να στοιχειοθετήσει σκάνδαλα τύπου Βατοπεδίου»
    Απαξιώνεις την ΕΥΠ…Κάνε μας μια πρόταση εσύ αγαπητέ και σεβαστέ μου φίλε…
    Είναι εύκολο να κατακρίνουμε έτσι γιατί μας αρέσει, χωρίς τεκμήρια και με πομπώδεις
    χαρακτηρισμούς…
    Γράφεις, «Γιατί οι εν κρυπτώ ενεργούντες "φύλακές" μας νά μην αποκρύπτουν πληροφορίες ή να μήν δημιουργούν πληροφορίες, αναλογα μέ τίς προτιμήσεις τού καθενός, όταν κανείς δέν τούς ελέγχει;
    Ο Θεός να μας φυλλάξει από τούς φύλακες..»
    Ποιος σου είπε αγαπητέ φίλε πως η ΕΥΠ δεν ελέγχεται? Θεωρείς τόσο ανυπόληπτους τους προϊσταμένους της? Πως γράφεις τόσο βαρείς χαρακτηρισμούς για ανθρώπους
    που δεν γνωρίζεις, δεν ξέρεις την δράση τους και τους όποιους κινδύνους πιθανόν να διέρχονται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους?
    Δηλαδή, συνωμοτούν ομοφρονούντες, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Υπουργοί, κλπ στις υποτιθέμενες πλαστές – ανεξέλεγκτες – κατασκευασμένες πληροφορίες της ΕΥΠ ? Η Ηγεσία της ΕΥΠ, πολιτική και φυσική, τόσα στελέχη με πείρα ετών, είναι όλοι άχρηστοι
    και αποκρύπτουν, κατασκευάζουν κλπ ανάλογα με τις προτιμήσεις τους πληροφορίες?
    Γράφεις, ο Θεός να μας φυλάξει από τους φύλακες…Το να δαιμονοποιείς την ΕΥΠ επικαλούμενος τον Παντοδύναμο να σε «φυλάξει» το γράφεις για να δείξεις την Πίστη σου ή για να εντυπωσιάσεις φίλε μου?
    Είναι εύκολο να κατακρίνουμε τον οποιονδήποτε εξαπολύοντας λόγια βαριά και εντυπωσιακούς χαρακτηρισμούς απερίσκεπτα…Με την ίδια λογική, θα μπορούσα κι εγώ (υποθετικά) να πω για σένα, πως είσαι απατεώνας, εγκληματίας, θηλυπρεπής, τα αρπάζεις κλπ. Δεν νομίζω να παρεξηγηθείς φυσικά, καθώς το ίδιο κάνεις κι εσύ με όσα έγραψες…Από που τα ξέρω? Εχω γνωρίσει στο παρελθόν κάποιον γιατρό που ήταν όσα λέω και άλλα τόσα, άρα όλοι οι γιατροί ίδιοι είστε…Επίσης, είχα γνωρίζει και κάποιον αμερικάνο γιατρό που εγχείριζε τον κόσμο λέγοντας ψέματα πως είχε καρκίνο, απλά για να τα παίρνει…΄Αρα κι εσύ ίδιος είσαι…Είναι λογική αυτή φίλε μου ή εμπάθεια?
    Μετά συγχωρήσεως φίλε μου, όλα τα παραπάνω, αλλά καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε κάποιες φορές…Φυσικά ουδείς σου στερεί το δικαίωμα να λές ότι θέλεις, όπως και εγώ και ο καθένας μας…Σεβαστή η άποψη σου.
    Φιλικά και μην παρεξηγήσεις τα όσα υποθετικά σου έγραψα αγαπητέ φίλε μου. Θεώρησε πως τα έγραψα απρόσωπα.
    Ευχαριστώ
    ΄Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όμηρε
    μην ξύνεις πληγές και μην ξαναγυρίσουμε στα παλιά.
    Δεν είναι όλα ιδανικά, όπως δεν είναι όλα άσχημα.
    Για παράδειγμα, ποιός κύριος διέρρευσε την πληροφορία στον Καρχιμάκη.
    Αυτός που το έκανε, παραβιάζοντας τον όρκο του, δεν μπορεί να κάνει και οτιδήποτε άλλο εις βάρος των δικαιωμάτων κάποιων πολιτών και εις βάρος της δημοκρατίας;
    Να μη σου θυμίσω τα παλία.
    Απλά, αυτό που θα πρέπει να προσδοκούμε κατά την άποψή μου, είναι υπηερεσίες και κράτος, που να λειτουργούν με γνώμωνα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του πολίτη και όχι κομματικοποιημένο κράτος και υπηρεσίες, που μας έχουν οδηγήσει στην τραγική κατάσταση που είμαστε σήμερα.

    φιλικά προς όλους

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λόγο δουλειάς τυχαίνει να έχω άμεση αντίληψη των καθημερινών «ενημερωτικών» email του κου Καρχιμάκη επί παντός επιστητού… Βγάζει τέτοια εμπάθεια ο συγκεκριμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που με φοβίζει. Ας μας φυλάει λοιπόν ο Θεός όχι από τους φύλακες, όπως λένε πολλοί, αλλά από τους εμπαθείς. Το κακό όμως δεν βρίσκεται πίσω από ένα συγκεκριμένο όνομα. Το κακό βρίσκεται πίσω από μια ολόκληρη νοοτροπία που διαχέεται σε όλα τα κόμματα. Αυτή η νοοτροπία που λέει ότι αφού δεν μπορούμε να έχουμε την εξουσία με προτάσεις θα την πάρουμε αποδομώντας την κυβέρνηση. Αλλά ούτε ακόμα αυτή η δόλια πολιτική υστεροβουλία θα ήταν πρόβλημα αν αυτό που επεδίωκε ήταν η αποδόμηση της κυβέρνησης και μόνο. Το πρόβλημα είναι ότι οι κομματικοί μηχανισμοί από εκφράσεις της δημοκρατίας άλλαξαν προσανατολισμό. Χρησιμοποιώντας τον κομματικό συνδικαλισμό μέσα στις υπηρεσίες του κράτους προσπαθούν να διαχέουν πληροφορίες στην κοινωνία που εκτός από την αποδόμηση της κυβέρνησης αναπόφευκτα οδηγούν και σε αποδόμηση των υπηρεσιών αφού χρησιμοποιούνται πλέον εμφανώς για κομματικές επιδιώξεις. Και προκύπτει το αμείλικτο ερώτημα προς αυτούς τους κυρίους. Αν αύριο γίνουν κυβέρνηση με ποιες υπηρεσίες θα κυβερνήσουν; Ή μήπως δεν είναι στους στόχους τους να κυβερνήσουν με κρατικές υπηρεσίες αλλά με κομματικούς μηχανισμούς εντός των υπηρεσιών; Κομματικούς μηχανισμούς που αυτή τη στιγμή διακινούν απόρρητες κρατικές πληροφορίες σε δημοσιογραφικά γραφεία. Γνωρίζουν ότι τους έχει ανατεθεί η αποστολή να υπηρετούν το Ελληνικό Κράτος και όχι κομματικά συμφέροντα; Γνωρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο νομιμοποιούν και τους αντίπαλους να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες μεθόδους για να αναρριχηθούν στην εξουσία ενός αυτοευνουχισμένου από τέτοιες πρακτικές κράτους; Ή μήπως αυτοί οι κύριοι έχουν αποδεχτεί τον ρόλο που τους έχει δοθεί από άλλους των κυβερνητών μιας «μικρής πλην τίμιας Ελλάδας»;
    Η λέξη κλειδί φίλε Σάββα είναι η λέξη «αποδόμηση». Γι’ αυτό πολλές φορές έβαλα σε δευτερεύουσα ή τριτεύουσα προτεραιότητα, στα σχόλια και τις αναλύσεις στα τελευταία γεγονότα, τον θυμό της κοινωνίας από τα υπαρκτά και ανύπαρκτα «σκάνδαλα» των τελευταίων μηνών. Είναι τόσο εμφανής η απουσία πολιτικής και η προσπάθεια αποδόμησης των πάντων που για μένα είναι άμεση προτεραιότητα να σταματήσει εδώ και τώρα. Είμαι ο τελευταίος που θα συγχωρούσα σε οποιονδήποτε ένα σκάνδαλο αλλά το μεγαλύτερο σκάνδαλο στις μέρες μας που επισκιάζει όλα τ’ άλλα είναι αυτή η εξόφθαλμη και βάρβαρη προσπάθεια αποδόμησης των πάντων με μόνο στόχο την αναρρίχηση στην εξουσία.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://garizo.blogspot.com/2008/12/back-to-basics-then-1776.html

    IN CONGRESS, JULY 4, 1776 ....
    That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.