8/12/08

OI YESMEN: Πατριώτες ή προδότες;


Ο τίτλος και το κείμενο που ακολουθεί, γράφτηκε στις 17.4.2004, παραμονές του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Αννάν, στην Κύπρο, από τον Γεώργιο Τρίαρο, κάτοικο Παραλιμνίου, ο οποίος, όπως ομολογεί, είναι η πρώτη φορά που γράφει κάτι και το στέλνει σε εφημερίδα.
Εμείς από την πλευρά μας να σημειώσουμε τη δύναμη της κυπριακής λαλιάς, το μεστό πολιτικό περιεχόμενο του κειμένου, στο οποίο δεν κάναμε απολύτως καμία παρέμβαση, την ευρηματικότητα της σκέψης, την πολιτική διορατικότητα και την αγωνιστικότητα ενός απλού ανθρώπου.
Άς αποτελέσει το κείμενο αυτό ένα παράδειγμα για το πόσο ανάγκη έχουν-με όλοι εκείνοι που ασχολούνται-μαστε με επιτήδευση με τα θέματα εξωτερικής (και όχι μόνο) πολιτικής από τη σκέψη και τον παλμό του απλού πολίτη σε Ελλάδα και Κύπρο.

OI YESMEN: Πατριώτες ή προδότες;
Θα προσπαθήσω να αναπτύξω μίαν πτυχή του Κυπριακού σε σχέση με το σχέδιο ΑΝΑΝ το πολυσυζητημένο και πολυαναλυμένο από τόσους πολλούς σχετικούς και άσχετους.
Το ίδιο το σχέδιο πιστεύω είναι πολύ δύσκολο να το ανάλυση κανένας. Και αυτός ήταν ο σκοπός της σύνταξής του. Εκεί πού βρίσκεις ένα θέμα πού είναι καλό και αποδεκτό κάπου αλλού τούτο καταρρίπτεται η αλλοιώνεται. Γι’αυτό δεν...θα ασχοληθώ με την ανάλυσή του.
Θα ασχοληθώ όμως με μίαν άλλην παράμετρο πού ελπίζω να γίνει αντιληπτή.
Η Τουρκία κατέχει την μισή περίπου πατρίδα μας. Την ίδια ώρα όμως είναι υποδουλωμένη σε μας. Παράξενη ιδέα. Όμως παρακαλώ σημειώσατε μερικά υπάρχοντα γεγονότα. Πού αφορούν την Τουρκίαν και την ενοχλούν.
Αμέτρητα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών την κατατρέχουν. Είναι καταδικασμένη για εισβολή, κατοχή, αναγνώριση παράνομου κράτους κλπ. κλπ.
Αμέτρητες καταδίκες από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ίδιους λόγους. Αμέτρητες καταδίκες και εκκρεμούσες υποθέσεις στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
Ναι, αυτή κι’αν είναι υποδούλωση από την οποίαν πρέπει να ελευθερωθεί.
Το σχέδιο ΑΝΑΝ της έρχεται σαν γάντι. Πιστεύω δε ακράδαντα ότι ο πρώτος στόχος του σχεδίου είναι να επιτύχει αυτή την απελαυθέρωση. Πολύ λίγο ενδιαφέρεται για το αν θα είναι βιόσιμο.
- Υπογράφουμε εμείς και τά πάντα διαγράφονται για την Τουρκία.
- Υπογράφουμε εμείς και η αναγνώριση του ψευδοκράτους γίνεται πραγματικότης χωρίς να καταβάλει καμιά άλλη προσπάθεια ο κύριος Γκιουλ.
Δεν έχω προσέξει να έχουν ακυρωθεί τά περί Κύπρου καταδικαστικά για την Τουρκία ψηφίσματα. Δεν έχω προσέξει το Συμβούλιο Ασφαλείας να έχει αναθέσει στον κον Ανάν να ακυρώσει όλα αυτά τα ψηφίσματα. Στον κον Ανάν ανέθεσε να λύσει το Κυπριακό με βάση τα ψηφίσματά του. Το σχέδιο παραγνωρίζει δυστυχώς όλα τα περί Κύπρου ψηφίσματα.
Δεν έχω αντιληφθεί η ΕΕ να έχει αναθέσει στον κον Ανάν να παραγνωρίσει Ευρωπαϊκές αποφάσεις για να λύσει το Κυπριακό με βάση τα συμφέροντα της Τουρκίας. Έχω αντιληφθεί ότι η ΕΕ ενθάρρυνε τον κον Ανάν να βρεί μία λύση που να βασίζεται στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τώρα αν μερικοί Ευρωπαίοι βουλευτές έχουν κάμει δηλώσεις πού αποδέχονται παρεκκλίσεις αυτό δεν σημαίνει ότι τα αποδέχεται ολόκληρη η Ευρώπη.
Και τώρα στους δικούς μας YESMEN.
Αν λένε ψηφίσωμεν Ο Χ Ι θά μας κατατρέξουν οι πάντες. Ο Ο.Η.Ε οι Ευρωπαίοι και γενικά όλος ο κόσμος. Θα γίνει λένε η Τουρκία η αθώα περιστερά και εμείς τά Μαύρα πρόβατα. Για όνομα του Θεού κύριοι. Τόσο πολύ υποτιμάτε την νοημοσύνη ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου και της πολιτισμένης κοινωνίας?
Είναι δυνατόν όλος αυτός ο κόσμος να αθωώσει μια χώρα με τόσες καταδίκες εναντίον της, επειδή αποδέχεται ένα σχέδιο κομμένο ραμμένο στα μέτρα της?
Είναι δυνατόν αυτή η κοινωνία να καταδικάσει εμάς γιατί αρνούμαστε να αποδεχθούμε ένα σχέδιο πού μας εξαποστέλλει σε αιώνια υποδούλωση σ΄αυτή τη χώρα την επεκτατική πού λέγεται Τoυρκία?
Και τώρα στον τίτλο του σημειώματος τούτου. Πατριώτες ή προδότες.
Με όλα τά ως άνω υπ’όψην γιατί βιάζεστε κύριοι να καταδικάσετε την πατρίδα σας καί τους τίμιους συμπατριώτες σας πού αρνούνται να αποδεχθούν την αιώνια δουλεία?. Και αν πράγματι πιστεύετε ότι αυτή η διεθνής κοινωνία έχει περιπέσει σε λάθη πού οφείλονται στήν άγνοια του προβλήματός μας, γιατί δεν επιδίδεστε σε μια διεθνή εκστρατεία για να ενημερώσετε καλύτερα για τα δίκαιά μας. Αντ’ αυτού επιδίδεστε σε μια κινδυνολογία για να τρομοκρατήσετε τον κόσμο που έχει αντιληφθεί πού τον οδηγεί αυτό το καταραμένο σχέδιο.
Και πού είναι παρακαλώ η προδοσία? Από την στιγμήν που εσείς οι ίδιοι υποδεικνύετε σ’ολο τον κόσμο ότι το σχέδιο είναι καλό και πρέπει να το αποδεχθούμε, γιατί να μην σας αντιγράψουν και οι ξένοι ? Από την στιγμήν πού εσείς οι ίδιοι έχετε καταγράψει και την καταδίκη πού μας αξίζει αν πούμε ΟΧΙ γιατί να μην σας αντιγράψουν και οι ξένοι? Ναι κύριοι μικρόψυχοι και ΝΑΝΟΙ της πολιτικής. Αυτή κι’αν είναι προδοσία.
Και το μεγαλύτερο αστείο είναι ότι εσείς οι ΝΑΝΟΙ ομιλείτε για ομοψυχία του λαού. Παρουσιάζεστε νυχθημερόν χωρίς ίχνος ντροπής και παίζετε τους πατριώτες. Να επιμένετε ότι το σχέδιο αυτό δεν θα καταλήξει σε τελική διχοτόμηση εφ’όσον είναι ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται να λειτουργήση. Πού το βασίζω αυτό? Μα στές πρόνοιες του σχεδίου φυσικά. Και προ πάντων στην ικανότητα της Τουρκίας να γλιστρά από κάθε συμφωνία.
Σας χαιρετώ κύριοι και χαίρομε πού σύντομα θα πάρετε το μάθημά σας και ελπίζω στην συνέχεια να εξαφανιστείτε από την πολιτική σκηνή.
Έτσι πιστεύω κι΄ετσι τά λέγω, και σ’ όποιον αρέσει.
Ελπίζω τώρα να δημοσιευθεί εκεί πού θα το στείλω. Δεν έχω ξαναγράψει σε εφημερίδες. Τώρα όμως έχω πραγματικά γίνει έξω φρενών.

Μετα τιμής
Γεώργιος Τρίαρος
Παραλίμνι
ΤΗΛ 99638789

17.4.2004

2 σχόλια:

  1. Οι ΗΠΑ δημοσια παραδεχθηκαν την χρηση μυστικών κονδυλιων για την ενισχυση του σχεδιου Αναν στον Ελλαδικο και Κυπριακό χωρο.Τα οποια αλλα σχόλια περιττευουν.Απλα να δουμε ποιοί εκεινοι την εποχή ήταν υπε του σχεδίου και θα καταλαβουμε πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραδέχτηκαν οι ΗΠΑ χρήση μυστικών κονδυλίων δημόσια;

    Ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, κάποιοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν τα φανερά κονδύλια της βοήθειάς του ΟΗΕ και των ΗΠΑ, που χορηγούνται πολλά χρόνια πριν καν υπάρξει το σχέδιο Ανάν, ως "μυστικά". Λόγο σε αυτά τα κονδύλια είχαν και μέλη της κυβέρνησης του κ. Παπαδόπουλου. Μεταξύ άλλων, χρηματοδοτήθηκαν συγγενείς του, το κυπριακό γαϊδούρι, ιεράρχες και άλλοι προδότες... Επίσης, τυπώθηκαν φυλλάδια που παρουσίαζαν το σχέδιο Ανάν, ώστε να ξέρει ο πολίτης τι θα ψηφίσει.

    Το να είναι κάποιος υπέρ ή κατά, είναι θεμιτό (εγώ, ας πούμε, ήμουν κατά της συγκεκριμένης μορφής του σχεδίου). Η κυβέρνηση της Κύπρου ήταν υπέρ μέχρι ενός σημείου, μέχρι που εμφανίστηκε το τελικό κείμενο και δικαίως άλλαξε στάση. Αλλά, το να θέλουμε να κρεμάσουμε στην κοντινότερη πλατεία όσους είναι υπέρ, είτε λόγω γνώσης, είτε λόγω άγνοιας, με την εφεύρεση σατανικών οργανώσεων και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, είναι θλιβερό.

    Ας αποφασίσουμε αν και τι λύση θέλουμε (αφού δεν βλέπω να παίρνουμε τα όπλα σύντομα) και τότε ας είναι καθένας υπεύθυνος για τη στάση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.