15/12/08

Tα παπούτσια και ο Μπους


http://www.antiwar.com/blog/2008/12/14/if-the-shoe-fits-duck/
Μεγάλη διαδήλωση στο Ιράκ υπέρ του δημοσιογράφου που πέταξε παπούτσια στον Μπους
Ζητούν την απελευθέρωσή του
Η κίνηση του δημοσιογράφου θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητική στον αραβικό κόσμο

Βαγδάτη
Χιλιάδες Ιρακινοί πραγματοποίησαν διαδήλωση στη Βαγδάτη ζητώντας την απελευθέρωση του Ιρακινού δημοσιογράφου Μουντάζερ αλ Ζαΐντι, που πέταξε τα παπούτσια του στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην περιοχή Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, ζητώντας την απελευθέρωση του «ήρωα», όπως τον χαρακτήριζαν, δημοσιογράφου.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο al-Bagdadia κάλεσε και αυτό να απελευθερωθεί ο Μουντάζερ αλ Ζαΐντι, επικαλούμενο τις...αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης «που έχουν υποσχεθεί στον ιρακινό λαό το νέο (ιρακινό) καθεστώς και οι αμερικανικές αρχές».

Παρά τις εκδηλώσεις υποστήριξης, ο δημοσιογράφος εξακολουθεί να κρατείται.
Η ιρακινή κυβέρνηση τον κατηγόρησε ότι προέβη σε μια «βάρβαρη και επονείδιστη πράξη». Η πράξη του Μουντάζερ αλ Ζαΐντι «έπληξε τη φήμη των Ιρακινών δημοσιογράφων και της ιρακινής δημοσιογραφίας, γενικά» ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Ο Μουντάζερ αλ-Ζαΐντι πέταξε τα δύο του παπούτσια στον Τζορτζ Μπους την Κυριακή κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου του Αμερικανού προέδρου με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι, φωνάζοντας «είναι το αποχαιρετιστήριο φιλί, σκυλί».
Ο δημοσιογράφος συνελήφθη και καθώς απομακρυνόταν από μέλη των αμερικανικών και ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας φώναξε: «Είστε υπεύθυνος για τον θάνατο χιλιάδων Ιρακινών».
Η κίνηση θεωρείται στον αραβικό κόσμο μία εξαιρετικά μεγάλη προσβολή.

«Στρατός» δικηγόρων υπεράσπισης...
Ένας από τους δικηγόρους του Σαντάμ Χουσεΐν δήλωσε ότι προετοιμάζει ήδη την υπεράσπιση του δημοσιογράφου. Ο ίδιος ανέφερε, μάλιστα, ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 200 συνάδελφοί του διατεθειμένοι να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στον δημοσιογράφο.
«Αυτή τη στιγμή περίπου 200 Ιρακινοί δικηγόροι, αλλά και άλλοι [διαφόρων εθνικοτήτων] μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί, εξέφρασαν την επιθυμία να υπερασπισθούν δωρεάν τον δημοσιογράφο» δήλωσε ο δικηγόρος Χαλίλ Ντουλάιμι, ο οποίος βρίσκεται στο Αμάν της Ιορδανίας.
Newsroom ΔΟΛ

5 σχόλια:

  1. Πάντως δεν μπορώ να πω έχει αντανακλαστικά ο π….ς !!!!

    Και το καλύτερο πέθανα στα γέλια γιατί φαντάστηκα στην θέση τους τον Καραμανλής ,ή τον Παπανδρέου πιστεύεται θα είχαν τα ίδια αντανακλαστικά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα αντανακλαστικά του ήταν εξαιρετικά και δεν του φαινόταν συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραχωρούνται άρβυλα βαρέως χρήσεως Νο. 43 για οποιον τυχόν εθελοντή επιθυμεί να τα εκτοξεύσει στην κεφαλή ελληνα πολιτικού ηγέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απόλυτη ξεφτύλα των ΗΠΑ,μπορεί να φανταστεί κανένας τέτοια σκηνή με ένα Ρούσβελτ ή ένα Κένεντυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν διαφερουν σε τιποτα Ρουζβελτ και
    Κεννεντυ μακελάρηδες των λαών υπήρξαν και αυτοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.