2/1/09

Η εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο


Από της ίδρυσης του ελληνικού κράτους η χώρα μας συγκέντρωνε πάντα τη συμπάθεια ολόκληρου του κόσμου, αφού η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό ήταν συνυφασμένη με τον πολιτισμό, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό αποτελούσε μέρος του εθνικού μας δυναμικού.
Το 1999 η εικόνα της Ελλάδας έγινε γκρίζα, με την παράδοση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν στα χέρια των διωκτών του, των Τούρκων, που κρατούν σκλαβωμένο έναν λαό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων. Έκτοτε οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν πέσει στην παγίδα της τουρκο-τρομολαγνείας, υιοθετώντας, κατά κάποιο τρόπο, τις άθλιες πρακτικές του τουρκικού κράτους, ενόσω συνεχίζεται η τουρκική κατοχή στην Κύπρο και ενώ η Τουρκία αμφισβητεί πλέον ευθέως το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.
Πριν λίγες μέρες διαβάζουμε ότι μέχρι και στην Ουρουγουάη δέχτηκε επίθεση με μολότωφ η ελληνική πρεσβεία, αφού η εικόνα της χώρας επιδεινώθηκε ακόμα πιο πολύ μετά το φόλο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Φαίνεται ότι ο κατήφορος δεν έχει σταματημό, αφού σήμερα διαβάζουμε ότι επίκειται απέλαση ενός Κούρδου από τη χώρα μας, κατόπιν απαίτησης της Τουρκίας.
Για το θέμα έχει γράψει η εφημερίδα Αγγελιοφόρος και διάφορα ιστολόγια της Θεσσαλονίκης και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν άλλες πτυχές που σχετίζονται μ' αυτό, όμως μάλλον θα πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός. Μάλλον στραβά αρμενίζουμε!

Σάββας Καλεντερίδης

"ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΚΟΥΡΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...
Εδώ και 2 χρόνια περίπου, η Τουρκία ξεκίνησε μια έξυπνη στρατηγική, για να "χτυπήσει" τους Κούρδους αγωνιστές. Θέλοντας να αποκόψει την υποστήριξή τους από την Ευρώπη και άλλες χώρες, καθώς και τις μετακινήσεις τους στο εξωτερικό εφαρμόζει την εξής τακτική.
΄Οταν κάποιος Κούρδος σημαντικό πρόσωπο της μειονότητας ή επιφανής στα Κουρδικά πράγματα κλπ, φεύγει από την Τουρκία και...γίνεται φυσικά αντιληπτό από τον έλεγχο διαβατηρίου του, μετά από λίγο δηλώνεται στην Interpol,Europol, κλπ, ως "τρομοκράτης" με πιθανές διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, ή φυγόδικος και όποια άλλη εφεύρεση χρειαστεί...
Ακολούθως ο Κούρδος, ή συλλαμβάνεται ή απελαύνεται πίσω στην Τουρκία,μιας και όπως ξέρουμε λειτουργεί διεθνές δίκτυο δίωξης στην ΕΕ. ΄Οταν ο Κούρδος επιστρέφει στην Τουρκία,τον συλλαμβάνουν με την κατηγορία του "ύποπτου τρομοκράτη" και επικαλούνται την απέλασή του από την χώρα της ΕΕ, την οποία φυσικά οι ίδιοι προκάλεσαν!!!
Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή η οποία περιγράφεται κάτωθι.-
Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας Σ.Μ.Σ (τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) 30 χρονών, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα εδώ και καιρό, δουλεύοντας ως μάγειρας σε εστιατόριο. Το "μεσοβέζικο" καθεστώς στο οποίο βρισκόταν, τον οδήγησε να καταθέσει τα χαρτιά του για άδεια παραμονής, ώστε σταδιακά να μπορέσει να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Όμως βρισκόταν μπροστά σε ένα αξεπέραστο εμπόδιο: οι τουρκικές αρχές δεν του έδιναν διαβατήριο. Κατά την επίσκεψή του στο αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακαλύφθηκε μία καταδικαστική εις βάρος του απόφαση για παράνομη είσοδο στη Χώρα από το 2003. Με την άμεση συνδρομή των εργοδοτών, αλλά και φίλων του, το ποσό της καταδικαστικής απόφασης πληρώθηκε, πλην όμως αντί για την αποφυλάκισή του - καθώς οδηγήθηκε στα κρατητήρια αμέσως - ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει και ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol σε βάρος του με τις κατηγορίες της "σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης, ένοπλη επίθεση, κλπ", ένταλμα το οποίο είχε εκδοθεί από τις τουρκικές αρχές το 2007 και αφορούσε σε "επίθεση εναντίον στάσης λεωφορείου και τον τραυματισμό ενός παιδιού" το 1995. Δύο στοιχεία χρειάζονται προσοχή: Το πρώτο είναι ότι το ένταλμα εκδόθηκε 12 χρόνια μετά την υποτιθέμενη πράξη. Το δεύτερο είναι ότι το 1995 ο φερόμενος δράστης ήταν 17 χρονών και είχε προλάβει - υποτίθεται - μέχρι τότε να συστήσει τρομοκρατική οργάνωση και να κάνει την ένοπλη επίθεση. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αδελφός του, βρίσκεται εδώ και 18 χρόνια (!) σε τουρκική φυλακή χωρίς δίκη. Αντί λοιπόν να "χτυπήσει" ένα καμπανάκι προσοχής στις ελληνικές αρχές, ο 30χρονος Κούρδος προφυλακίστηκε και προχωράει η διαδικασία για την απέλασή του. Αυτές τις ημέρες - τις υποτιθέμενα γιορτινές - βρίσκεται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, χωρίς να του επιτρέπεται το επισκεπτήριο, καθώς δεν έχει κανένα συγγενή πρώτου βαθμού στην Ελλάδα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να έχει; Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι απλό: Μήπως θα έπρεπε οι "αρμόδιες" ελληνικές αρχές να δώσουν λίγο περισσότερο προσοχή σε ένα θέμα που δεν έχει μόνο πολιτικές προεκτάσεις, αλλά - κυρίως - και ανθρώπινες. Δεν είναι ο Σ…. ένας αριθμός ακόμα σε χαρτιά. Άνθρωπος είναι που προσπαθούσε και είχε βρει το δρόμο του στην Ελλάδα. Έτοιμος να παντρευτεί και να μεγαλώσει το σπιτικό του, βρίσκεται μπροστά στον εφιάλτη της απέλασης που θα τον οδηγήσει σε έναν ακόμα χειρότερο εφιάλτη….http://www.newsblog.gr
΄Αλλη πρακτική των Τούρκων είναι η στενή παρακολούθηση των Κούρδων που κατέχουν διπλή υπηκότητα και έχουν πολιτική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Δηλαδή, ένας Κούρδος της Γερμανίας, που έχει Γερμανική και Τουρκική υπηκοότητα, παρακολουθείται στενά από τους Τούρκους μετανάστες. Σε περίπτωση που υπάρχουν υπόνοιες ή πληροφορίες για δραστηριοποίησή του στις Κουρδικές οργανώσεις, αμέσως μέσω των διπλωματικών αντιπροσωπειών της Τουρκίας (ΜΙΤ) ειδοποιείται η ΄Αγκυρα... Ακολούθως, εκδίδεται δελτίο πρός την Interpol, την DEA και τις αρχές της Γερμανίας, πως ο αναφερόμενος Κούρδος έχει διασυνδέσεις με εμπόριο ναρκωτικών(συνήθως) ή σχέσεις με τρομοκράτες, ΄Αραβες φονταμενταλιστές, κλπ. Ο Κούρδος "στοχοποιείται πλήρως" και κατόπιν του γίνεται ο βίος κόλαση, του απαγορεύεται η έξοδος από την χώρα και πολλά άλλα... Τα ίδια κάνουν οι Τούρκοι και στην Γαλλία, Δανία και άλλες χώρες. Βρήκαν πλέον τρόπους να χρησιμοποιούν τις άλλες χώρες για λογαριασμό τους και επιπλέον φέρονται και ως διώκτες της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητος!!!
Στην Ελλάδα είναι γνωστές αυτές οι πρακτικές της Τούρκικης πονηρίας,αλλά όπως φαίνεται δεν λαμβάνονται υπόψη από τους αρμοδίους...
΄Ομηρος Φωτιάδης
http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2009/01/blog-post_01.html

3 σχόλια:

 1. Είναι γνωστό πως η Τουρκική Χεζμπολά είναι κατασκεύασμα της ΜΙΤ.
  Συμπεριέλαβε πολλές εκατοντάδες μέλη των Γκρίζων Λύκων και χρησιμοποιήθηκε
  για δεκαετίες εναντίων των Κούρδων της Ν/Α Τουρκίας.
  Είναι σπάνιο φαινόμενο Κούρδος να είναι μέλος της Τούρκικης Χαζμπολά…
  Το γεγονός και μόνο αυτό,θέτει σε αμφισβήτηση τις Τουρκικές αιτιάσεις.
  Η Τουρκία σπανίως αναφέρει τους Κούρδους ως «τρομοκράτες» του ΡΚΚ…
  Φτιάχνει κατηγορίες για την Χεζμπολά,Αλ Κάιντα,ναρκωτικά κλπ, για να μην της
  πούνε πως τα κάνει όλα για να χτυπήσει το ΡΚΚ.
  Την ίδια τακτική εφαρμόζει η Τουρκία και για τους Ποντίους αδελφούς μας της Τουρκίας. ΄Οποιος φύγει από τον Πόντο ή αρχίζει και «ψάχνετε» για την αληθινή καταγωγή του, χωρίς να το καταλάβει γίνεται «τρομοκράτης»…
  Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα…Πόντιοι αδελφοί μας που παρέμειναν για διαφόρους λόγους στον Πόντο, θέλουν να έρθουν σε επαφή με τους συγγενείς τους στην Ελλάδα κλπ. Αμέσως χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες»», «εγκληματίες», «μαστροποί» και ότι βάλει ο νούς σας…
  Την Τουρκική πρακτική θα πρέπει να καταγγείλει η Ελλάδα στην ΕΕ μέσω της Ευρωβουλής. Να κοινοποιηθούν τα ψευδή στοιχεία και να ενημερωθεί η EUROPOL και η INTERPOL, για τις Τουρκικές μηχανορραφίες και να λάβει τα ανάλογα μέτρα…
  Ο Κούρδος που συνελήφθη στην Θεσ/νίκη, θα παραμείνει φυλακισμένος για αρκετό διάστημα, μέχρι να εκδοθεί απόφαση εάν εκδοθεί ή όχι στην Τουρκία…
  Να δείτε πως εάν δεν εκδοθεί στην Τουρκία, θα μας καταγγείλουν οι Τούρκοι, πως υποθάλπουμε την τρομοκρατία κλπ…
  Ο νέος Τούρκος Γεν. Πρόξενος της Θεσ/νίκης είναι πολύ δραστήριος σε όλα τα επίπεδα…΄Ηδη παρακολουθεί στενά το θέμα, από την πρώτη στιγμή…Φυσικά λέει, πως ο Κούρδος είναι Τούρκος υπήκοος και «εγκληματίας-τρομοκράτης» για τον λόγο αυτό δείχνει το απαραίτητο ενδιαφέρον κλπ. Δηλ., να «γλιτώσει» την Ελλάδα από έναν «τρομοκράτη»…Το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο!!!!
  Φαίνεται όμως, πως κάποιοι ευαίσθητοι πολίτες της Θεσ/νίκης θα οργανώσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας υπέρ του Κούρδου μετανάστη και θα καταγγείλουν την Τούρκικη πρακτική.
  Ας προσέξουν όμως, γιατί οι καιροί είναι «πονηροί»…Μην τυχών και οι «κουκουλοφόροι» εκμεταλλευθούν το θέμα και πάνε να το «καπελώσουν» με επεισόδια
  και άλλες εκδηλώσεις βίας, και τελικά εξυπηρετήσουν τα Τούρκικα συμφέροντα…
  Κοντά στον Κούρδο βρίσκεται συνεχώς η δικηγόρος του η οποία προσπαθεί να του συμπαρασταθεί, μαζί με τους λιγοστούς φίλους του.
  Επειδή το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και η απόφαση έκδοσής του ή μη στην Τουρκία, θα ληφθεί με πολιτικά κριτήρια, και η Υπουργός Εξωτερικών μας, έχει χαρακτηρίσει δημοσίως τους Κούρδους «τρομοκράτες», το ποιο πιθανό είναι να εκδοθεί στην Τουρκία…΄Ενας άνθρωπος που εξαιτίας της δράσης του αδερφού του με το ΡΚΚ, του έγινε η ζωή κόλαση και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Ντιγιαρμπακίρ και ζει στην Θεσ/νίκη κάνοντας τον λατζέρη σε κάποια ταβέρνα..
  Λέτε ο Κούρδος να ήταν τόσο βλάκας και να πήγε από μόνος του να «καρφωθεί» στις Ελληνικές αρχές, αν γνώριζε πως κατηγορείται και διώκεται ποινικά στην Τουρκία?
  Αλλά έπρεπε να δηλώσει «άπατρις» Αλβανικής, Πακιστανικής, Μαροκινής κλπ καταγωγής για να του δοθούν όλες οι ευεργεσίες της Ελλάδος με πρώτη την ανοχή της…
  Η μονομερής αντιμετώπιση των Κούρδων έναντι των λοιπών μεταναστών, είναι κραυγαλέα…Να μην θίξουμε τους Τούρκους…
  Διαδώστε παντού το θέμα του Κούρδου…Στείλτε email , μιλήστε, όπου μπορείτε.
  Η υπόθεση αυτή ας είναι η απαρχή, ξεσκεπάσματος της Τουρκικής δολιότητας και
  απάνθρωπης τακτικής εις βάρος των μειονοτήτων της Τουρκίας.
  Να δούμε που είναι όλοι αυτοί, οι κλαψουριάρηδες προοδευτικοί που κόπτονται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων κλπ…Μέχρι στιγμής ούτε καν ασχολήθηκαν με το θέμα.
  Επαναλαμβάνω…
  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΟΥ.ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΤΑΙ
  ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ
  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ.-
  ΄Ομηρος Φωτιάδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τσάμπα "χτυπιόμαστε". Η ελληνική άρχουσα τάξη, πολιτικοί, κατά μόνας αλλά και κόμματα, οικονομικοί παράγοντες, στρατιωτικοί, ο "πνευματικός" κοσμος και ό,τι συναποτελεί τους διαμορφωτές της ζωής μας, έχει μετρήσει τα "κουκιά" της από 20ετίας τουλάχιστον και έχει βρει ότι δεν την "παίρνει" να κάνει "παιχνίδι" ούτε στο Αιγαίο ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο ούτε στα Βαλκάνια. Άτυπα έχει παραδοθεί στην Τουρκία και για να επιβιώσει στιχειωδώς αξιοπρεπώς, προσπαθεί να γίνει ένα συμπληρωματικό-παραπληρωματικό μέγεθός της. Όλος ο καυγάς γίνεται για να μην φανεί αυτό χοντρά και η Τουρκία να πάρει ό,τι θέλει ευγενικά χωρίς αιματοχυσίες και άκομψες ενέργειες. Καμμιά φορά βέβαια ο επιβήτωρ δεν κρατιέται και γίνεται βίαιος οπότε τα... "υπουργεία" μας βγάζουν κάποιες ανακοινώσεις οι οποίες βέβαια, διαβάζοντας τες "ανάμεσα από τις γραμμές" στην ουσία τον παρακαλάνε να είναι πιο μαλακός και σιγά σιγά θα τα πάρει όλα. Σας παραπέμπω στην απάντηση του Μεϊμαράκη στο απόσπασμα της ομιλίας του Παπούλια χθες στην τελετή του Νέου Έτους. Ναι μεν λέει, στην παρατήρηση του Παπούλια, έχουμε δύστροπο γείτονα δίπλα μας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τα βρούμε με διάλογο, κάπως έτσι τα είπε. Εύκολα μπορεί να βρει κανείς τα λόγια στο διαδίκτυο ή στις ειδήσεις. Έτσι βλέπω την κατάσταση και εύχομαι να έχω άδικο αλλά φοβάμαι ότι δεν έχω!!
  Την μόνη ελπίδα να βγούμε απ' αυτήν την τροχιά την εναποθέτω, όχι στους στρατιωτικούς που λέμε ότι κάποια στιγμή "θα τρελαθεί κάποιος πιλότος και θα πατήσει το κουμπί" κλπ αλλά στους οικονομικούς παράγοντες οι οποίοι όντες άπληστοι, όχι ως έλληνες αλλά άπληστοι όπως είναι όλοι οι οικονομικοί παράγοντες διεθνώς, τρελλαθούνε πάνω σε κάποια τρομερά άδικη μοιρασιά και "πατήσουν" αυτοί κανένα κουμπί... Μέλλον δεν έχει ο τόπος. Η καταστροφή που έχει επέλθει εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια στον πολιτισμό, την παιδεία την οικονομία, είναι χωρίς αναστροφή, τουλάχιστον στον ορατό χρονικό ορίζοντα. Μόνο από μεγάλη καταστροφή μπορεί να έρθει κάθαρση και ανάταση. Νομοτέλεια συμπαντική, δεν θα αποτελέσουμε εξαίρεση. Είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένος για τα χειρότερα.
  Χρόνια πολλά και αξιοπρεπή!!
  Ιουλιανός ο Παραβάτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο κος Παπούλιας σαν υπουργός δεν υπέγραψε την άρση εμπολέμου με την Αλβανία χωρίς κάποια διασφάλιση για τους Βορειοηπειρώτες?
  Ποιός Πρωθυπουργός στην Μαδρίτη έδωσε το μισό Αιγαίο στην Τουρκία?

  Πολλά ξεχνάμε εύκολα που να μας πάρει
  και πολλούς κάνουμε "εθνάρχες" και "εθνικούς" ηγέτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.