23/1/09

Η πρώτη μουσουλμάνα ΕΠΟΠ στον ελληνικό στρατό

Η πανέμορφη Σεϊβτζάν, η πρώτη μουσουλμάνα ΕΠΟΠ στον ελληνικό στρατό
Η πανέμορφη Σεϊβτζάν είναι η πρώτη μουσουλμάνα Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ) που θα υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό! Γεννημένη το 1984 στην Ξυλαγανή της Ροδόπης, κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις Σωματικής Αγωγής με εντυπωσιακούς χρόνους.
Τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στα Γρεβενά, ως επαγγελματικό μάχιμο στέλεχος του ελληνικού στρατού.
Η οδήγηση εντούρο μηχανής, Ι.Χ. και τρακτέρ για...αγροτικές δουλειές, σε συνδυασμό με την ομορφιά, τα πλούσια προσόντα που σε κερδίζουν αμέσως, κάνουν την γλυκιά Σεϊβτζάν ένα ιδιαίτερο κορίτσι.
Τα ελληνικά της είναι εξαιρετικά. Έτσι, παρόλο που η ίδια νιώθει τυχερή που πέρασε με την πρώτη, όλοι συμφωνούν ότι δεν ήταν μόνο θέμα τύχης.
Αφού κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, επί 4 μήνες προπονήθηκε συστηματικά στα απαιτούμενα αθλήματα και κατάφερε να επιτύχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από τα απαιτούμενα όρια.
Έτσι, λογικό είναι που δε «μασάει» στα όσα ακούει για τις δυσκολίες που θα συναντήσει στην σταδιοδρομία της και για την κούραση που έχει το νέο επάγγελμά της.
Οι τρεις μεγαλύτεροι αδελφοί της έχουν υπηρετήσει όλοι στον ελληνικό στρατό, ενώ η μητέρα της απ’ τη χαρά της λέει συνεχώς πως δεν έχει 3 αγόρια αλλά 4!
Οι γονείς της ενθαρρύνουν τα συνολικά 5 παιδιά της οικογένειας να σπουδάσουν και να διαπρέψουν στη ζωή τους χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Χρόνος» της Θράκης.
Εκτός από ΕΠΟΠ, η Σεϊβτζάν είναι κομμώτρια και αισθητικός, καθώς έχει τελειώσει το 1ο ΤΕΕ Κομμωτικής στη Κομοτηνή. Επιπλέον, ήταν το πρώτο κορίτσι από το χωριό της που πήγε στο ελληνικό γυμνάσιο της Ξυλαγανής, χάρη στην υποστήριξη της οικογενείας της που είναι, όπως λέει, προοδευτική.
Η Σεϊβτζάν ακούει όλα τα είδη μουσικής και όνειρό της είναι να κάνει κάποτε ένα μεγάλο ταξίδι. Προς το παρόν όμως, επιδίωξή της είναι να προσαρμοστεί στο νέο της περιβάλλον και να είναι χρήσιμη. Όσον αφορά το γάμο και άλλες χαρές της ζωής, θα έρθουν όλα με τη σειρά τους, όπως τονίζει.
Η πρώτη μουσουλμάνα ΕΠΟΠ του ελληνικού Στρατού αποτελεί ήδη πρότυπο για την μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής της, κάνοντας περήφανη την οικογένειά της και τη γειτονιά της.
Πηγή: Ζούγκλα

41 σχόλια:

  1. ΟΚ...

    ...θα ρωτήσω αυτό που σκεφτόμαστε όλοι...

    ...σε έναν πόλεμο Ελλάδας - Τουρκίας, τι θα πράξει άραγε?

    ...συνειδητοποιεί κανείς "εκεί πάνω" οτι μόλις άνοιξαν τους ασκούς του αιόλου?

    ...συνειδητοποιεί κανείς πόσα άρματα μάχης μπορεί να σαμποτάρει σε μια βραδιά ένας ΕΠΟΠ?

    ..τι θα κάνουν δηλαδή?

    ...θα της βάλουν κι εναν ακόμη απο δίπλα να την παρακολουθεί κατά τη διάρκεια όλης της θητείας της απο το πρωί ως το βράδυ?

    ...η χώρα έχει άλλες "εθνικές ιδιαιτερότητες" απ' ότι μια "πολυπολιτισμική χώρα" σαν τις ΗΠΑ...

    ...πότε θα γίνει αντιληπτό αυτό απο τις κατά συρροή "εθνικά επικίνδυνες κυβερνήσεις" μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Σεϊβτζάν είναι ελληνίδα πολίτης και έχει όλα τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι Έλληνες υπήκοοι.
    Πολιτικές αποκλεισμών έσπρωξαν τους μουσουλμάνους της Θράκης, ανεξαρτήτων εθνικής καταγωγής, στην αγκαλιά της Άγκυρας.
    Η Σεϊβτζάν είναι πομακοπούλα και θα τιμήσει με την παρουσία της τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, φορώντας την τιμημένη στολή του υπαξιωματικού. Το ίδιο έκαναν υπέυθυνα οι γονεις και οι παπούδες της.
    Επιτέλους, η ελληνική πολιτεία ξυπνάει, κάτι που ανησυχεί πολύ την Άγκυρα. Σκεφτείτε να στήσουν χορό οι συγγενείς της κοπέλας όταν θα πάει για πρώτη φορά με στολή στο χωριό της. Σκεφτείτε τί θα μπορύσε να γίνει, αν είχαμε δεκάδες και εκαντοντάδες μουσουλμάνους υπαλλήλους σε διάφορες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους. Το τουκρικό προξενειο θα έβρισκε πολύ δύσκολα πελατέια.
    Σας καλώ όλους τους φίλους του ιστολογίου να εξετάσουμε με προσοχή την περίπτωση της Σεϊβτζάν και να αναλογιστούμε όλοι μαζί με ποιό τρόπο και ποιά λογική μπορούμε να υπηρετήσουμε και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μόνο σίγουρο φίλε Γιώργο είναι ότι πολιτικές αποκλεισμού δεν οδηγούν πουθενά.

    Ακόμα και οι ενώσεις αστυνομικών πιέζουν για προσλήψεις παιδιών μεταναστών τα οποία έχουν γεννηθεί εδώ.

    Εγω το βλέπω ώς εξέλιξη της κοινωνίας μας.

    Τα περί προδοσίας, για να ευθυμήσουμε και λίγο, θα σου πω ότι οι προδότες Ελληνες Χριστιανοι τα καταφέρνουν μια χαρά μόνοι τους.

    Leverage

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά είναι να αναρωτιέται κανείς σε αυτό το κρατός αν η παροιμία που λέει ''ο γιαλός είναι στραβός ή εγώ στραβά αρμενίζω προηγήθηκε της ίδρυσης της ΕΛλάδος ή ήταν μεταγενέστερη..Κύριε Ανεστόπουλε γιατί αναρωτιέστε όταν η σημαία έχει γίνει έπαθλο στα χέρια των μαθητών και μπορεί να την σηκώνουν ακόμα και εκείνοι που το 40 ήταν με τον άξονα , όταν στην Ελλάδα αυτός που θέλει να είναι η χώρα του ομογενείς θεωρείται ρατσιστής, εθνικιστής, όταν για να μην είμαστε ακραίοι και δημιουργούμε πρόβλημα στις μειονότητες στα σχολεία δεν διδάσκετε το Αλβανικό Επος ούτε το Μακεδονικο ακόμα και για την Επανάσταση του 1821 δεν γίνονται οι αναφορές που θα έπρεπε το φαινόμενο με την συγκεκριμένη κοπέλα είναι απλα, ήταν απλά αναμενόμενο. Κλείνοντας θα ήθελα απλά να πω ότι οι κυβερνήσεις απο εμάς ψηφίζονται θα μου πείτε απο τα δυο κακά το μη χείρον βέλτιστο σωστά όμως εδώ μιλάμε για την σκύλα και την χάρυβδη, άλλωστε δεν χρειάζεται την Ελλάδα να την ''πάρουν με πόλεμο'' σε λίγο θα είμαστε μετανάστες εμείς στην πατρίδα μας , σε λίγο θα αρχίσουν οι διεκδικίσεις για την αναγνώριση των μειονοτήτων , σε λίγο θα αρχίσει το θέμα της Τουρκικής μειονότητας , της Αλβανικής, θέμα Τσαμουριάς , της Μακεδονικής, άλλωστε κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και η Γιουγκοσλαβία ?
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΒΒΑ. Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ ΕΠΟΠ ΕΙΝΑΙ ΠΟΜΑΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΘΙΓΩΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΤΟ 89 90, ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΙΝΙΖΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ. ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΧΩ 2 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΡΙΑ ΜΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΤΗ (ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ). ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.
    SHADOW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επί 30 χρόνια εργαζόμουν λίγο πιό κάτω απο το γκάζι στην Αθήνα. Πίσω από τον κεντρικό δρόμο με τα ψηλά κτίρια Αθήνα, υπήρχε ένας τουρκομαχαλάς. Χαμηλά σπίτια, φτώχεια και των γονέων, βράκες, τούρκικη γλώσσα, αλλά...
    Αλλά πάνω στις σκεπές των χαμόσπιτων, υπήρχε σε όλα-μα σε όλα-ένα δορυφορικό πιάτο γιά τον Turk-Sat.
    Γιατί αυτοί οι άνθρωποι παρέμειναν έτσι μέχρι σήμερα και μάλιστα στο κέντρο της πρωτεύουσας;
    Γιατί δεν προόδευσαν οικονομικά και κοινωνικά, ώστε κάθε σύγκριση με του Τουρκία να τους είναι απεχθής;
    Ποιά πολιτική και γιά ποιές σκοπιμότητες τους άφησε έρμαια του Τουρκικού προξενείου της Αθήνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @skal: Σάββα, πολύ εύστοχο και σωστό το σχόλιο σου. Συγχαρητήρια.

    @Γιώργος: Ευτυχώς, Γιώργο, δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο πράγμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις. Δυστυχώς, έχουμε πολλούς Έλληνες χριστιανούς προδότες ανάμεσα μας και δεν νομίζω ότι οι μουσουλμάνοι Έλληνες είναι κατώτερης βαθμίδας από τους χριστιανούς. Διάβασε πρώτα λίγο ιστορία, ποιοι πρόδωσαν την χώρα σε κρίσιμες στιγμές και σε ποιες κομματικές παρατάξεις (δήθεν πατριωτικές) ανήκαν.

    @Χριστίνα: Τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι και τα μπερδεύεις μου φαίνεται. Συμφωνώ με τις ανησυχίες που έχεις, αλλά αυτά που φοβάσαι είαι σίγουρο ότι 8α πραγματοποιηθούν εαν απομονωθούν οι μετανάστες από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο και εν έτει 2009 θεωρούμε τους Έληνες μουσουλμάνους Τούρκους, αυτό δηλαδή που επιθυμούν και οι ίδιοι οι Τούρκοι....

    Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν νοείται στρατευμένος στο Ελληνικό Στρατό ανεξάρτητος από το χρώμα το όνομα το θρήσκευμα το φύλο ή την φυλετική καταγωγή, που να θεωρείται εκ των προτέρων άνθρωπος μειωμένου πατριωτικού αισθήματος. Και ξέρουμε όλοι μας πως μόνο έλληνες πολίτες κατατάσσονται στον Ελληνικό Στρατό. Άρα δεν τίθεται καν ερώτημα τι θα κάνει η συγκεκριμένη υπαξιωματικός σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Και δεν πρέπει να τίθεται τέτοιο ερώτημα ακριβώς γιατί πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι θα είναι πολύ δύσκολο και για μας που δηλώνουμε πατριώτες να τιμήσουμε τους όρκους μας στο ακέραιο μέχρι την τελευταία στιγμή. Αλλά για κάθε ενδεχόμενο και για να μην υπάρξουν αμφιβολίες θα πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες στο στράτευμα και σε καιρό ειρήνης αλλά πολύ περισσότερο σε καιρό πολέμου που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία κάθε στρατιωτικής μονάδας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ευτυχώς είμαστε ένα κράτος αρκετά ισχυρό που στηρίζεται σε ένα τακτικό στρατό και όχι σε φανατισμένους ατάκτους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ιεραρχία και ο καθένας ακολουθεί αυστηρά, εντολές ανωτέρων, χωρίς να κάνει του κεφαλιού του. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι ποτέ δεν θα χρειαστούμε ένα στρατό αντιτούρκων (δεν θελήσαμε ποτέ την γη τους) αλλά ένα στρατό ικανό, τόσο σε επίπεδο υλικού όσο και σε επίπεδο ηθικού, να κατοχυρώσει και να προασπίσει τα συμφέροντα της πατρίδας έναντι της τουρκικής απειλής.
    Ας δείξουμε λοιπόν εμπιστοσύνη σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Αν δεν το κάνουμε, αυτό θα είναι ένα δείγμα αδυναμίας που δεν ταιριάζει στον Ελληνικό Στρατό.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Σάββα,

    Το ότι η κοπελιά είναι πομακικής καταγωγής δεν μου λέει τίποτε απολύτως. Και η Καρά Χασάν Πομάκα είναι...
    Θα μου πεις η ΕΥΠ θα έχει ερευνήσει αν έχει σχέσεις με ΤΟ προξενείο. Ε, ίσως το ... προξενείο την τοποθέτησε στις ΕΔ, το αποκλείεις; Μ’ αυτά που βλέπουμε στην Θράκη (τους) ΜΑΣ τον τελευταίο καιρό, εγώ δεν αποκλείω τίποτε. Η Χριστίνα έχει δίκιο. Χωρίς πόλεμο, μας κατακτούν σιγά-σιγά με την ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ του Αθηναϊκού τερτακομματικού κράτους.
    Τώρα, όσον αφορά στην εμφάνιση της κοπέλας, τι να σου πω, φίλε Σάββα; Δεν το σκέφτεσαι να ξαναγυρίσεις στις ΕΔ;;; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απο κazanias:

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΑΒΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "... Ἀκόμα καί οἱ Πομάκοι, οἱ σλαβόφωνοι ἐκεῖνοι μουσουλμᾶνοι, οἱ ὁποῖοι ὑπέστησαν τίς ἰσλαμικές καί σλαβικές ἐπιδράσεις, ἐπαναστάτησαν καί ἵδρυσαν αὐτόνομη καί ἀνεξάρτητη Δημοκρατία ἀπό 21 χωριά (1878), πού διατηρήθηκε μέχρι τήν προσάρτηση τῆς Ἀνατολικῆς Ρωμυλίας στή Βουλγαρία (1885). Οἱ Πομάκοι ἐκδήλωσαν ἀκόμη τίς προθέσεις τους νά ἐνταχθοῦν στήν ἑλληνική παρά στή βουλγαρική κυριαρχία καί ζήτησαν νά μή συμπεριληφθεῖ ἡ περιοχή τους (σημερινή βουλγαρική Θράκη καί τμῆμα τῆς ἑλληνικῆς Θράκης) στήν ὑπό συγκρότηση μεγάλη Βουλγαρία".
    (Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης, Ἐκδόσεις)

    γιά τήν ἀντιγραφή
    Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντιτίθεμαι με την εισαγωγή μεταναστών σε στρατο ή αστυνομία αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι Ελληνίδα μουσουλμάνα Πομάκισσα και πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσουμε να παραμελούμε και να απομακρύνουμε σημαντικά κομμάτια της Ελλάδας απο τους υπόλοιπους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ με το Σάββα και τον Ανώνυμο 12.22. Οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι.Η Εληνική πολιτεία τόσα χρόνια με την πολιτικής της τους σπρώχνει στην αγκαλιά της Τουρκίας.Καιρος είναι να ξυπνήσουμε και ν'αλλάξουμε πολιτική σε αυτό τη ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή, εγώ κατοικώ στην Θράκη, στην Ξάνθη συγκεκριμένα, ίσως θα μπορούσα να πω με πολύ μεγαλύτερη προσέγγιση στην πραγματικότητα, τι πραγματικά συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση.
    Φυσικά, δεν γίνεται λόγος για τις πεποιθήσεις των Πομάκων και τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την "τουρκοποίηση" που προσπαθούν "με το στανιό" να τους επιβάλλουν τα γνωστά πρακτοροειδή του Προξενείου της Κομοτηνής. Ούτε θέλω να πιστεύω πως η συγκεκριμένη κοπέλα ανήκει σε μία "κλειστή μουσουλμανική οικογένεια", από τη στιγμή βεβαίως που τα γεγονότα μαρτυρούν το αντίθετο. Φυσικά, δεν αγνοώ τον παράγοντα να ανήκει στους "λίγους" πομάκους που για ποικίλους λόγους αναφέρουν την Τουρκία ως "μητέρα πατρίδα" και είμαι απολύτως βέβαιος πως έχει ελεγχθεί η συγκεκριμένη παράμετρος. Είμαι απόλυτα πεποισμένος πως είναι αλλά και νιώθει Ελληνίδα.
    Η ανησυχία μου όμως βρίσκεται σε ένα μελλοντικό γεγονός. Τον γάμο της... πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κάποιος ότι δεν θα την πλησιάσει για να την παντρευτεί κάποιος που θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Άγκυρας; Το λιγότερο που θα συμβεί, θα είναι να καταστραφεί η προσωπική της ζωή. Το χειρότερο, να απολυθεί από το στράτευμα. Από εκεί και πέρα δεν γεννάται θέμα, πλην των οπτικών ή άλλων πληροφοριών που θα υποπέσουν στην αντίληψή της για την κατάσταση των στρατοπέδων στα οποία πρόκειται να υπηρετήσει. Παρ' όλα αυτά, προσωπικά πιστεύω στην ακεραιότητα του χαρακτήρα της κοπέλας, που είναι εξάλλου και χαρακτηριστικό γνώρισμα των Πομάκων. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα υπηρετήσει την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και ίσως καλύτερα και από πολλούς από εμάς που λέμε ότι είμαστε Έλληνες, λέμε ότι είμαστε πατριώτες, αλλά ποτέ δεν το έχουμε αποδείξει... Συγχαρητήρια στην Σεϊβτζάν και καλή δύναμη για τα δύσκολα που έρχονται. Μα πάνω από όλα υπομονή, θα της χρειαστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σάββα, συμφωνώ με την λογική σου, αν και υπάρχει το στοιχείο της επικινδυνότητας και νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε στο που αναφέρομαι. Το θέμα είναι, να τους κερδίσουμε και πάλι, κι εμείς εδώ πάνω δίνουμε αγώνα καθημερινό προς αυτή την κατεύθυνση. Η πολιτεία όμως πολύ εύκολα τους πετάει στην αγκαλιά της Άγκυρας. Πίστεψέ με, πολύ εύκολα, όσο και αν οι ίδιοι θέλουν να αποφύγουν τις σχέσεις με τους "τουρκογενείς".
    Η πρόσβασή τους σε πολλές υπηρεσίες του δημοσίου, είναι πράξη, εδώ στην Θράκη. Και σε πλείστες όσες των περιπτώσεων, εις βάρος των χριστιανών κατοίκων που αναζητούν μία εργασία (κυρίως στο δημόσιο και στους οργανισμούς του δημοσίου), επιδεινώνοντας το πρόβλημα της ανεργίας στον χριστιανικό ντόπιο πληθυσμό. Εδώ χρειάζεται η προσέγγιση της Πολιτείας, που θα φροντίσει ναι μεν να εξισορροπήσει τις αδικίες του παρελθόντος (που έγιναν από παλαιότερες κυβερνήσεις) αλλά και θα προσφέρει πνεύμα αγαστής συνύπαρξης. Γιατί απλά, όταν κάποιος σου παίρνει τη δουλειά, δεν τον βλέπεις και με το "καλύτερο μάτι". Εγωιστικό; ίσως, αλλά πραγματικότητα. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα ή μόνο ο κάμπος της Λάρισας ή μόνο τα θερμοκήπια της Κρήτης... Ελλάδα είναι παντού όπου υπάρχουν Έλληνες, που προσμένουν την φροντίδα της "μάνας πατρίδας". Αυτό μπορεί να γίνει; και πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ολοι οἰ μουσουλμἀνοι,σἐ ὀποιο κρἀτος καἰ νἀ ανοἰκουν,τἠν ὠρα τἠς κρἰσεως πηγαἰνουν μἐ τοὐς ομὀθρησκοὐς τους.Γιατἰ θἀ διαφἐρη ἠ κατἀ τἀ ἀλλα ὀλα συμπαθεστἀτη κοπἐλα;Θεωρὠ πολὐ επικἰνδυνο αυτὀ ποὐ ἐγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kalhspera sas apo germania....tha symfwnisw me ton filo savva kairos einai na anoixoume kai emeis ta matia mas kai na doume kathara..exalou...allo pomakoi kai allo ellhnes polites me mousoulmanikh threiskeia(tourkoi ths thrakhs opws einai gnwstoi)exw synergastei me pomakous kai eimai sigouros oti pote ma pote den tha mas poulisoun...oso gia to na mporousame na eixame se dhmosies yphresies opws leei o filos savvas tourkous h mallon ellhnes polites mousoulmanikhs thriskeias thelei poly para poly douleia na ginei kai kalh prosegmenh epistimonikh kai apo mikrh hlikia douleia

    enas pontios apo germania

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι λυπηρό να θυμάσαι οτι οι Πομάκοι είναι ο γενναίος και σκληρός αρχαίος λαός των Αγριάνων.

    Αλλά δυστυχώς αυτό δεν αναιρεί τον κίνδυνο που απορρέει απο την "Τουρκοισλαμική Πίεση" επί της χώρας μας...

    Η 5η Φάλαγγα ούτως ή άλλως πάντα υπάρχει...

    ...στο χέρι σου όμως είναι να την "ενισχύσεις" ή να την "εξασθενήσεις" μέσα στο έθνος σου...

    ...συμφωνούμε ή διαφωνούμε, η "Σύγκρουση Πολιτισμών" (και δη Δύσης και Ισλαμ) είναι γεγονός...

    ...το Κοράνι είναι η ισχυρότερη πηγή επηρεασμού της σκέψης και της δράσης ενός μουσουλμάνου...

    ...οι 150 απο τις περίπου 450 σελίδες του Κορανίου επιτάσσουν την διάδοσή του Ισλάμ δια της σφαγής...

    (έχω απομονώσει τα κεφάλαια με τους αντίστοιχους στίχους και τα έστειλα στον Σάββα για να κρίνει εαν θα τα δημοσιεύσει ή όχι...)

    ...μέσα σε αυτές τις σελίδες υπάρχουν ρητές εντολές προς τους μουσουλμάνους να ΜΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ στις κοινωνίες των Απίστων (δηλ. των μη-μουσουλμάνων)...

    ...αντιθέτως, να είναι έτοιμος ο Μουσουλμάνος ανά πάσα στιγμή να υποστηρίξει και να ενισχύσει την Ιμπεριαλιστική επέκταση του Ισλάμ απο την θέση στην οποία βρίσκεται στην "ξένη κοινωνία" και με κάθε εύκαιρο μέσο, ακόμη κι εναντίον της χώρας που τον φιλοξενεί...

    ...ειδεμή, οι "ποινές κολασμού του" ισοδυναμούν με "φετφά θανάτου"...

    ...αυταπατώμεθα εαν πιστεύουμε πως μπορεί ή ενδιαφέρεται να ενσωματωθεί μουσουλμάνος σε δυτική/χριστιανική κοινωνία...

    ...αντιθέτως, με πρώτη ευκαιρία θα στηρίξει τον "μουσουλμάνο επιτιθέμενο"...

    ...είτε ιδία βουλήσει, είτε εκβιαζόμενος...

    ...η απόδειξη βρίσκεται στα παρακάτω χωρία του Κορανίου:

    .............

    Κοράνι, εκδ. Δαρέμα

    Κεφ. 2, στ.140 :
    « …Αν συναινούσες στους πόθους τους (βλ. των γκιαούρηδων-απίστων) , ύστερα από τη γνώση (σημ. Κοράνι) που δέχτηκες, θα ήσουν ανάμεσα στον αριθμό των ασεβών (βλ. των απίστων)».

    ( Απαγορεύεται δηλ. οποιαδήποτε συνεργασία ή συμφωνία με τους άπιστους).

    Και

    264. « Εκείνοι που υποστηρίζουν τον άγιο πόλεμο (δηλ. την επέκταση και επικράτηση του Ισλάμ) με τις περιουσίες τους….έχουν τη σίγουρη ανταμοιβή τους απ’ τον Αλλάχ. Αυτοί είναι προστατευμένοι κι απ’ το φόβο κι απ’ την αγωνία».

    274. «……Υπάρχουν πιστοί που πολεμούν κάτω απ’ τις σημαίες της πίστης, μ’ όλο που η φτώχεια τους δεν τους επιτρέπει ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. ……... Η αγαθοεργία που θα κάμετε σ’ αυτούς θα γνωσθεί απ’ τον Αλλάχ).

    (Δηλ., η εντολή του Κορανίου είναι «Στηρίξτε τους Μάρτυρες Φενταγίν» με κάθε τρόπο. Άρα, οι ανά τη γη μουσουλμανικοί πληθυσμοί, σύμφωνα με το Κοράνι έχουν ιερή υποχρέωση να παρέχουν άσυλο και να στηρίζουν παντοιοτρόπως τους Εξτρεμιστές Ισλαμιστές Μαχητές.


    κεφ. 33, στ.47: « Μην υπακούς ούτε στους άπιστους, ούτε στους ασεβείς.….».

    Κεφ. 3, στ. 27. « Ποτέ σας μην παίρνετε για προστάτες τους άπιστους, εκτός αν αναγκαστείτε από το φόβο. Η οργή του Αλλάχ θα πρέπει να σας κάνει να τρέμετε. Σ’ αυτόν θα ξαναγυρίσετε».

    (Άρα, ποτέ σας μην ενσωματωθείτε σε μη ισλαμική κοινωνία. Ποτέ σας μην δώσετε όρκο πίστης σε ξένη μη ισλαμική σημαία και Σύνταγμα. Κι αν το κάνετε, κάντε το μόνο υποκρινόμενοι. Να είστε έτοιμοι να προδώσετε αυτήν την ψεύτικη πατρίδα σας στο πρώτο κάλεσμα του Ισλάμ).


    Και

    83. « Οι αποστάτες (του Ισλάμ), που ολοένα θα αυξάνει η αδικία τους, δεν έχουν να ελπίζουν καμιά συγγνώμη. Η κατάρα είναι ο κλήρος τους».

    (Δηλαδή, Φετφάς (εντολή) εκτέλεσής τους).


    Και

    113. « Ω πιστοί! Μόνον ανάμεσά σας να συνάπτετε στενούς δεσμούς. Οι άπιστοι προσπαθούσαν να σας διαφθείρουν. Θέλουν την καταστροφή σας».

    ( Το ίδιο το Κοράνι απαγορεύει στους Μουσουλμάνους να ενσωματωθούν σε άλλες μη Ισλαμικές κοινωνίες).


    Και

    142. « Ω πιστοί! Αν ακολουθείτε τους απίστους, θα ξαναγυρίσετε στην πλάνη σας και θα καταστραφείτε».

    (Απαγορεύεται η ενσωμάτωση στις κοινωνίες των απίστων).


    Και

    150. « Ω πιστοί! Δεν μοιάζετε μ’ εκείνους που έγιναν άπιστοι και λένε: οι αδελφοί μας χάθηκαν πηγαίνοντας στον πόλεμο και πολεμώντας. Αν έμεναν ανάμεσά μας δεν θα πέθαιναν. Αυτά τα ασεβή λόγια θα τους στοιχίσουν στεναγμούς. Ο Αλλάχ δίνει τη ζωή και το θάνατο. Βλέπει τις πράξεις σας».

    (απειλή εκτέλεσης σε όποιον αποσκιρτήσει)

    Κεφ. 4, 91. « Θέλησαν να σας κάμουν άπιστους σαν εκείνους και να σας κάνουν να συμμετάσχετε στην ασέβειά τους. Μην συνάπτετε δεσμούς μαζί τους, ώσπου να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Αν ξαναγυρίσουν στην απιστία, πιάστε τους και θανατώστε τους παντού όπου κι αν τους βρείτε. Να μην έχετε ανάμεσά τους ούτε προστάτη ούτε φίλο».

    (απαγορεύεται δηλ. η υποταγή του Μουσουλμάνου σε ξένη σημαία)

    και

    93. « Υπάρχουν άλλοι που θέλουν να συνδέσουν την πίστη σας με την πίστη του έθνους τους. Εξεγείρονται κάθε φορά που τους καλούνε για τούτο. Αν εξακολουθούν να φέρουν τα όπλα εναντίον σας, αν δεν σας προσφέρουν την ειρήνη, πιάστε τους και σκοτώστε τους παντού όπου τους βρείτε. Σας δίνουμε απόλυτη εξουσία απέναντί τους».

    (Πόλεμος μέχρις εσχάτων εναντίον των απίστων).

    Και
    94. « Δεν επιτρέπεται σ’ έναν Ισλαμιστή να σκοτώσει έναν άλλο….».

    (δηλαδή, μουσουλμάνος Έλληνας στρατιώτης απαγορεύεται να σκοτώσει Τούρκο ή άλλον μουσουλμάνο στρατιώτη ή αντάρτη - πχ της Θράκης - ή τρομοκράτη)

    και

    95. « Εκείνος που θα σκοτώσει εκούσια έναν πιστό θάχει για ανταμοιβή την κόλαση. Εκεί θα μείνει αιώνια. Ο Αλλάχ, εξεγερμένος εναντίον του, θα τον καταραστεί και θα τον καταδικάσει σ’ ένα φοβερό βασανιστήριο».

    (Ομοίως)


    Και

    107. « ………. να μην υπερασπίζεσαι εκείνους που τυφλώνονται μόνοι τους (έχοντας άλλες φιλοσοφικές απόψεις), γιατί ο Αλλάχ μισεί (Θεός και μισεί ?) τους δόλιους και τους άπιστους».

    Και

    138. « Μήπως νομίζουν εκείνοι που επιζητούν τη φιλία των άπιστων παρά των πιστών πως θα έχουν στήριγμα από τη δύναμή τους? Κάθε δύναμη προέρχεται από τον Αλλάχ».

    (καμία επαφή με τα έθνη των απίστων δεν είναι επιτρεπτή)

    και

    143. « Ω πιστοί! Μόνο μέσα στους πιστούς να γυρεύετε φίλους. Μη θέλετε να δώσετε στον Αλλάχ φανερή απόδειξη εναντίον σας»?

    (μην ενσωματώνεστε σε κοινωνίες απίστων).


    Κεφ 5, στ 37. « Η ανταμοιβή εκείνων που πολεμούν εναντίον του Αλλάχ και του προφήτη του (βλ. Ισλάμ) και που προσπαθούν να επεκτείνουν τη διαφθορά στη γη, θα είναι ο θάνατος, το μαρτύριο του σταυρού. Θα τους κόψετε τα χέρια και τα πόδια. Θα τους εξορίσετε από την πατρίδα τους. Αυτή θα είναι η εκτίμηση που θα τους καλύψει σ’ αυτόν τον κόσμο και στον άλλο, τα μαρτύρια θα είναι ο κλήρος τους».

    ( δηλαδή, όποιος άπιστος τολμήσει να αντισταθεί στο κατακτητικό Ισλάμ θα πεθάνει με μαρτυρικό θάνατο).

    Και

    56. « Ω πιστοί! Μη συνδέεστε ποτέ με τους Ιουδαίους και τους Χριστιανούς. Αφήνετέ τους να ενώνονται μεταξύ τους. Όποιος τους κάνει φίλους, θα γίνει όμοιός τους και ο Αλλάχ δεν είναι οδηγός των διεστραμμένων».

    (βλ. μην ενσωματώνεστε στην δυτική κοινωνία).


    Και

    62. « Ω πιστοί! Μη συνδέεστε με τους Χριστιανούς, τους Ιουδαίους και τους ανευλαβείς που χλευάζουν τη λατρεία σας. Να φοβάστε τον Αλλάχ, αν είστε πιστοί».

    Κεφ 6, στ. 67. « Να αποφεύγετε εκείνους που δυσφημούν τη θρησκεία, ώσπου ν’ αλλάξουν λόγια. Αν τύχει και σας κάνει ο πειρασμός να ξεχάσετε αυτή την εντολή, σκεφτείτε, αφού την θυμηθείτε, πως δεν πρέπει να κάθεστε μαζί με τους άπιστους».

    (καμία κοινωνία με τους άπιστους. Καμία ενσωμάτωση στις κοινωνίες τους).

    Και

    151. « …Μην ακολουθείς τις επιθυμίες εκείνων που βλασφημούν τον ισλαμισμό…»


    Κεφ 9, στ 23. « Ω πιστοί! Πάψτε να αγαπάτε τους πατέρες και τους αδελφούς σας αν προτιμούν την απιστία από την πίστη. Αν τους αγαπάτε, θα γίνετε διεστραμμένοι».

    (Το Κοράνι διατάσσει εγκατάλειψη από τον Ισλαμιστή των γονέων του και της οικογένειάς εάν δεν ασπαστούν και αυτοί το Ισλάμ...ομοίως, διατάσσει εκβιαστική εγκατάλειψη και δίωξη του όποιου μέλους της ισλαμικής οικογένειας ενσωματωθεί στην κοινωνία των απίστων).

    Και

    67. « Μην δικαιολογείστε άλλο. Αφήσατε την πίστη για να ακολουθήσετε την πλάνη. Αν μπορούν μερικοί από σας να ελπίζουν στη συγγνώμη, οι άλλοι, που είναι παραδομένοι στην ασέβεια θα υποστούν σπαραχτικές τιμωρίες».

    (δηλ., οι αποστάτες του Ισλάμ θα τιμωρηθούν πολύ σκληρά).

    Κεφ 16, στ 108. « Οι πιστοί που θα αποστατήσουν, θα παραδοθούν στην οργή και στην εκδίκηση του ουρανού εκτός αν υποχώρησαν στη βία και η καρδιά τους δεν προσηλώθηκε ειλικρινά στην πίστη».

    Κεφ 17, στ 47. « Όταν διαβάσεις το Κοράνιο, θα απλώσουμε ανάμεσα σε σένα και σε κείνους (άπιστους) που δεν πιστεύουν στη μέλλουσα ζωή, έναν αδιαπέραστο πέπλο».

    (γι’ αυτό και δεν πρόκειται να επικοινωνήσουν ποτέ αληθινά οι Ισλαμιστές με τον υπόλοιπο κόσμο. Έχει τοποθετήσει η ίδια η θρησκεία τους ένα αδιαπέραστο πέπλο ανάμεσα σ’ αυτούς και στον υπόλοιπο κόσμο – τους θεωρούμενους άπιστους)

    και

    75. « Λίγο έλειψε να σε κάνουν οι άπιστοι να εγκαταλείψεις τη διδασκαλία μας και να αλλάξεις τις εντολές μας. Αυτή η συγκατάβαση θα σου χάριζε τη φιλία τους».

    77. « Αν τις είχες ακολουθήσει, θα σε κάναμε να νοιώσεις τις αναπηρίες της ζωής και του θανάτου και δεν θα μπορούσες να αποφύγεις την οργή μας».

    (Με τις εντολές 75 και 77, σταματούν κάθε ισλαμιστή μετανάστη από το να ενσωματωθεί στην δυτική κοινωνία υποδοχής).

    Κεφ 60, στ. 1. « Ω πιστοί! Μην έχετε κανένα δεσμό με τους εχθρούς μου και τους δικούς σας. Τους δείχνετε καλοκαγαθία κι αυτοί αποκήρυξαν την αλήθεια που διδάχτηκαν. Σας έδιωξαν, και σας και τον προφήτη από τους κόλπους της πόλης τους γιατί είχατε πίστη. Αφού τους πολεμάτε για να υπερασπιστείτε το νόμο μου και για να αξιωθείτε τις εύνοιές μου, πως θα διατηρήσετε φιλία γι’ αυτούς? Ξέρω τι είναι κρυμμένο στα βάθη των καρδιών σας και τι κάνετε στα φανερά. Όποιος προδώσει τα συμφέροντά μου θα έχει φύγει από το δρόμο της δικαιοσύνης».

    Και

    13. « Ω πιστοί! Μην έχετε καμιά δοσοληψία με όσους βαρύνει η θεϊκή οργή…»

    .........

    Τις αποδείξεις για τις "φονικές προθέσεις" τους ενάντια στην "Κοινωνία των Γκιαούρηδων και των Απίστων" τις δίνουν μόνοι τους οι Μουσουλμάνοι μέσω του "ιερού τους βιβλίου"...

    ...ο ίδιος δε ο Ερντογάν έδωσε σαφή εντολή πρόσφατα προς τους Τούρκους - και εμμέσως προς όλους τους μουσουλμάνους - της Γερμανίας να ΜΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ και να ΜΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ στην δυτική κοινωνία...

    ...θυμηθείτε τις διώξεις του Σαλμάν Ρασντί αλλά και όλων των "Αποστατών του Ισλάμ"...

    ... το παρακάτω σχετικό site

    http://www.apostatesofislam.com/

    δείχνει σε όλο του το τραγικό μεγαλείο το τι υφίσταται όποιος μουσουλμάνος επιθυμεί να ενσωματωθεί στην Δυτική κοινωνία των "Απίστων" και να ξεφύγει απο το "γράμμα του Κορανίου"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βεβαια υπάρχουν μουσουλμανικά κράτη που δεν θέλουν την Τουρκία. Αλλά μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό.
    Ιδού την τρομοκρατία της αλ καιντα που ξεσηκώνει όλους τους μουσουλμάνους. Και δεύτερον εάν είναι έλληνες τότε να μάθουν ελληνικά και να μην ζητάνε τουρκικά σχολεία, και προξενεία. Η είσαι έλληνας μουσουλμάνος η Τούρκος.
    Τη λέει η παροιμία "ο λύκος δέρμα αλλάζει αλλά όχι μυαλό" Κάππος έτσι. Υπ'αρχουν τόσοι "ομογενείς" όπως συνηθίζεται να λέγονται οι οποίοι θέλουν να έρθουν Ελλάδα αλλά δεν έρχονται λόγω της έλειψες εργασίας που υπάρχει. Γιατί δεν πέρνουναι αυτούς στον Στρατό δίχως εξετάσεις που είναι και έλληνες χριστιανοί.
    Υ.Γ ζω στη Γερμανία και κατά την γνώμη μου μουσουλμάνος εστί μουσουλμάνος και άστον να ορκιστεί όπου θέλει. "Γίνεσαι Δίακο Τούρκος τζαμί να προσκυνήσεις κτλ. κτλ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. >ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΒΒΑ. Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ ΕΠΟΠ ΕΙΝΑΙ ΠΟΜΑΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ<

    Kαι η Καρά Χασάν πομακικής καταγωγής είναι, και; Πρέπει πρώτα να κλείσει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, να κλείσουν τα τουρκόφωνα σχολεία, όπως είχε υποδείξει και η κ. Χαρά Νικοπούλου, να σταματήσουν οι επισκέψεις Τούρκων επισήμων στην Θράκη, να περάσουν υπ' αυτές τις συνθήκες τουλάχιστον 40 χρόνια, ώστε να ξέρουμε ποιος είναι ποιος και τι και μετά να ανοίξουν οι πόρτες των ΕΔ και των ΣΑ για μουσουλμάνους.
    Τώρα ανοίγει μόνον ο ασκός του Αιόλου. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται πειράματα με την ασφάλεια της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν βλέπω για ποιό λόγο πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στο συγκεκριμένο γεγονός ,όταν όλοι οι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα άρρενες έλληνες πολίτες υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία στον Ελληνικό Στρατό , όπως και τα αδέλφια της Σεϊβτζάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πολλα μπράβο στον Ε.Σ ΓΙΑ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΠΡΌΣΛΗΨΗ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ Η ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ(ΚΟΥΡΔΟΙ) ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. To 1971 υπηρετούσα σε μονάδα της Ηπείρου όπου είχαμε πολλούς μουλμάνους. Δεν τους ξεχωρίζαμε σε τούρκους και πομάκους, ολους ίδιους τους θεωρούσαμε, ώσπου έμαθα να τους θεωρώ ως κάτι διαφορετικό μεταξύ τους με κάπως οδυνηρό τρόπο. Συγκεκριμένα κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου είχαμε μοσχάρι για μουσουλμάνους και χριστιανούς, αλλά και χοιρινό για τους χριστιανούς και είχαμε κανονίσει στην τραπεζαρία ιδιαίτερο χώρο για τους μουσουλμάνους, τούρκους και πομάκους ώστε να μην είναι μαζί με τους χριστιανούς που θα έτρωγαν χοιρινό. Ήμουν τότε αξιωματικός βοηθός επόπτου και έφερνα βόλτες στα εστιατόρια κατά την διάρκεια του γεύματος όπου ξαφνικά άκουσα μεγάλη φασαρία. Τι είχε γίνει. Οι πομάκοι πήγαιναν και έπαιρναν χοιρινό και καθόντουσαν να το φάνε δίπλα στους τούρκους αφού έτσι ήταν κανονισμένα τα καθίσματα, οι τούρκοι παρεξηγιόνταν, ζητούσαν τον λόγο και άναψε μεγάλος καυγάς με τραυματισμούς με τα μαχαιροπήρουτνα. Από τότε έχω μάθει να ξεχωρίζω τους πομάκους και να τους θεωρώ πολύ κοντά μας...
    Καλώς ήλθες στον Ελληνικό Στρατό Σεϊβτζάν κι αν θέλεις να κάνεις καριέρα, γιατί όχι, άντε και αξιωματικίνα!!
    Ιουλιανός ο Παραβάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ 23 Ιανουάριος 2009 5:25 μμ

    Οι μουσουλμάνοι υπηρετούν στον στρατό, αλλά υπό ειδικές συνθήκες. Δεν γίνονται αξ/κοί, ούτε υπ/κοί, δεν φυλάνε σκοπιές και κρατούν όπλο μόνο στην βασική εκπαίδευση, στο Γύθειο.
    Συνήθως τους βάζουν σε ειδικότητες "ακίνδυνες", ήτοι μάγειρες, κουρείς, κροκόπτες κλπ.

    Ουδείς απάντησε στο ερώτημα σχετικά με την Καρά Χασάν, η οποία είναι μεν Πομάκισσα, μας διαβεβαίωνε τότε το ΠαΣοΚ ότι είναι ελληνόφρων, αλλά αποδείχθηκε μια χαρά τουρκόφρων και ενεργούμενο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

    Ιουλιανέ Παραβάτα,

    Αν είναι να τα παραβούμε όλα, τότε γιατί να μην τους βάλουμε και στις παραγωγικές σχολές του στρατού; Ας οδηγούν και αεροσκάφη αναχαίτισης, γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σίγουρα μπορεί να αναρωτιέται κανείς διάφορα πράγματα και σίγουρα όχι αδίκως.

    Απο την άλλη κι εγώ όταν κατετάχθειν στο Κ.Ε.ΠΒ. στη Θήβα είχα δυο Πομάκους
    συνοπλίτες. Πολύ καλά παιδιά και οι δυο. Κάναμε πραγματικά πολύ καλή παρέα και είχαμε αναπτύξει πραγματική συμπάθεια. Αλλά δεν είναι αυτό που μου έκανε εντύπωση.
    Είχα πραγματικά την εντύπωση οτι αν είμασταν
    μέσα στο άρμα σε περίοδο μάχης, θα είχα δίπλα μου δυο πραγματικούς και άξιους συμπολεμιστές. Μου πρόσδιδαν σιγουριά. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος (200... Α ΕΣΣΟ χαιρετίσματα, αν ακούει κανείς).
    Η θρησκεία οπωσδήποτε είναι καταλύτης απο τη μια. Απο την άλλη ευκαιρίες (και αγκαλία) πρέπει να δίνονται

    Ως γνωστόν οι Πομάκοι είναι βίαια
    εξισλαμισθέντες Χριστιανοί στη δύση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
    (1.100 και χρόνια!) γύρω στο 1204!
    (απ΄οτι γνωρίζω)


    Leverage... (ιστο-φίλε μου)

    Για πες μου μια Χριστιανική προδοσία απέναντι στη Πατρίδα;
    Γνωρίζεις τα νούμερα απαγχονισμένων και παλουκομένων μοναχών, μητροπολιτών κ.λ.π., αλλά και απλών χριστιανών; εχεις επισκεφθεί μοναστήρια; έχεις ζήσει στο εξωτερικό να δεις απο κοντά τη δράση των παπάδων; (μιλάω για το σήμερα). Για τον Άγ. Κωσμά τον Αιτωλό δεν έχεις ακούσει; Για τον Άγ. Διονύσιο το Σκυλόσοφο; για τη αγάπη και διάσωση αρχαίων κειμένων απο πατέρες της εκκλησίας; για το βιβλίο του Αγ. Νεκταρίου "Περι του γνώθι σ΄αυτόν" (των Δελφών);
    και..και ...και... τόσα άλλα.

    Γνωρίζεις τίποτα απο τη προσφορά
    του Βυζαντίου στην ανθρωπότητα;
    Επειδή τυγχάνει να είμαι γιατρός, σου αναφέρω π.χ. οτι τη οργάνωση των νοσοκομείων της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και της "Βασιλειάδας" του Μεγάλου Βασιλείου, θα τη ζήλευαν και τα καλύτερα πανεπιστήμια των σύγρονων μεγαλουπόλεων. Απο το ευρωπαϊκό εξωτερικό σου γράφω.

    Θα πρότεινα να διαβάσεις (για αρχή) το
    "1204" του Γιώργου Καραμπελιά, που έχω τη τιμή να τον γνωρίζω και προσωπικά (πρότεινε και σε μένα κάτι. Άλλωστε ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ-και τη πίστεως και της συνεργασίας θα συμπλήρωνα, αλλά νομίζω ενπεριέχεται).

    Μπορείς βέβαια να διαβάσεις και τα βιβλία του Σαράντου Καργάκου για τους κρυπτοχριστιανούς (του σήμερα και του χτες) κ.λ.π. (τα βιβλία του όπως θα ξέρεις είναι "απαγορευμένα" απο τα δημόσια σχολεία, αν και οι καρεκλοκένταυροι-έκφραση του Ν. Καζαντζάκη(δες καλύτερα Καπετάν Μιχάλη)- που κυβερνούν-
    ο Θεός να τους φωτίζει, άντε ο Διας πες εσύ- όλοι δώσανε Έκθεση στις Πανελλήνιες απο τα βιβλία του).
    Βοηθάει στην εξέλιξη.... του γένους.

    Εμείς μιλάμε πιθανώς απο ελεύθερες χώρες. Ξέρεις τι είναι να σε ζώνουνε τα φίδια και οι λύκοι κι εσύ να αγωνίζεσαι να σταθείς Χριστιανός; ρώτα τους Πολίτες π.χ. ή πήγαινε στο Πόντο. Αλλά και στην Ευρώπη του σήμερα να πας, δεν πας μακρία... (χωρίς να υπάρχει σύγκριση βέβαια).

    Εκτος αν εννοείς τους προβατόσχημους λύκους (σε αυτούς απευθήνεται ο ίδιος ο Ιησούς, ως Παλεός των Ημερών στη αρχή της Αποκαλύψες του Αγ. Ιωάννου). Αν μιλάς για αυτούς εντάξει. Γνωρίζω σε τι αναφέρεσε. Υπάρχουν και δοσίλογοι
    (για παράδειγμα αναφέρθηκα επ΄αυτού σε κάποιο άλλο σχόλειο, που μετέφερα τα λόγια του γέροντα).
    Αλλά στο επάγγελμα σου για παράδειγμα, κάνουν όλοι τη δουλειά τους με συνείδηση; εγώ προσωπικά στη δουλειά μου ομολογώ οτι θα ήθελα να ήμουνα πολύ καλύτερος απο ότι είμαι τώρα. Προσωπικά με άριστα το 10 θα με βαθμολογούσα (ίσως) λίγο πάνω απο το μηδέν.


    Φιλικά

    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Γιώργος 3:12

    Φίλε Γιώργο, τα βλέπεις πολύ μονόπλευρα. Έχουν κάνει και οι Χριστιανοί εγκλήματα που δεν τα υπαγορεύει το Ευαγγέλιο προφανώς. Προσπάθησε να είσαι πιο αντικειμενικός. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να καταλάβουμε ότι το σημαντικότερο απ'όλα είναι να αισθάνεσαι Έλληνας, ανεξαρτήτως κόμματος ή θρησκείας. Δηλαδή οι "άθεοι" κομμουνιστές που έκαναν αντίσταση στην κατοχή, ήταν λιγότερο Έλληνες από τους "χριστιανούς" καταδότες? Υπάρχουν
    άπειρα ιστορικά παραδείγματα ότι στην δύσκολη στιγμή μετράει το σθένος και όχι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός.

    Πολεμάς για την πατρίδα πάνω απ'όλα και μετά για τα υπόλοιπα.

    Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Θανάσης Μ.

    Φίλε Θανάση, η προδοσία της Κύπρου από Έλληνες Μουσουλμάνους έγινε? Οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών και καταδότες ήταν όλοι τους Μουσουλμάνοι? 'Η μήπως το υποκινούμενο απο την Αμερική καθεστώς της Χούντας που τόσο ζημίωσε την χώρα μας, ήταν μουσουλμανικό? Επίσης, σύμφωνα με την λαΐκή παράδοση την κερκόπορτα την άνοιξε κάποιος από μέσα, ήταν και αυτός μουσουλμάνος? Μας βολέυει να λέμε οι "καλοι" χριστιανοί και οι "κακοί" μουσουλμάνοι αλλά η Ελλάς υπήρξε και πριν την εμφάνιση των δύο αυτών θρησκειών. Πας μη Έλλην Βάρβαρος έλεγαν οι πρόγονοι μας, όχι πας μη Χριστιανός.....

    Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Τάσο.

    Φίλε Τάσο
    αυτά που λές μάλλον σε κάποιον άλλον πιθανώς τα διάβασες.
    Αν καταλαβαίνω καλά αυτά που γράφω
    (θέλω να πιστεύω ότι δεν έφθασα ακόμα στην ηλικία του Alzheimer -
    μιλάω αποκλειστικά για μένα),
    άλλα πράγματα έγραψα.

    Αλλά συμφωνώ μαζί σου:

    1. Η Ελλάς υπήρξε και πριν την Ορθοδοξία. Η Ορθοδοξία, άλλωστε δεν είναι θρησκεία ,αλλά εν-πνεύση.

    2. Οι εσωτερικοί εχθροί είναι οι
    χειρότεροι, και άρα τα εσωτερικά σύνορα (του ανθρώπου) είναι που πρέπει πρώτα να θωρακήσουμε (θώρακας-Πνεύμονας-Αδάμ-Αέρας-Οξυγόνο. Περικεφαλαία, δόρι κ.λ.π.). Αν θωρακιστούν αυτά, θα
    ατσαλωθούν και όλα τα υπόλοιπα σύνορα. Και σ΄αυτό βοηθάει οπωσδήποτε αποφασιστικά και ο Πλάτωνας και ο Ηράκλειτος και ο
    Πυθαγόρας και τόσοι άλλοι. Είναι οπωσδήποτε προβολείς για την ανθρωπότητα.

    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Homo Cretensis
    Όλη ξέραμε τι ήταν η Καραχασάν, ανεξαρτήτως του τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ. Η Τουρκική εθνική της συνείδηση ήταν πασίγνωστη και είχαμε ενημερώσει σχετικά πριν από τις εκλογές σε διάφορα ιστολόγια.

    Αυτό είναι τελείως άσχετο με το σημερινό παράδειγμα. Δεν μπορούν να γίνονται τόσο εύκολα ομαδοποιήσεις, εκτός αν πιστεύεις ότι έχουν και όλοι οι Χριστιανοί την εθνική συνείδηση του Ιερώνυμου πχ.

    Η Σεϊβτζαν ήταν το πρώτο κορίτσι από το χωριό της που πήγε σε ελληνικό γυμνάσιο. Επέλεξε να υπηρετήσει την πατρίδα της στον ΕΣ. Το κυριότερο, το άρθρο είναι της εφημερίδας "Χρόνος", που ξέρει τι συμβαίνει στην Κομοτηνή, ποιοι μουσουλμάνοι είναι Τουρκόφρονες και ποιοι είναι Έλληνες.

    Οι θρησκευτικοί διαχωρισμοί είναι αχρείαστοι, ρατσιστικοί και αντεθνικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ναί,ανακαλύψαμε τον τροχό....Επί τόσα χρόνια τα περισσότερα συνοριακά φυλάκια είναι επανδρωμένα με μουσουλμάνους(μεμέτια) και λοιπόν;;;; Τώρα μας έκοψε η ανάγκη;;;;Στις ΗΠΑ π.χ ο στρατός τους αποτελείται από θρησκείες και εθνότητες ών ούκ έστι αριθμός.Ας στείλουμε εμείς οι Ελληναράδες τις κόρες μας σαν ΕΠΟΠ.Και ναι ,πριν ένα χρόνο σε εορταστική επέτειο στην Ρόδο,στην Δρία Τιμών και μία κοπέλλα από τα Τρίκαλα ή Καρδίτσα.ΑΨΟΓΗ. Στος τελος-τελος θα μας αποδείξει ο χρόνος αν η οποιαδήποτε μπορεί και αξίζει να εισπράττει το αντιμίσθιο του ΕΠΟΠ.Να είστε καλά, απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το θέμα δέν είναι εάν η κοπέλα θα υπαχθεί στις τάξεις του Στρατού. Αυτό δε΄ν πειράζει κανέναν αλλα με ποιά προυπόθεση? Με τον όρο οτι η χώρα έχει χαλυβδινο σύστημα μυστικών υπηρεσιων και άψογη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Αυτή είναι η πρόληψη και το κατασταλτικό πολλών προβλημάτων.

    Τώρα όσων αφορά την Ελληνική πραγματικότητα, μάλλον για ανέκδοτα θα πρέπει να μιλάμε. Απο τα μύρια που υπαρχουν, ας αναφερθώ μόνο στο ένα, στην χοροεσπερίδα που έκαναν την δεκαετία του ογδόντα οι μυστικές μας υπηρεσίες, λές και ήταν κανένα σωματείο. Ακους Έλληνα? οι μυστικοί πράκτορες.......έκαναν χορό!!

    Για να μή γίνομαι κουραστικός. Ας υπηρετήσει η κοπέλα. Εμείς άλλα πρέπει να κοιτάξουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μια βόλτα στα συμμαχικά νεκροταφεία, του 1914 νομίζω είναι, της Θεσσαλονίκης, Ζέϊτενλικ νομίζω ονομάζονται, θα μας δείξει τι σημαίνει να υπηρετούν μαζί άνθρωποι διαφορετικής θρησκείας. Στο Γαλλικό κομμάτι του κοιμητηρίου θα δείτε στους τάφους των στρατιωτών, ανάκατα, ο ένας δίπλα στον άλλον και όχι σε ξεχωριστά τμήματα, το σημάδι της θρησκείας του φονευθέντος στρατιώτη, δηλαδή τον σταυρό, την ημισέληνο ή το άστρο του Δαυϊδ! Πράγματι είναι συγκλονιστική η εικόνα. Δεν λέω ότι αυτούς τους στρατιώτες τους ένωνε ένα κοινό έθνος με κοινές αξίες όπου η διαφορετική θρησκεία δεν αποτελούσε εμπόδιο, αφού αν εξαιρέσεις τους Εβραίους στο θρήσκευμα, οι μουσουλμάνοι που υπηρέτησαν και εκοιμήθησαν υπό την Γαλλική σημαία ήταν κυρίως Σενεγαλέζοι και άλλοι από τις Γαλλικές αποικίες, όμως ο συμβολισμός είναι τεράστιος. Βέβαια αυτά είναι πολυτέλειες, για τις μεγάλες χώρες, αλλά εμείς εδώ θα μπορούσαμε να δούμε ότι οι μουσουλμάνοι μας είναι γηγενείς και όταν άτομα διαφορετικής θρησκείας τα ενώνουν κοινές αξίες κοινής πατρίδας η θρησκεία δεν αποτελεί εμπόδιο για τίποτα. Αρκεί το Ελληνικό μας κράτος να το καταλάβει αυτό και να ενστερνιστεί πρώτα αυτό αξίες που θα τις μεταδώσει στους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος και μετά δεν θα έχει να φοβάται κανέναν πράκτορα... Κανείς δεν μπορεί να κάνει ζημιά στον μορφωμένο, ελεύθερο, εύψυχο άνθρωπο ή έθνος.
    ΥΓ. Ενθυμούμαι κάποιον προϊστάμενό μου στην δουλειά, Αιγυπτιώτη Έλληνα, που υπηρέτησε, Κύριος οίδε με ποιον τρόπο, στον Γαλλικό στρατό κατά τον Β'ΠΠ και που κάθε 28η Οκτωβρίου ερχόταν στην εργασία με ένα Γαλλικό παράσημο ανδρείας και το χαρτί της προαγωγής του σε λοχία. Η συγκίνησή του ήταν μεγάλη και εξ ίσου η αγάπη του για την Γαλλία και βέβαια η περηφάνεια του για τον συνολικό αντιναζιστικό αγώνα που υπηρέτησε. Εμεις ως Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε κάποιους να νοιώσουν έτσι; Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε, αρκεί να πάψουμε από την μια να φοβόμαστε και την σκιά μας κι απ' την άλλη να γλύφουμε τον Τούρκο, κάτι που μας κάνει περίγελω διεθνώς!!
    Ιουλιανός ο Παραβάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς το πρώτο σχόλιο.

    Άραγε όλοι αυτοί που καίνε την σημαία, τι θα κάνουνε σε περίπτωση πολέμου;
    Όλοι αυτοί οι αστράτευτοι με τα Ι5 τι θα κάνουν σε περίπτωση πολέμου;

    Πιο πιθανό είναι να πολεμήσει η κοπέλα παρά αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Θα ηθελα απλα να αναφερω πως η τουρκικη εφημεριδα Hurriyet μιλαει με χαρα για την ΤΟΥΡΚΑΛΑ που θα υπηρετησει στον ελληνικο στρατο..αντρεξτε στο σαιτ της να τπ διαβασατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Aisxos gia olous esas pou ipostirizete ta dikaomata ton allodapon ston elliniko strato. I kopela einai TOURKALA kai ta ellinika tis einai spasta opote Savva ase tis filosofies. O ellinikos stratos prepei na apoteleitai MONO apo Ellines me elliniko aima kai oxi apo Ellines ipikoous. Exei xathei kathe aksia pleon. An imoun ston strato tha eixa idi paretithei...kai den tha imoun o monos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμε
    Αντιπαρέρχομαι τη λέξη αίσχος και περνώ στην ουσία.
    Αν ήσουν σε μια υπεύθυνη θέση του κράτους και έβλεπες τους Πομάκους, τους Ρομά, αλλά και τους Τουρκογενείς να γίνονται όργανα του τουρκικού προξενείου, με κίνδυνο κάποια στιγμή 120.000 άνθρωποι να θελήσουν το δικό τους Κόσσοβο, τί θα έκανες;
    Πώς θα προσπαθούσες να ξεπεράσεις το πρόβλημα;
    Η άποψή μου είναι ότι και η επιλογή της Καραχασάν από το ΠΑΣΟΚ ήταν ορθή.
    Η Καραχασάν, μέχρι να επιλεγεί από το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφια για την υπερνομαρχία Θράκης, δεν δήλωνε τουρκάλα και είχε στραμένο το πρόσωπό της προς την Αθήνα.
    Όταν τα φασιστοειδή και πολιτικά αναλφάβητοι άρχισαν να την βρίζουν, στράφηκε προς την Άγκυρα.
    Το θέμα λοιπόν ανώνυμε δεν έιναι απλά να θέλεις να βοηθήσεις την πατρίδα, αλλά και να μπορείς.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Savva,

    mou afises mia geusi politikis skopimotiton dia tou sxoliou sou. Diladi ipo ton fovo tis meionotitas tha prepei na xasoume ta etnika mas ideodi? na sto po laika tha prepei na filisoume katourimenes podies??? Ontas o idios makroxronio melos tou PA.SO.K imoun eksarxis antithetos me to thema Karaxasan. An i en logo kiria itan ellinofron den tha strefotan me tin proti mpora stin Agira alla tha prospathouse na apodeiksei tin ideologia tis. I idia apedeikse me tin praksi tis pos einai TOURKALA kai auto den allazei.
    Episis den theoro tous politikous pou itan antithetoi sto thema Karahasan fasistoeidi alla patriotes. O apokleismos allodapon kai poso akoma TOURKON apo theseis kleidia gia tin ethniki asfaleia den einai ratsismos. Min ksexnas pos oi sxeseis metaksi Elladas kai Tourkias einai arketa astathis kai i periptosi enos polemou pithani

    me ektimisi
    Evangelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σχετικά με την Καρά Χασάν, κάποιο λάθος κάνεις, Σάββα. Η κοπέλα ήταν από φοιτήτρια τουρκόφρων και συμμετείχε σε όλες τις (κρυφές τότε) συναντήσεις των τουρκοφώνων μουσουλμάνων της Θράκης. Όταν οι εφημερίδες τα έφεραν αυτά, καθώς και τις επαφές της με το προξενείο, στο φως της δημοσιότητας, το ΠαΣοΚ απλώς δήλωσε ... πως δεν τα γνώριζε. Αλλά δεν την απέπεμψε κιόλας. Άλλωστε, η ΝΔ είχε βουλευτή τον Ιλχάν, που ήταν ακόμη χειρότερος. Πήγαινε στην Άγκυρα και μιλούσε για "μητέρα-πατρίδα" εννοώντας την Τουρκία. Κανείς δεν του είπε να παραιτηθεί, κανείς δεν τον κήρυξε έκπτωτο του αξιώματός του. Θα μπορούσε να είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο με Έλληνα βουλευτή (τότε που υπήρχαν, πριν το 1955) στην Τουρκία;
    Δεν θυμάσαι που στην προεκλογική της περιοδεία, ένας δημοσιογράφος της ζήτησε να κάνει μία δήλωση για την Κύπρο κι εκείνη απάντησε ότι δεν είναι ΥπΕξ για να κάνει τέτοιες δηλώσεις; Ήταν πολύ έξυπνη αυτή η κίνηση του δημοσιογράφου, διότι τότε ψιλιάστηκαν όλοι κι άρχισαν να το ψάχνουν. Kαι βρήκαν ό,τι βρήκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αφήστε το κορίτσι να βγεί απ'τα σκατά,έκανε το άλμα και θέλετε να την στείλετε πίσω.Ώρα ήταν να δώσουμε το μύνημα ότι το κράτος είναι δίπλα τους όταν οι ίδιοι το θελήσουν.Αμόρφωτη και άνεργη θα σας βόλευε καλύτερα;Να φάει τη ζωή της σιχτιρίζοντας στα χωράφια;Η μπάρα,η ηλίθια μπάρα,που επιβάλλαμε σ'αυτούς τους ανθρώπους έκανε πολυ μεγάλο κακό,καιρός να κερδίσουμε τη νέα γενιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε: το θέμα δεν είναι τι γίνεται με μεμονωμένες περιπτώσεις όπως της Σεϊβτζάν ή της Καραχασάν. Το κάθε άτομο κάνει τις τελικές του επιλογές σύμφωνα με τον χαρακτήρα του, τις γενικές συνθήκες, ακόμα και τα τυχαία γεγονότα. Εννοείται ότικαθοριστικό ρόλο παίζει καιτο συγκεκριμένο περιβάλλον, οι άνθρωποι που θα έρθουν σε άμεση επαφή μαζί του, στο στρατό για την Σεϊβτζάν, στην πολιτική για την όποια Καραχασάν.¨Έτσι δεν μπορεί κανείς να αποφανθεί εκ των προτέρων για την στάση που θα κρατήσει αυτός ή εκείνος σε μια στιγμή κρίσης. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για ατομικές περιπτώσεις. Αντίθετα είναι κρίσιμο να συζητήσουμε για τις πολιτικές του ελληνικού κράτους απέναντι σε κάθε είδους μειονοτητες στη χώρα μας και (ίσως κυρίως) για τη στάση μας, ως κοινωνίας, απέναντί τους. Θυμίζω σχετικά ότι πχ οι Σουλιώτες κατά την Επανάσταση του 1821 ήταν Αλβανοί (και μάλιστα Τσάμηδες...)και δεν είχαν εξ αρχής ελληνική συνείδηση, ήταν απλώς αντίπαλοι του Αλή Πασά , ενώ Ελληνες από τον Οδυσσέα Αντρούτσο ω ςτον Καραϊσκάκη, υπηρετούσαν στην Αυλή του. Ωστόσο όλοι αυτοί βρέθηκαν στην ίδια πλευρά στην Επανάσταση μέσα από μια σκληρή αιματηρή και αντιφατική διαδικασία όπου τις προδοσίες (και τις δολοφονίες, όπως του Οδυσσέα) δεν τις διέπραξαν οι(Αλβανοί) Σουλιώτες αλλά Έλληνες (Γκούρας) με εντολή Ελλήνων προεστών.
    Το πιο κρίσιμο, επαναλαμβάνω, είναι η στάση της (ελληνικής) κοινωνίας, περισσότερο και από τις παρεμβάσεις του κράτους, συχνά ατελείς και συχνότερα ανόητες. Αν φωνάζουμε όλοι μαζί "Αλβανέ δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ" (το γνωστό σύνθημα ευγενών φιλάθλων(;)στην Ομονοια) τότε ας μην παραπονιόμαστε ότι σε κάποια κρίσιμη στιγμή οι εν λόγω Αλβανοί δεν θα πράξουν ότι θα θέλαμε. Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη δεν γίνεται.Θυμίζω τέλος ότι (αν θυμάμαι καλά) τα Γιάννενα οι Τούρκοι τα παρέδωσαν στον ελληνικό και όχι στον Βουλγαρικό στρατό επειδή, όπως είπαν οι Τουρκοι προύχοντες, εσάς (τους Ελληνες) γνωρίζουμε. Τώρα τι θα γίνει άμα θέλει να παντρευτεί η Σεϊβτζάν θα έλεγα ότι την ιστορία με το σκεπάρνι που ήταν κρεμασμένο στο ταβάνικαι θα έπεφτε πάνω στο παιδί όταν αυτό γεννιόταν, μάλλον την ξέρετε όλοι. Τέλος η θρησκεία παίζει ασφαλώς ρόλο-και στους Σουλιώτες, μια που τους ανέφερα, ήταν χριστιανοί. Ωστόσο βλέπουμε ότι στην Τουρκία διαχωρίζονται με βάση ακριβώς τη θρησκεία. Άλλοι την επικαλούνται και στηρίζονται σ' αυτήν και άλλοι τη φοβούνται και αντιτίθενται στους ισλαμιστές-του Ερντογάν. Δηλαδή σήμερα στην Τουρκία η θρησκεία είναι καθαρά θέμα πολιτικό και όχι (απλως) θρησκευτικό. Αυτό δεν αποτελεί πλήρη και ικανοποιητική απάντηση αλλά θέλω να υποδείξω ότι χρειάζεται να εξετάζονται πολλές πλευρές για ένα δύσκολο πρόβλημα, όπως αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Στην Θράκη είναι πασίγνωστο ότι μπήκε με βίσμα τον πανίσχρυρο Χατζηοσμάν.Πλέον την έχουνε διώξει (αντί να την απελάσουν) διότι απεδείχθει το προφανές,ότι είναι πράκτορας.Φυσικά η αντίδραση της Τουρκίας ήταν άμεση προσλαμβάνοντάς την ως γραμματέα στο προξενείο της Αθήνας για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια.
    Οσον αφορά τους πομάκους υπάρχουν οι (φιλ)Έλληνες που πρέπει να υπηρετούν και οι εκτουρκισμένοι (με τις ευλογίες του ελληνικού κράτους) που φυσικά και δεν πρέπει.Το να τους διακρίνεις είναι δουλειά της ΕΥΠ και είναι πανεύκολο.
    http://www.onalert.gr/stories/ereyna-gia-tin-mousoulmana-epop/22831

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.