30/1/09

Σκληρή ανακοίνωση από εβραϊκή οργάνωση των ΗΠΑ για τη στάση του Ερντογάν

To Αμερικανοεβραϊκό Συμβούλιο (AJC) είναι μια από τις ισχυρότερες αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις

του Σάββα Καλεντερίδη
Μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τράπεζα συζήτησης στο Νταβός και τις οργίλες δηλώσεις που ακολούθησαν, μια από τις ισχυρότερες εβραϊκές οργανώσεις στην Αμερική, το Αμερικανοεβραϊκό Συμβούλιο (AJC), αργά χθές το βράδυ εξέδωσε έγγραφη ανακοίνωση για το θέμα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η στάση του Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Νταβός "είναι μια αθλιότητα που μπορεί να προκαλέσει νέες αντιδράσεις εναντίον των Εβραίων".
Ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της...συζήτησης σε πάνελ στο Νταβός, απευθυνόμενος στον Σιμόν Πέρες του είπε: "Εσείς γνωρίζετε πολύ καλά πως να σκοτώνετε ανθρώπους", προκαλώντας την αντίδραση του Πέρες.
Ο πρόεδρος του AJC, David Harris, στη δήλωσή του τονίζει ότι "η οργίλη στάση του πρωθυπουργού Ερντογάν στο Νταβός, μοιάζει σαν να πηγαίνει κανείς να σβήσει τη φωτιά των αντισημητικών αντιδράσεων χύνοντας βενζίνα".
Ο Χάρρις αφού αναφέρθηκε στη ζωτική σημασία που έχουν οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, τόνισε ότι η Τουρκία είχε πάντα την υποστήριξη των Εβραίων της Αμερικής και σημείωσε ότι σε μια περίοδο που αυξάνεται ο αντισημιτισμός στην Τουρκία, τέτοιες συμπεριφορές και στάσεις απέναντι στο Ισραήλ δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Παρακολουθώντας την υπόθεση και την επίδρασή της στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, να σημειώσουμε και μείς με τη σειρά μας ότι κύριο θύμα της ιδιότυπης αυτής "ιερής" συμμαχίας Τουρκίας-Ισραήλ-Εβραϊκού λόμπι της Αμερικής είναι η Κύπρος, με αρχιτέκτονα της εισβολής και της κατοχής της τον Χένρι Κίσσιγκερ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ιδιότυπη συμμαχία Τούρκων και εξισλαμισμένων κυρίως Εβραίων στην εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, ένας από τους στόχους της οποίας ήταν η ιδιοποίηση των περιουσιών των Ελλήνων με άθλιους τρόπους, όπως αυτός του Βαρλίκ Βεργκισί. Να σημειωθεί επίσης ότι υπό διερεύνηση είναι επίσης ο ρόλος των εξισλαμισμένων Εβραίων στο Κίνημα των Νεοτούρκων, που ανδρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κίνημα είναι υπεύθυνο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολίας, ένα από τα ζητούμενα της οποίας ήταν επίσης η ιδιοποίηση των περιουσιών των Ελλήνων και ο έλεγχος της αγοράς από "ακίνδυνους" για τα συμφέροντα του τουρκισμού επιχειρηματίες.

Σχετικά δημοσιεύματα:
Χουρριέτ
http://www.earthtimes.org

11 σχόλια:

  1. Η σχέση των Εβραίων με το κίνημα των Νεοτούρκων είναι καταγεγραμμένη και δεν περιορίζεται μόνο στους εξισλαμισθέντες εβραίους (π.χ Κεμάλ). Εις εκ των τριών που ανακοίνωσαν στον σουλτάνο ότι πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία ήταν ο γνωστός εβραίος της Θεσσαλονίκης Καράσσο, ο οποίος στη συνέχεια παρά το ότι είχε τη δυνατότητα να λάβει θώκους υπηρεσιακούς στην κυβέρνηση των Νεοτούρκων αρνήθηκε προκειμένου να μεθοδεύσει τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε πόλη ουδέτερη με διεθνοποιημένη κυριαρχία ( ο νοών νοείτω).
    Αναφορικά με το άρθρο, στο πίσω μέρος του μυαλού μας, όλοι τρέφουμε κάποιες ελπίδες για να συμβεί ένα τέτοιο "σπάσιμο" των σχέσεων.
    Ωστόσο το ερώτημα πιστεύω δεν είναι εάν θα τα σπάσει η τουρκία με το ισραήλ, αλλά εάν η Ελλάδα θα τα βρεί ποτέ με το ισραήλ και τι είναι αυτό που την εμπόδισε στο παρελθόν να το κάνει. Γιατί εάν δεν συμβεί το δεύτερο, και το πρώτο να συμβεί, δική μου αίσθηση είναι ότι δεν θα αλλάξει τίποτε για εμάς. Καλοθελητές έχει πολλούς η γειτονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε τι συνέπειες θα έχει αυτό στο μέλλον.
    Μα σαν πρώτη εντύπωση δείχνει κατ'εμέ ότι η Τουρκία έχει πρόβλημα στην πολιτικής της. Προσπαθεί να συγκεράσει αντίθετα στοιχεία. Φυσικά εύχομαι να βγεί κάτι καλό για εμάς και για τους Κούρδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση δεν κάνεις στο Davos.
    Απλώς η Τουρκία νοιώθει ( καλώς ή κακώς ) ενδυναμωμένη και εκτιμά ότι μπορεί να τα λέει πιά "έξω από τα δόντια".

    Leverage

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αντιθετο την βλέπω πελαγωμένη και χαμένη μέσα στα αδιέξοδα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ερντογάν είχε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, πρώτα απ' όλα γιατί το παιχνίδι ήταν σημαδεμένο. Ο συντονιστής δημοσιογράφος Ντέιβιν Ιγνάτιους, πιθανόν εβραϊκής καταγωγής, δεν ήταν ουδέτερος, δεν έδωσε το λόγο και λειτούργησε η ποντιακή ιδιοσυγκρασία του Ερντογάν.
    Όμως, πίσω από τη συγκεκριμένη συμπεριφορά θα μπορούσαμε να αναζητοήσουμε τα εξής βαθύτερα αίτια:
    -Δημοτικές εκλογές προσεχούς Απριλίου. Σκοπεύει να χαϊδέψει τα ισλαμικά αντανακλαστικά της τουρκικής κοινωνίας και να λάβει ποσοστά πάνω από 50%.
    -Σύμφωνα με την κρατούσα άποψη στην Τουρκία, το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την ανάδειξη του Κουρδικού, γεγονός που ενοχλεί σφοδρά την Άγκυρα.
    Πάντως, ούτως ή άλλως, το θέμα αξίζει να το παρακολουθεί και να ...διασκεδάζει κανείς.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιδεύοντας τα ισλαμικά αντανακλαστικά της τουρκικής κοινωνίας δημιουργεί άλλες τριβές.
    Η δράση φέρνει αντίδραση. Το Ισραήλ δρά ανεξάρτητα απο τις ΗΠΑ? δεν νομίζω. Απλοικές σκέψεις κάνω δεν έχω το επίπεδο πολιτικού αναλυτή και Οπως λέει και συνάδελφος μπλογκέρ ανήκω στην τάξη του "copy paste".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσείς γνωρίζετε πολύ καλά πως να σκοτώνετε ανθρώπους.Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!!
    Προκλητική δήλωση και με περίσσιο θράσος από πλευράς Τουρκίας.Επικίνδυνες καταστάσεις δημιουργούνται όταν μιλούν για σκοτωμούς οι αρχιφονιάδες και γεννοκτόνοι του ελληνισμού του Πόντου της θράκης και της υπόλοιπης Ανατολίας.
    Θέλουν να καταστήσουν εαυτόν ισχυρό παράγοντα στην περιοχή.Θα τα καταφέρουν;Ίδωμεν.
    Πάντως αν αρχίσουν ανάλογες δηλώσεις και οι άλλοι γενοκτόνοι(Ισραήλ)περί γενοκτονίας των Ελλήνων στην Τουρκία,ίσως κάποιο όφελος μπορούμε να έχουμε.Αφού οι κυβερνήσεις μας από το 1930 δεν κάνουν κάποια κίνηση περί διεθνοποίησης του ζητήματος της γενοκτονίας των Ελλήνων,τουλάχιστον ας οφελειθούμε από τη φαγομάρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον στα πριν του "όμως" κρύβονται τα βαθύτερα αίτια.
    Άλλωστε το DNA είναι αρκετά βαθυά ριζομένο στην οργανική ύλη.

    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Τουρκία-Ισραήλ και η έκλειψη της Ελλάδας από τον φυσικό της χώρο", είναι ο τίτλος ενός βιβλίου του Γ. Μούρτου.
    Ήτοι, δύο προαίωνιοι εχθροί των Ελλήνων, συνασπίσθηκαν.
    Μόνο που, κατά τη γνώμη μου, η Τουρκία είδε στην αρχή το τυρί και, μόλις το 2003 είδε και τη φάκα.
    Αναρωτιέμαι, πόσο νωρίς θα είχε ξεσπάση ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος, αν οι Τούρκοι (οι του βαθέως κράτους διπλωμάτες στρατιωτικοί κ.λ.π), δεν γνώριζαν καλά Ιστορία, αλλά και τον τρόπο που λειτουργούν ιστορικά τα πράγματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οπιος υποστηριζει συνειδητα το κεμαλο-ϕασιστικο καθεστωs και πιο συγκεκριμενα το μουσουλμανικο "death-cult", αντι το Ισραιλ, πασχει απο ηττοπαθεια!

    Διαβαστε τα αρθρα του "Ianus" για περισσοτερη αναλυση, αρχηζοντας απο αυτο:
    http://www.danielpipes.org/comments/80414

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://1453-2009.pblogs.gr/2009/01/theatro-toy-paralogoy.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.