31/1/09

«Λύση από τους κυπρίους για τους κυπρίους»

Φυλακισμένα μνήματα: ολοζώντανα μνημεία του ενδιαφέροντος των Άγγλων για την Κύπρο και τους Κυπρίους

«Λύση από τους κυπρίους για τους κυπρίους» (Μας δουλεύουν κιόλας)
Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι οι αμερικανοί, οι άγγλοι και η Τουρκία θα αφήσουν έτσι απλά και εθελοντικά να επιτευχθεί λύση «από τους κυπρίους για τους κυπρίους» που να μην εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους; Γι αυτό έδωσαν τόσα εκατομμύρια δολάρια για να περάσει το σχέδιο Αναν; Γι αυτό οδήγησαν τα πράγματα ως εδώ με την διαχρονική τους πολιτική; Όχι φυσικά. Τότε γιατί ρίχτηκε αυτό το σύνθημα, γιατί μας θεωρούν όλοι τόσο ανόητους - οι αμερικανοί, οι άγγλοι και τελευταία, δυστυχώς, και ο Πρόεδρος Χριστόφιας; Γιατί δημιουργείται αυτή η ψευδαίσθηση; Είναι απλό. Αφού το σχέδιο Αναν που...συνεγράφη εξ ολοκλήρου από τον λόρδο Χάνεϊ προς εξυπηρέτηση των τουρκοβρεττανικών συμφερόντων απορρίφθηκε, σκέφτηκαν ότι για να ξεγελάσουν εμάς τους ελληνοκύπριους ιθαγενείς ώστε να το δεχτούμε όταν θα επανέλθει, θα πρέπει να μας πείσουν ότι είναι δικό μας.
Οι άγγλοι είναι η πηγή των όρων προπαγάνδας και οι νονοί της διαδικασίας που ακολουθείται. Ο όρος «από τους κυπρίους για τους κυπρίους» είναι δικός τους – είναι εύκολο να το διαγνώσει κάποιος.
Να θυμίσω την δράση τους αμέσως μετά το Μπούργκενστοκ. Τότε, η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ είχε γράψει στην «Ελευθεροτυπία» των Αθηνών(5/4/2004), ότι στάληκε ένα μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προς ελληνοκύπριους και ελλαδίτες πολιτικούς και δημοσιογράφους, σε αυταρχικό ύφος, που περιείχε οδηγίες για τα επιχειρήματα που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν για να προπαγανδίσουν το σχέδιο Αναν πριν από το δημοψήφισμα. Το μήνυμα αυτό είχε σταλεί από το αγγλικό Φόρεϊν Όφις (βλέπε «Σχέδιο Αναν το μυστικό παζάρι» των Κ.Βενιζέλου, Ν.Μελέτη, Μ.Ιγνατίου, Εκδόσεις Λιβάνη).
Οι άγγλοι, λοιπόν, μιλώντας με κάποιους στην Κύπρο που έχουν τους ίδιους στόχους (σχέδιο τύπου Αναν) όπως τότε έτσι και τώρα αποφάσισαν ότι το σύνθημα «από τους κυπρίους για τους κυπρίους» είναι κεντρικής σημασίας για να επιτύχουν τον στόχο τους.
Σε προηγούμενο άρθρο μου έγραψα ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία ο Γ.Κασουλίδης μας κοινοποίησε την άποψη ότι η 8η Ιουλίου θα πρέπει να εφαρμοστεί για τρείς μήνες και μετά θα επακολουθήσουν απευθείας συνομιλίες. Αυτό το είδαμε να καταγράφεται στο ανακοινωθέν της πρώτης συνάντησης Χριστόφια – Ταλάτ. Ο Γ.Κασουλίδης (και ο ΔΗΣΥ) ήξερε με ποιο τρόπο ήθελαν οι άγγλοι να «βοηθήσουν» στην επίλυση του κυπριακού, γι αυτό και κατά την προεκλογική περίοδο, εκτός από τους «τρείς μήνες», μας έδωσε επίσης το σύνθημα «από τους κυπρίους για τους κυπρίους», «ενδοκυπριακή λύση» κτλ.
Οι άγγλοι, λοιπόν, που κινούν τα νήματα, μας λένε: «να κάνετε αυτό κι αυτό, να λέτε αυτό και τ’ άλλο - αν αποφασίσετε αυτό που σας λέμε, εμείς … δεν θα ανακατευτούμε». Πρόκειται για προσπάθεια να ξεγελαστεί ο λαός. Να πιστέψουμε δηλαδή ότι η Τουρκία που κατέχει και έχει εποικίσει την μισή Κύπρο και ελέγχει πλήρως τον Ταλάτ, θα μας αφήσει να αποφασίσουμε αυτό που θέλουμε και να τη διατάξουμε να πάρει τα στρατεύματα και τους εποίκους της και να φύγει; Γι αυτό τα τουρκικά αεροπλάνα πέρασαν από πάνω μας στις 20 Ιουλίου συνοδεύοντας τον Ερντογάν; Τι δούλεμα μα την αλήθεια. Η Τουρκία ήδη μετέχει στην διαδικασία με την βαριά παρουσία του στρατού της. Ή μήπως ο φιλότουρκος και φιλοσκοπιανός Ντάνιελ Φριντ ήλθε στην Κύπρο, απλώς για να μας πει «αδέλφια, κάνετε ότι νομίζετε»;
Ας σταματήσει λοιπόν η κοροϊδία.
Δρ Ευστάθιος Αβρααμίδης

1 σχόλιο:

  1. I agree, and lets not forget what Lord Hanney said...

    "If the Greek-Cypriots say 'no' to the Annan plan, we will take them to a new referendum, until they say 'yes'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.