28/2/09

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος



Κατηγορούν την Τουρκία για την κατάσταση στα κατεχόμενα

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα όπως και καμιά άλλη χώρα, εκτός από την Τουρκία. Αυτό αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον μεγάλο αριθμό τουρκικών στρατευμάτων στο νησί και επισημαίνει ότι η λεγόμενη αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας, τελούν υπό τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο του τουρκικού στρατού.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους εγκλωβισμένους, επισημαίνοντας ότι οι λεγόμενες αρχές δεν ανταποκρίνονται σε πρόνοιες της συμφωνίας της Βιέννης, κάνοντας δύσκολη την καθημερινή ζωή των 358 Ε/Κ και των 121 Μαρωνιτών εγκλωβισμένων.

Παράλληλα απορρίπτονται οι τουρκοκυπριακοί ισχυρισμοί ότι έχουν παραμεληθεί Τεμένοι στις ελεύθερες περιοχές.

Αντίθετα επισημαίνεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει σε συνεχείς επιδιορθώσεις και εργασίες συντήρησής τους και σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και των τουρκοκυπρίων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η έκθεση αναφέρεται και στην Πράσινη Γραμμή και στην εμπορία ατόμων στην οποία επιδίδονται δουλέμποροι μεταφέροντας λαθρομετανάστες στις ελεύθερες περιοχές.

Στην έκθεση παρατίθεται και η έκθεση του ΕΔΑΔ, στην υπόθεση Τύμβιου, για φιλικό διακανονισμό μεταξύ του ιδίου και της Τουρκίας, μέσω της λεγόμενης Επιτροπή Αποζημιώσεων του ψευδοκράτους.

Αναφερόμενοι στις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση της κυπριακής Δημοκρατίας, η έκθεση σημειώνει ότι η κυβέρνηση σέβεται γενικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της.

Υποστηρίζει ωστόσο, ότι υπάρχουν προβλήματα σε κάποιους τομείς, περιλαμβανομένης της αστυνομικής βίας και της εξευτελιστικής συμπεριφοράς σε ατόμα που είναι υπό προσωρινή κράτηση και αιτητές ασύλων.

Αναφέρεται επίσης σε διακρίσεις εναντίον μελών βίας κατά των γυναικών, διακρίσεις εναντίον μελών εθνοτικών μειοτήτων και εθνικών ομάδων, καθώς και σε εμπορία γυναικών κυρίως για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Εξάλλου, στο κεφάλαιο κυβερνητική διαφθορά, γίνεται αναφορά στην απόδραση του Αντώνη Προκοπίου Κίτα, η οποία οδήγησε σε έρευνες για πιθανή διαφθορά στην αστυνομία

iKypros
27/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.