26/2/09

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα ξέρει να κτίζει γέφυρες

Η επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη στην Αμερικανική πρωτεύουσα ξεκίνησε τη Δευτέρα με ομιλία της στο Ινστιτούτο Μπρούκιγκς, με τίτλο «Συλλογική Ασφάλεια τον 21ο αιώνα».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης, ΗΠΑ, Ρωσίας και Βαλκανίων. «Η ασφάλεια» επεσήμανε η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας «τώρα στηρίζεται σε πάνω από μία δύναμη, βασίζεται σε σχέσεις και τη δημιουργία δεσμών», ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα σαν «την χώρα που ξέρει να κτίζει γέφυρες».

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε 3 σημαντικές γέφυρες.«Η πρώτη διασχίζει τον Ατλαντικό και ενώνει την Ευρώπη με τις ΗΠΑ» είπε η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών. «Η δεύτερη επεκτείνεται στη Ευρασία και φέρνει τη Ρωσία πιο κοντά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και η τρίτη ενώνει τα Βαλκάνια με την Ευρώπη».

Η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ συνδέονται με μακροχρόνια φιλία, είναι εταίροι στη διεθνή σκηνή και μπορούν να μοιραστούν τις διεθνείς τους ευθύνες με τρόπο που να αρμόζει καλύτερα στις δυνατότητες της κάθε μιας.

Στα πλαίσια της ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις προκλήσεις που παρουσιάζονται ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας. «Είναι ανάγκη να αρχίσουμε από την αρχή όσο αφορά στις Ευρωατλαντικές σχέσεις και ειδικά τις σχέσεις ΗΠΑ–Ρωσίας», τονίζει η Υπουργός Εξωτερικών «με ευρύ διάλογο για να βρεθεί μία κοινή συνιστάμενη, αυτό είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό».

Καταλήγοντας η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι «ζούμε σ’ ένα κόσμο που αλλάζει και απαιτεί να αλλάξουμε και εμείς μαζί του».

Σήμερα, η κ. Μπακογιάννη θα έχει επαφές με στελέχη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και αργότερα της Βουλής και με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας στρατηγό Τζέιμς Τζόουνς. Την Τετάρτη η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στο Στέητ Ντιπάρτμεντ με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρυ Κλίντον και αργότερα θα έχει γεύμα εργασίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Ουίλιαμ Μπερνς. Το απόγευμα της Τέταρτης αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη.

1 σχόλιο:

  1. Ναι, ξέρει. Στήνεται επί αγκώνων και γονάτων κάνει καμάρα και λέει, περάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.