24/2/09

Σύγκρουση ΡΤΚ - ΚΕΜ λίγο πριν τις «εκλογές»

Βγάζουν τα άπλυτα στη φόρα
Με άσχημο τρόπο φαίνεται ότι θα χωρίσουν τα τσανάκια τους τα «κυβερνώντα» Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και Κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης, καθώς όσο πλησιάζει η μέρα των «εκλογών» τόσο έρχονται στην επιφάνεια οι διαφορές τους. Με αφορμή το σχεδιασμό του επιχειρηματία Τζαφέρ Γκιουρτζαφέρ να λειτουργήσει πλωτό καζίνο που θα εκτελεί παράλληλα το δρομολόγιο κατεχομένων - Ισραήλ προέκυψε τις τελευταίες μέρες μεγάλη διαφωνία μεταξύ των δυο κομμάτων. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το «υπουργικό συμβούλιο» έλαβε απόφαση να ανάψει το πράσινο φως ώστε ο Γκιουρτζαφέρ να λάβει πιστωτικό προνομιακό δάνειο από ψευδοκράτος και Τουρκία. Ωστόσο το «υπουργικό» έλαβε αυτή την απόφαση με τους «υπουργούς» του ΚΕΜ να διαφωνούν (δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγω για έντονο καβγά εντός του «υπουργικού»). Ο ηγέτης του ΚΕΜ και «υπουργός» εξωτερικών, Τουργκάι Αβτζί, σε δηλώσεις του άφησε αιχμές εναντίον του ηγέτη του ΡΤΚ και «πρωθυπουργού», Φερντί Σογιέρ, ότι εξυπηρετεί επιχειρηματίες του ΡΤΚ τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε για τις κινήσεις της «κυβέρνησης».
Μετά τις δηλώσεις αυτές ήταν η σειρά του ΡΤΚ να βγάλει τα άπλυτα του Αβτζί στη φόρα κι ως αποτέλεσμα η εφημερίδα «Αφρίκα» έγραφε χθες ότι το ΚΕΜ πίεζε μέσω του «υπουργικού» να παραχωρήσει περίπου 200 οικόπεδα σε έποικους της Αμμοχώστου για καθαρά «προεκλογικούς» σκοπούς. Δηλώσεις προς αυτή τη κατεύθυνση έκανε κι ο ίδιος ο Γκιουρτζαφέρ λέγοντας πως όντως το ΚΕΜ επιδίωκε αυτή τη μαζική παραχώρηση οικοπέδων.

Στη μέση Εργκένεκον
Κι ενώ όλα τα κόμματα προβαίνουν σε «προεκλογικές» περιοδείες φαίνεται πως ήρθε και η σειρά του Ραούφ Ντενκτάς να μπλεχτεί στο «προεκλογικό» σκηνικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα να προσελκύσει στο πλευρό του Δημοκρατικού Κόμματος του υιού του στελέχη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Έρογλου. Σε δηλώσεις του και αναφερόμενος στα όσα γράφονται περί εμπλοκής του στην παρακρατική οργάνωση Εργκένεκον ο Ραούφ Ντενκτάς είπε μεταξύ άλλων ότι κάποιοι επιχειρούν να φιμώσουν τους Ντενκτάς με όπλο τις έρευνες για την Εργκένεκον.
ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.