23/2/09

Δ. Χριστόφιας: Πρόκληση στα αισθήματα όλων των Κυπρίων οι δηλώσεις Ακίν

Ο Σολωμός Σολωμού πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του Κενάν Ακίν, την ώρα που προσπαθεί να κατεβάσει μια σημαία από έναν ιστό που είναι καρφωμένος στα κυπριακά χώματα με τη δύναμη των όπλων της Τουρκίας

Tις προκλητικές δηλώσεις του Tούρκου έποικου στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, Κενάν Ακίν, ο οποίος το 1996 πυροβόλησε και σκότωσε τον Ελληνοκύπριο Σολωμό Σολωμού, καταδίκασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.
«Τον πυροβόλησα και θα τον πυροβολούσα και πάλι», δήλωσε προκλητικά ο Ακίν, ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", περηφανεύεται για την πράξη λέγοντας ότι στα κατεχόμενα τον θεωρούν ήρωα. Ο Κενάν Ακίν, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του ψευδοκράτους στις 19 Απριλίου, καταζητείται από την Ιντερπόλ, ενώ έχει επικηρυχθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι 460 χιλ. ευρώ, ωστόσο όπως λέει ο ίδιος, δεν...υπάρχουν σοβαρά στοιχεία εις βάρος του και κατηγορείται άδικα.
Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο τις δηλώσεις ενός ανθρώπου, που διαπνέεται από αισθήματα βαρβαρότητας, τόνισε ο πρόεδρος Χριστόφιας, επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις Ακίν είναι πρόκληση στα αισθήματα όλων των Κυπρίων και είναι απόλυτα καταδικαστέες.
Ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, σχολιάζοντας τη συνέντευξη, δήλωσε ότι εκτός από τον Κενάν Ακίν, αμετανόητη είναι και η Τουρκία, που συνεχίζει να προκαλεί και να λειτουργεί αλαζονικά με τις πλάτες κάποιων ισχυρών συμμάχων της.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο, αδιανόητο και ιδιαίτερα κάκιστο για όσους θέλουν την ειρηνική συμβίωση με τους Ελληνοκύπριους, να ανέχονται ανάλογους ανεγκέφαλους να επιβιώνουν μεταξύ τους.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

11 σχόλια:

  1. H Σκέψη μας στους εγκλωβισμένους, στους πρόσφυγες , στους αγνοούμενους , στους νεκρούς , στους τραυματίες, σε ολους τους Αγωνιστές Ελληνες. Γιατί κάποτε πρέπει να πούμε ανοιχτά , καθαρά , δυνατά.
    ΗΡΩΕΣ ΑΠΑΝΤΕΣ.
    Κράτησαν τον Ελληνισμό Ζωντανό, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τα πάτρια τους εδάφη πιστοί στις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά που διακηρύττει και προβάλλει η ελληνικός πολιτισμός παγκόσμια και διαχρονικά δια τους αιώνες.

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα φανώ αιρετικός, αλλά πιστεύω ότι ο εν λόγω Τ/Κ έκανε αυτό που έπρεπε, σύμφωνα με την παιδεία του και τις αρχές που του έχουνε δώσει. Εάν κάποιος παρατηρήσει το video, θα διαπιστώσει ότι όταν ο Σολωμού ανέβηκε στον ιστό, αρκετοί Τούρκοι διάσπαρτοι στο χώρο, βγάζουν τα όπλα άμεσα, χωρίς καμιά διαταγή, καμία μεθόδευση άνωθεν. Το άγγιγμα της σημαίας για αυτούς είναι αδιαπραγμάτευτο. Τιμωρείται με θάνατο. Μηδέν δισταγμός. Και είναι κάτι που το πιστεύουν όλοι, όπως φαίνεται από τα λόγια του εν λόγω Τουρκοκύπριου.
    Στην Ελλάδα δεν έχουμε βέβαια τέτοια προβλήματα. Τις σημαίες τις κατεβάζουμε μόνοι μας, τις παίρνει ο αέρας, ευχαριστούμε ξένες δυνάμεις που απαίτησαν να μας τις πάρουν, κ.λ.π
    Σίγουρα ο Κύπριος Σολωμού συγκαταλέγεται στους ήρωες και αποτελεί σύμβολο.
    Η σύγκριση όμως του πως συμπεριφέρονται οι λαοί στα σύμβολα οδηγεί σε ωφέλιμα συμπεράσματα και για το ποιούς κινδύνους είναι σε θέση να αντιμετωπίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σολωμός Σολωμού πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του Κενάν Ακίν, την ώρα που προσπαθεί να κατεβάσει μια σημαία από έναν ιστό που είναι καρφωμένος στα κυπριακά χώματα με τη δύναμη των όπλων της Τουρκίας


    Πρόσθεσε το στην αιρετική σου αποψη αγαπητέ συμπατριώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. Λαμβανομένου υπόψη του ότι η Σημαία αποτελεί το σύμβολο του κάθε έθνους επί του οποίου και εμφορούνται επιπλέον της αρετής και η ολοκληρωτική αφοσίωση προς την Πατρίδα, η οποία συντηρείται από τα αισθήματα της ανδρείας και της αγάπης για την ελευθερία, εκτιμούμε ότι η ενέργεια του Ήρωα Σολωμόντα Σολωμού, αν και είχε κίνητρο και εφαλτήριο την αγανάκτηση στα όσα δεινά έχει υποστεί ο Κυπριακός Ελληνισμός,εντούτοις η κίνησή του προς τη Σημαία, έστω και του εχθρού δεν σχολιάζεται, καθόσον οι εχθρικές σημαίες καταβαμβάνονται και τηρούνται, δεν καταστρέφονται.Παρά ταύτα, φρονούμε ότι ο Σολωμού είναι ΗΡΩΑΣ εφάμιλλος και των λοιπών ηρώων του Ελληνισμού που θυσιάστηκαν επωφελεία του.Ας είναι ελαφρύ το χώμα του σε σκεπάζει Σολωμόντα και μακάρι να είμασταν στη θέση σου μεγάλο παλληκάρι του Ελληνισμού.
    Προβληματιζόμαστε όμως για δύο λόγους:
    α. Υποτεθείστω ότι στη θέση του Σολωμού ήταν ένας Τούρκος, ποιός Έλληνας θα σήκωνε το όπλο του εναντίον του;
    β. Οι δολοφόνοι του Σολωμού και του Ισαάκ κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι διευθύνσεις τους είναι γνωστές καθώς και τα σταθερά και κινητά τους τηλέφωνα, είναι διατεθειμένος οποιοσδήποτε Έλληνας να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα;
    2. Επιπρόσθετα υπενθυμίζεται ότι, για τους δολοφόνους των Ισραηλινών Αθλητών στην Ολυμπιάδα του Μονάχου, με προσωπική Δγή της Γκόλντα Μέιρ, το χέρι του Δαυΐδ τους βρήκε στα πέρατα της Οικουμένης και τους τιμώρησε παραδειγματικά, έναν προς έναν, όπως και υψηλόβαθμα Στελέχη του Ναζισμού που πρωτοστάτησαν στη γενεοκτονία.
    3. Αντιθέτως όσοι πρωτοστάτησαν στη γενεοκτονία του Ελληνισμού στη Σμύρνη και στον Πόντο,απόλαυσαν υψηλά αξιώματα εν ζωή και μετά θάνατον κατάθεση στεφάνων τιμής από Έλληνες Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και Α/ΓΕΕΘΑ στο μαυσωλίο τους.
    4. Όταν κάποιοι παραβιάσουν την πόρτα του σπιτιού σου, έχεις δύο επιλογές, η μια να τους πείς "ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΙΔΟΥ Η ΜΑΝΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ" και η άλλη να δώσεις και τη ζωή σου προκειμένου να υπερασπίσεις τη ζωή και την τιμή της οικογένειά σου.
    Κύριοι, ο Ελληνισμός, δύο μόνο πράγματα έχει ανάγκη για να μεγαλουργήσει:
    α. Την ομοψυχία και
    β. Την ακατάβλητη επιθυμία για αυτοπροαίρετη θυσία αίματος επωφελεία των συμφερόντων του.
    Δυστυχώς η ομοψυχία βάλλεται από τα υφιστάμενα Πολιτικά κόμματα για ψηφοθηρικούς σκοπούς και η διάθεση για το Αμύνεσθε περί Πάτρης εκμαυλίστηκε από τους εκπαιδευτικούς, τα πρωινάδικα και τους μισθωμένους δημοσιογραφίσκους της τηλεθέασης, σε Αμύνεσθε περί Πάρτης.
    Όπως και στο Κρυφό Σχολιό, σφυριλατήθηκε φρόνημα θυσίας, ο μόνος τρόπος για να εξέλθει ο Ελληνισμός από την κατάσταση στην οποία τον έχουν περιέλθει είναι η μυστική οργάνωσή του σε μια Δεύτερη Φιλική Εταιρεία, όπου κριτήριο μύησης δεν θα είναι τα πολιτικά ή θρησκευτικά του φρονήματα, αλλά η αρετή και η αγάπη για τον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 100 χρόνια και βάλε, οργανώνετε τη νέα ψευτοφιλική εταιρία. Και που είναι τα αποτελέσματα της; 100 και χρόνια παραμένουν "μυστικά" και "αθέατα". Αν κάνω λάθος, μιλήστε μας για ενα κατόρθωμα αυτής της οργάνωσης και θα το σκεφτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, με βρίσκεις/βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο με αυτά που γράφεις. Αν και θα έπρεπε ο Ελληνισμός σε πάμπολλες περιπτώσεις να δείχνει ένα τέτοιο πρόσωπο στους εχθρούς του, προς γνώση και συμόρφωση, ουδεπόποτε έδειξε κάτι τέτοιο. Συμφωνώ σε αυτό. Θα έπρεπε να τιμωρούνται ακόμη αυστηρότερα απ ότι κάνουν οι Ισραηλινοί.Και είναι επαίσχυντο Πρωθυπουργοί/Βουλευτές/Στρατιωτικοί να αποτίνουν φόρο τιμής σε δήμιους του Ελληνισμού αντί να τους φτύνουν. Αλλα αυτό είναι ντροπή για τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους και πραγματικούς Ελληνες πατριώτες και όχι για τους γλύφτες/κλέφτες/αλήτες/κτλ Ελληνες οποιασδήποτε μορφής πολιτικούς. Πολιτικοί και πραγματικοί έλληνες πατριώτες υπήρξαν, αλλά όχι σήμερα. Είναι είδος ανθρώπων που έχει εκλείψει.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΛΕΩ ΧΙΛΙΑ ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην εξωτερική πολιτική δεν χωράνε συναισθηματισμοι΄,κλάμματα, παρακάλια και ανθρωπισμοί.Οι Έλληνες το έχουμε χάσει το εθνικό μας φρόνημα πλέον ενώ οι Τούρκοι το έχουν ακμαιότατο.Αυτό είναι που πειράζει εμένα.
    Από την άλλη καλό είναι να τα βλέπουν αυτά κάποιοι Κύπριοι που πιστεύουν ότι μπορούν να συμβιώσουν με τους βασανιστές των προγώνων τους και τους δολοφόνους των πατεράδων τους.
    Οι μισοί Κύπριοι είναι Ελληναράδες και οι άλλοι μισοί Τουρκορουφιάνοι.Πριν μερικές μέρες μάλωσα με φίλη μου Κύπρια η οποία συνεχώς λέει την Κωνσταντινούπολη Ινσταμπούλ.Το χειρότερο είναι ότι είναι συνέχεια σε επαφή με ξένους από άλλες χώρες και αντί να τους κάνει να την λένε και αυτοί έτσι κάνει το αντίθετο.Στον Γάλλο που είμουν μπροστά του έφερα ένα παραδειγμα από την δική τους ιστορία και μια χαρά κατάλαβε γιατί δεν πρέπει να την λέει Ινσταμπούλ και είμαι σίγουρος ότι αυτή η φίλη μου όταν λείπω πάλι έτσι θα την λέει.Η προδοσία είναι συνειδητή.Ο Τουρκοκύπριος καλά έκανε γιατί ήταν το χρέος του.Όλοι οι Τουρκοκύπριοι τραβήξανε τα όπλα γιατί ξέραν ότι για τους Τούρκους θα είναι ήρωες,εγώ ευχαρίστως θα πυροβολούσα κάθε σκυλί Τούρκο εθνικιστή αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα με είχαν κρεμάσει ηθικά στην χώρα μας και εμένα αλλά και την οικογένεια μου πρακτοράκια που λειμαίνονται τα media.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που τα σκατώνουν οι πολιτικοί μας να βγάζουμε εμείς το φίδι από την τρύπα.
    και μετά τι? θα μας εκτελέσουν, θα μας διαγράψουν από τα βιβλία της ιστορίας θα μας βγάλουν προδότες και θα συνεχίζουνε αυτοί να κλέβουν και να κοροιδεύουνε τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ελληνισμός έδωσε κώνιο στο Σωκράτη,εξωστράκισε το Μηλτιάδη, χαρακτήρισε προδότη το Θεμιστοκλή, φυλάκισε τον Κολοκοτρώνη, πέταξε από την Ακρόπολη τον Ανδρούτσο, δολοφόνησε τον Καποδίστρια,δεν έβγαλε βουλευτή τον Ελευθέριο Βενιζέλο, παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου και τώρα υπονομεύει τον Κώστα Καραμανλή.
    Η διαφορά μας κύριε Ανώνυμε είναι στο ότι εμείς αγαπούμε όλους τους Έλληνες και αν σακατευτούμε δεν θα απαιτήσουμε περίπτερα και εύφημο μνεία από την Πατρίδα.Προτιμάμε να πεθάνουμε χωρίς να περιμένουμε το κράτος να διορίσει τα παιδιά μας. Ίσως σας φαίνεται περίεργο καθόσον έχετε συνηθίσει στην εποχή του δούνε και λαβείν.
    Η Πατρίδα μας, δηλαδή το σύνολο του λαού μας, είναι από τη φύση του αχάριστο και καλά κάνει και είναι,αυτό δεν μας ενοχλεί καθόλου.
    Ο Ελληνισμός μας έκανε τη μεγαλύτερη τιμή: ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ!
    Ο Ίων Δραγούμης έλεγε στην ερώτηση "ΕΓΩ ΘΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ;",να μετατραπεί το ερώτημα σε κατάφαση.
    Ναι, εμείς, εσύ και ο καθένας δύναται να σώσει τον Ελληνισμό,αρκεί να είναι υπεράνω κομμάτων,θρησκειών και να μην ελέγχεται από διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ (-οί) "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ":

    Σε όλα όσα έγραψες συμφωνώ, επαυξάνω και συμπαρατάσσομαι χωρίς δεύτερη σκέψη. Άλλά μέχρι τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Άντε και μέχρι τον Βενιζέλο, το πολύ-πολύ. Όταν όμως αρχίζουμε τους "συμψηφισμούς" και τις "εξισώσεις" για τους Παπανδρέηδες και τους Καρα-ΑΜΑΝ-αλήδες, κάπου με πιάνει το παράπονο και ευχαριστώ αλλά ...δεν θα πάρω.

    Είναι τουλάχιστον γραφικό να μιλάμε -σοβαρά θέλω να πιστεύω- για την εγγενή αχαριστία του ελληνικού λαού προς τους πραγματικούς ευεργέτες του και να τσουβαλιάζουμε μαζί και τους λογής-λογής Σοσιαληστές και Εθνάρχες μαζί.

    Πολιτική ορθότητα και ιστορική αλήθεια δεν παντρεύονται.

    Πρόκειται για ατόπημα, και μάλιστα μέγα!

    Δημήτριος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.