22/2/09

Ανάπτυξη των κουρδικών περιοχών υπόσχεται ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του δεσμεύτηκε για ανάπτυξη των κουρδικών περιοχών -ενόψει των δημοτικών εκλογών της 29ης Μαρτίου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε σήμερα να ολοκληρώσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων στις υποβαθμισμένες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου υπερτερεί πληθυσμιακά το κουρδικό στοιχείο.

Μιλώντας στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σε συγκέντρωση χιλιάδων υποστηρικτών του ενόψει των δημοτικών εκλογών της 29ης Μαρτίου, ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη στην περιοχή αυτή που μαστίζεται από την ανεργία και τη βία.

«Η χώρα μας θα ξυπνήσει μέσα σε μια νέα ''newroz''», είπε ο Ερντογάν υπό τις επευφημίες του πλήθους, χρησιμοποιώντας τη μέχρι πρόσφατα απαγορευμένη κουρδική γλώσσα για να περιγράψει την άνοιξη.

Ενόψει των δημοτικών εκλογών, το ισλαμιστικών καταβολών AKP έχει αυξήσει τις δαπάνες υπέρ των πτωχών στην περιοχή της Ανατολίας, προκαλώντας την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δαπανά κρατικά κονδύλια για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη.

Το κόμμα του Ερντογάν, προσπαθώντας να εξασφαλίσει ψήφους μεταξύ των 12 εκατομμυρίων Κούρδων εις βάρος του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην περιοχή, δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 14,55 δισ. τουρκικών λιρών (8,6 δισ. δολαρίων) που εξαγγέλθηκε για πρώτη φορά το 2008.

www.kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.