27/2/09

Αναγνώριση των τ/κ "δικαστηρίων";


Ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρεται στην απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση της Ηλιάδας Πρωτοπαπά και ισχυρίζεται ότι με την απόφαση αυτή αναγνωρίζονται οι αποφάσεις των λεγόμενων δικαστηρίων στα κατεχόμενα.

Η Ηλιάδα Πρωτοπαπά προσέφυγε στο ΕΔΑΔ καταγγέλλοντας την Τουρκία για παραβίαση σειράς άρθρων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αφορμή τα γεγονότα του Αγίου Κασιανού (Ιούλιος 1989) όταν ομάδα Ε/κ, πραγματοποιώντας αντικατοχική εκδήλωση, εισήλθε στη νεκρή ζώνη και μερικοί από αυτούς συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας «συνελήφθησαν» από τη λεγόμενη αστυνομία των κατεχομένων.

Σύμφωνα με τον Τύπο, στην απόφασή του το ΕΔΑΔ αναφέρει ότι δεν διαπίστωσε καμία παραβίαση εκ μέρους της Τουρκίας και ότι υπάρχει στα κατεχόμενα νομικό πλαίσιο που μπορεί να θεωρηθεί συμβατό με τη Σύμβαση.

Η τ/κ εφημερίδα «Κίπρισλι» αναφέρεται στο θέμα σε δημοσίευμα της με τίτλο «Απόφαση σοκ του ΕΔΑΔ. Νόμιμα τα δικαστήρια» του κατοχικού καθεστώτος.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», με τίτλο «Το ΕΔΑΔ αναγνώρισε τις αποφάσεις των τ/κ δικαστηρίων».

Η εφημερίδα αναφέρεται και στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο κ. Ταλάτ, σημειώνοντας ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν αποτελεί έκπληξη, είπε τα εξής: «Δεν είναι μυστικό ότι το ΕΔΑΔ αναγνώρισε τα τ/κ δικαστήρια ως ένα εσωτερικό δικαστικό μηχανισμό. Η απόφαση δεν αποτελεί έκπληξη για μας».

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου, αγαπητέ Σάββα. Ελπίζω να είσαι καλά. Δες αυτό:

    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=6214607300891718224&postID=6380378804783129023

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.