26/2/09

Θερμή υποδοχή της Ντ. Μπακογιάννη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Θερμά υποδέχθηκε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ «Είμαι πολύ χαρούμενη που καλωσορίζω μια φίλη στην Ουάσιγκτον και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Δεν είναι άγνωστη ούτε στην πόλη, ούτε στο υπουργείο. Είναι τιμή για μένα που σας υποδέχομαι εδώ με την νέα μου ιδιότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Σας ευχαριστώ κυρία υπουργέ. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι και πάλι στην Ουάσιγκτον και προσβλέπω στη συνεργασία μας» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, για να της απαντήσει η κ. Κλίντον: «και εγώ».
Μετά την ημίωρη συνάντησή της με την κ. Κλίντον, η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών παρακάθεται σε γεύμα που...παραθέτει ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπιλ Μπερνς, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ.

Tην Παρασκευή το απόγευμα η κ. Μπακογιάννη θα εκθέσει ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Προεδρίας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία αναμένεται να φθάσει απόψε στη Νέα Υόρκη, προερχόμενη από την Ουάσιγκτον, αναμένεται να επισημάνει ιδιαίτερα την προσπάθεια της Ελληνικής Προεδρίας για ενίσχυση της αποστολής και του ρόλου του Οργανισμού στη διαχείριση κρίσεων.

Πριν την ομιλία της, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας, μόνιμο αντιπρόσωπο της Ιαπωνίας, Γιουκίο Τακάσου. Επίσης, αύριο αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδας), η Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τη μόνιμη αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.