27/2/09

Το Ισραήλ δεν θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος



Διαβεβαιώσεις στον Μάρκο Κυπριανού


Δεν υπάρχει θέμα το Ισραήλ να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, προσθέτοντας πως τα όσα αναφέρουν πληροφορίες για ίδρυση γραφείου του ψευδοκράτους στο Ισραήλ και για δημιουργία ατμοπλοϊκών συνδέσεων με τα κατεχόμενα αποτελούν ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ακόμα ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δείχνει κατανόηση στις ανησυχίες της κυπριακής Κυβέρνησης στα θέματα αυτά και σημείωσε πως το Ισραήλ υποστηρίζει τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από μονοήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο Υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για ίδρυση γραφείου του ψευδοκράτους στο Ισραήλ και ερωτήθηκε κατά πόσον το Ισραήλ προσπαθεί να αναγνωρίσει εμμέσως το ψευδοκράτος.

«Οχι, όχι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα» απάντησε και πρόσθεσε πως «όλες αυτές οι εξελίξεις αποτελούν ιδιωτικές πρωτοβουλίες, τις συζητήσαμε με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ και με τους συνομιλητές μας και δείχνουν κατανόηση. Είναι ένα θέμα το οποίο θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και το συντονισμό», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι για «το Ισραήλ δεν υπάρχει θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους, αντίθετα στέκονται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Είναι ένα ζήτημα το οποίο είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε σήμερα, να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και θα είμαστε σε επαφή με το ισραηλινό Υπουργείο για να δοθούν λύσεις σ' αυτά τα ζητήματα» είπε και σημείωσε ότι «υπάρχει κατανόηση από πλευράς του Ισραήλ για τις ανησυχίες μας».

3 σχόλια:

  1. Ούτε τα Σκόπια έχουν αναγνωρίσει με το συνταγματικό τους όνομα, εν αντιθέσει με όλα τα αραβικά κράτη, των Παλαιστινίων συμπεριλαμβανομένων. Οι τελευταίοι μάλιστα έχουν αναγνωρίσει από το 1985 και το ψευδοκράτος, όπως έχουν κάνει και πολλά μουσουλμανικά κράτη, όχι κατ’ ανάγκην αραβικά (π.χ. Πακιστάν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή οι αιμοδιψείς, αιμοσταγείς και αιμοβόροι Εβραίοι αποκαλούν τα Σκόπια ΠΓΔΜ και οι εντιμότατοι,αμέμπτου ηθικής,βαθύτατα Δημοκρατικοί,αγγελικά πλασμένοι παραδοσιακοί σύμμαχοί μας Παλαιστίνιοι που τους μαζέψαμε, τους σπουδάζουμε και τους παρέχουμε αφιδώς την υποστήριξή μας, αποκαλούν τα Σκόπια Μακεδονία;
    Δηλαδή οι δολοφόνοι των λαών Ισραηλινοί δεν έχουν αναγνωρίσει το Τουρκοκυπριακό μόρφωμα και το έχουν αναγνωρίσει ως κράτος οι καλλίτεροι άνθρωποι του κόσμου, οι Παλαιστίνιοι;
    Και όλοι αυτοί οι Φωστήρες της Ελληνικής Δημοσιογραφίας και ειδικότερα εκείνος ο ανταποκριτής μας στην Ιερουσαήμ, γιατί δεν μας ενημέρωσαν;
    Mου έρχεται στο νού το γνωστό τραγούδι "ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να δούμε διαφορετικά το ποιός είναι μαζί μας και ποίος όχι. αν το σχόλιο είναι αληθηνό για μένα αλλάζουν πολλά . Χερετίσματα από Σέρρες Σάβα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.