23/2/09

To διπλό παιχνίδι του Μουσάραφ

Μπους-Μουσσάραφ σε παλιές καλές μέρες και για τους δυο: Για άλλη μια φορά οι ΗΠΑ, μετά τους Ταλιμπάν, τον Μπιν Λάντεν και τον Σαντάμ Χουσεΐν, αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν, χαρακτηρείζουν πλέον τους Ταλιμπάν "στρατηγικό πλεονέκτημα" του Πακιστάν στο παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή.
Μεταξύ των απρόθυμων συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας πρέπει να συγκαταλέγεται μάλλον και ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, σύμφωνα με το βιβλίο «The Inheritance», που υπογράφει ο ανταποκριτής των N.Y.Times, Ντέιβιντ Σάνγκερ.
Οι Αμερικανοί φέρονται να είχαν υποκλέψει συνομιλίες του Πακιστανού αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, Ασφάκ Καγιανί, στις οποίες χαρακτήριζε τον αρχηγό των Ταλιμπάν, Μαουλαβί Τζαλαλουντίν Χακανί, «στρατηγικό πλεονέκτημα».
Επιπλέον, οι πακιστανικές δυνάμεις προειδοποιούσαν το...βετεράνο μουτζαχεντίν να εγκαταλείπει το κρησφύγετό του, κάθε που οι Αμερικανοί σκόπευαν να το βομβαρδίσουν. Οι Αμερικανοί επιβεβαίωσαν το διπλό παιχνίδι του Μουσάραφ τον περασμένο Σεπτέμβριο, γι’ αυτό και άρχισαν να βομβαρδίζουν τους Ταλιμπάν δίχως να προειδοποιούν την πακιστανική κυβέρνηση.
Το άσχημο για τις ΗΠΑ είναι ότι επικεφαλής των πακιστανικών δυνάμεων εξακολουθεί να είναι ο Χακανί. Στο βιβλίο του, ο Σάνγκερ προσθέτει δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, που δηλώνουν ότι οι ισλαμιστές μπορούν να εξαπολύσουν εντυπωσιακό χτύπημα στην Ινδία, ελπίζοντας ότι αναμοχλεύοντας την ένταση θα βρουν ευκαιρία να παρουσιάσουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

1 σχόλιο:

  1. Οι Αμερικανοί έχουν μοναδικοί ικανότητα στο να κατασκευάζουν τους μελλοντικούς εχθρούς των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.